نشست ارزشیابی کیفی مرکز تحقیقات سنجش سلامت جهاددانشگاهی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی، این پژوهشکده از سال 1388 تحت عنوان ”مرکز تحقیقات بهداشت مادر و کودک“ در فرآیند ارزیابی مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور قرار گرفته و از سال 1392 با عنوان مرکز تحقیقات سنجش سلامت شناخته می شود.
ارزشیابی کیفی این پژوهشکده نیز در فرآیند ارزشیابی مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور که با عنوان "مرکز تحقیقات سنجش سلامت" شناخته می شود، دی ماه با حضور نمایندگان مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات علوم پزشکی کشور در جمع رییس، مدیران، اعضای هیات علمی و پژوهشگران مرکز انجام شد.
وی افزود: در این برنامه ارزشیابی دکتر رمضان خانی و دکتر تکیان به عنوان داور و دکتر چینه کش به عنوان مسوول ارزشیابی به عنوان نمایندگان مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات علوم پزشکی کشور حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه دکتر منتظری رییس مرکز توضیحاتی در خصوص چگونگی شکل گیری و تاریخچه مرکز ارایه کرد و گفت: از بدو تاسیس این مرکز تا آذر 1398، 150 طرح پژوهشی (62 طرح کارفرمایی و 88 طرح مصوب داخل سازمانی) توسط اعضای هیات علمی این مرکز به انجام رسیده و 14 طرح در حال اجرا است.
رییس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی با بیان این که محصول طرحهای پژوهشی باید در انتشار آثار علمی بازتاب داشته باشد، گفت: خوشبختانه در طول این سالها، 714 مقاله توسط اعضای هیات علمی مرکز در مجلات ملی و بینالمللی منتشر شده و 445 مقاله نیز در مجامع علمی (ملی و بینالمللی) ارایه شده است.
دکتر منتظری با اشاره به بخشهای مختلف مرکز تحقیقات سنجش سلامت جهاددانشگاهی گفت: مهمترین امتیاز این مرکز این است که برخلاف برخی مجموعهها که گروههای پشتیبانی وسیعی دارند، تنها با چهار همکار اداره میشود. در این مجموعه، پنج کارشناس نیز حضور دارند که بار عمده محصولات مرکز، نتیجه فعالیت آنها است.
همچنین وی اظهار کرد: اعضای هیات علمی این پژوهشکده به عنوان مولف، همکار و یا مترجم در نگارش 28 کتاب نقش داشتهاند. تعداد زیادی کارگاه علمی نیز در پژوهشکده علوم بهداشتی برگزار شده است.
سردبیر دو ماهنامهای علمی – پژوهشی "پایش" گفت: در این نشریه که 18 سال سابقه انتشار داشته و 88 شماره از آن تا کنون منتشر شده است، مقالات مرتبط با شاخههای مختلف علوم بهداشتی به زبان فارسی و خلاصه مقالات به زبان انگلیسی به چاپ میرسد ؛ ضمن آن که از زمستان سال 1390 صرفا به صورت الکترونیک منتشر می شود.
وی اظهار داشت: مرکز تحقیقات سنجش سلامت چندین بار حایز رتبه برتر در ارزشیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در میان مراکز فاقد ردیف مستقل بودجه با فعالیت زیست پزشکی شده است.
دکتر منتظری در پایان اظهار امیدواری کرد که این پژوهش مرکز در آستانه ورود به 20 سالگی بتواند نقش پررنگتری در حوزه تحقیقات سلامت ایفا کرده و تاثیر بیشتری بر ارتقای سلامت بگذارد و انتظار آن است که به پژوهشهای انجام شده در این مرکز، در سیاستگذاریهای بهداشتی و سلامت جامعه توجه شود.
در ادامه دکتر مفتون مدیر پژوهش مرکز، ضمن تشریح برنامه راهبردی، گزارشی از اقدامات صورت گرفته، طرح ها و فعالیت ها و چشم اندازهای آینده مرکز ارایه کرده و طرح ها و مقالات برتری که در بازه زمانی مورد نظر توسط اعضای هیات علمی و پژوهشگران مرکز اجرا و منتشر شده بودند را معرفی کرد و در ادامه یکی از طرح ها معرفی شده توسط دکتر صدیقی مجری طرح به صورت مبسوط توضیح داده شد و سپس مهندس پورنعمتی معاون پشتیبانی توضیحاتی در خصوص فرآیند بودجه مرکز ارایه داد.
در ادامه روند ارزشیابی، حیطه های رهبری – ساختار – محصولات تحقیق و اثرگذاری مورد ارزیابی قرار گرفت و از فضای فیزیکی، امکانات و تجهیزات بازدید به عمل آمد. در نهایت فرم های داوری تکمیل و بازخوردهای لازم توسط داوران به رییس و پژوهشگران مرکز ارایه شد.
گفتنی است، ارزشیابی سالانه فعالیت های پژوهشی مراکز تحقیقات علوم پزشکی کشور از سال 1379 آغاز شده و از سال 1387 ارزشیابی کیفی فعالیت های پژوهشی (سه سال گذشته) مراکز تحقیقات دارای ردیف مستقل بودجه جزء سیاست های معاونت تحقیقات و فناوری قرار گرفته است که توسط مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات و فناوری این معاونت انجام می شود.
نظر شما :