۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۱۷۰
استاندار خراسانشمالی: حمایت از جایگاه ماندگار جهاددانشگاهی زمینه ساز بالندگی استان است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل ازایکنا ، محمد رضا خباز استاندار خراسانشمالی در دیدار جهادگران جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی به مناسب سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی، ضمن تبریک این روز افزود: بهترین کلام درباره جهاد دانشگاهی را مقام معظم رهبری بیان فرمودند که جهاد دانشگاهی مولود انقلاب و جزء معدود رویش های اصلی خود انقلاب اسلامی است.
وی اظهار کرد: اقداماتی که تاکنون توسط جهاد دانشگاهی صورت گرفته است، فوق العاده و قابل درک است اما قابل توصیف نیست.
خباز با بیان اینکه جهانی که در آن زندگی می کنیم دنیای عمل و عکس العمل است و به سوره شمس اشاره کرد و گفت: خداوند در این سوره ۹ مرتبه به مخلوقات سوگند خورده است و در نهایت فرموده هر کسی که خود را تزکیه کند به رستگاری و پیروزی خواهد رسید.
وی افزود: بنابراین جهاد دانشگاهی نیز محل کار، تلاش و مصفی شدن است و عکس العمل همین اقدامات موفقیت و رستگاری این مجموعه بوده است.
محمد رضا خباز تصریح کرد: در ابتدای انقلاب منافقان قصد داشتند تا دانشگاه ها را تصاحب کنند اما جهاد دانشگاهی وارد عرصه شد و اجازه نداد تا دانشگاه ها از دست روند.
وی با طرح این سوال که چرا باید در بسیاری از عرصه ها عقب باشیم؟ بیان کرد: اما در عرصه هایی که این نهاد علمی وارد شده است پیشرفت نیز همراه بوده و اگر امکانات بیشتری داشت موفقیت بیشتری را می توانست کسب کند.
استاندار خراسانشمالی در استان با تاکید بر اینکه در این برهه زمانی جهاد دانشگاهی افتخار آمیز است و به آن افتخار می کنیم، افزود: هر قولی که استاندار پیشین برای پیشبرد اهداف به این مجموعه ارائه کرده است، خود را متعهد به اجرای آن می دانم.
وی ادامه داد: هدف ما بر این است تا طرح های این مجموعه دانشگاهی محقق شود چراکه به خوبی می دانیم به نفع استان و نسل جوان است و عقب ماندگی ها را مرتفع خواهد کرد.
استاندار خراسانشمالی خاطرنشان کرد: تمامی گرفتاری هایی که اکنون با آن مواجه هستیم نتیجه آن بوده که یا کاری انجام نشده و یا اینکه انجام شده برای رضای خدا نبوده و یا برآیند هر دو این موارد بوده است.
وی تاکید کرد: اگر کار برای خدا و جهاد گرانه باشد به طور حتم گره های کور باز خواهد شد.
دکتر رضا شاهین فر رئیس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی در ادامه این جلسه با ارائه این پیشنهاد که اتاق فکر و مشاور علمی استانداری ایجاد شود، گفت: از این فرصت می توان از ظرفیت ۱۴۴ مرکز آموزش تخصصی و پژوهشکده جهاد دانشگاهی برای توسعه استان استفاده کرد.
وی با اشاره به طرح ایجاد کلینیک سلامت خانواده و مرکز ناباروری ادامه داد: هم اکنون جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی ۱۵۰۰ متر مربع را بهسازی و مناسب سازی کرده و کادر اداری و علمی برای اجرای این پروژه آموزش داده است و تمامی تجهیزات نیز بنا به توافق دانشگاه علوم پزشکی استان آماده شده که طی چند روز آینده شاهد جابجایی آن ها به این کلینیک خواهیم بود.
وی اظهار کرد: از تعهدی که استانداری برای اجرای این قرارداد تقبل کده بود اعطای مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال بوده که با اختصاص آن می توان فاز یک کلینیک مذکور را راه اندازی کرد.
شاهین فر برنامه بعدی این مجموعه را راه اندازی پژوهشکده صنایع غذایی با منشاء دامی اعلام کرد و توضیح داد: خراسان شمالی مولد تولید دام در کشور است اما هنوز نتوانسته ایم از مواد خام دامی تولید شده فرآورده های آن را داشته باشیم و استفاده کنیم و قسمت اعظم آم خام فروشی می شود.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی پتانسیل فراوانی در تولید انرژی خورشیدی دارد، افزود: جهاد دانشگاهی در تامین پنل های خورشیدی برای جامعه عشایری استان ورود پیدا کرده و تا آینده نزدیک ۴۰۰ پنل را میان این افراد توزیع خواهد کرد و از سوی دیگر از آنجاییکه باید همه ادارات ۲۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تهیه کنند این آمادگی را دارد تا به آن ها خدمات و کمک رسان باشد.
وی به طرح توسعه گردوی پیوندی نیز اشاره کرد و ادامه داد: این طرح طی ۱۵ سال گذشته توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی در تهران مورد مطالعه قرار گرفت و با پیگیری های انجام شده این پژوهشگران ترغیب شدند تا این مطالعات را در این استان اجرایی کنند که به دنبال آن باغ مادری با ۸۰۰ نهال راه اندازی شد و امسال که درصدد بودیم تا امر پیوند را انجام دهیم و نهال های پیوندی را در سال آینده به بازار توزیع کنیم، برای بخش خصوصی مشکلی ایجاد شد که در کار وقفه ایجاد کرد.
شاهین فر خاطرنشان کرد: اجرای این طرح در کارگروه ستاد اقتصاد مقاومتی استان مصوب شده است اما اختصاص اعتبار سال ۹۶ این طرح به سازمان دیگری اختصاص یافت و موفق نشدیم تا این طرح را اجرایی کنیم.
وی راه اندازی اولین مجتمع مشاغل خانگی را از دیگر پیشنهادات بیان کرد و گفت: بافت این استان سنتی و روستایی است و اگر بتوانیم آن ها را در راستای برنامه های خود آن ها هدایت کرده و آموزش های تخصصی ارائه دهیم و به بازار کار متصل کنیم، اشتغال پایدار را ایجاد خواهیم کرد.
به گفته رییس جهاد دانشگاهی واحد خراسان شمالی ۲۶۰۰ نفر از مردم این استان در سامانه مشاغل خانگی که این طرح با مشارکت جهاد دانشگاهی و وزارت کار در حال اجراست، ثبت نام کرده اند.
نظر شما :