معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم اظهار کرد:
جهاددانشگاهی بستری مناسب برای نخبگان و فعالان علمی و پژوهشی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، بیژن سلیمان پور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم روز سهشنبه 24 دی ماه از بخشهای مختلف فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی به ویژه مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری رویا، بازدید کرد و در جریان روند فعالیتهای این مرکز قرار گرفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در این بازدید ضمن قدردانی از تلاشهای جهاددانشگاهی، کارنامه این نهاد انقلابی را درخشان خواند و بیان کرد: مشارکت و همراهی دستگاههای اجرایی، میتواند زمینه ورود جهاددانشگاهی به بسیاری از عرصهها و حل مشکلات را فراهم کند.
سلیمان پور عنوان کرد: تجاری سازی ایدهها و فعالیتهای علمی و پژوهشی و تولید سلولهای بنیادین و ... از افتخارات جهاددانشگاهی است و باید موانع و بروکراسیها از مسیر فعالیتهای جهاددانشگاهی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی در زمینه رفع آسیبهای اجتماعی موفقیت داشته است و یکی از مطالبات ما، مشارکت جهاددانشگاهی در زمینه آموزش و ارایه راهکار برای کاهش آسیبهاست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: استانداری میتواند جهاددانشگاهی را به عنوان تسهیلگر به وزارت کشور معرفی کند تا از تمامی ظرفیتها در تحقق اهداف فرهنگی و آموزشی و پیشگیرانه استفاده کنیم.
بیژن سلیمان پور در بازدید از مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم عنوان کرد: نخبگان علمی، سرمایههای با ارزشی هستند که باید به آن ها بها بدهیم و ظرفیتهای لازم را برای موفقیت آن ها فراهم کنیم که در این زمینه جهاددانشگاهی، بستری مناسب برای نخبگان و فعالان علمی و پژوهشی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم افزود: مسیر جهاد دانشگاهی رو به توسعه و پیشرفت است و تاکنون نیز خدمات ارزندهای را در سطوح مختلفی ارائه کرده است.
وی تصریح کرد: یکی از ظرفیتهای بسیار بالنده جهاد دانشگاهی، ارتباط با نسل جوان است در این ارتباط بهترین شیوهها را در مسیر آموزش و بهرهوری از استعدادها و توانایی جوانان را به کار بگیرید، اگر چه در این باره موفقیتهای خوبی داشتهاید.
سلیمان پور بیان کرد: در همه مراحل باید به خدا توکل کنیم تا بتوانیم به رشد و تعالی برسیم، انسان موجودی کمالگراست و اگر در این کمالجوئی با اخلاق و انسانیت رفتار کند، میتواند به بهترین موفقیتها و نقطه کمال دست یابد.
وی خاطرنشان کرد: ایران کشوری دارای 7 هزار سال تمدن است و این کشور بهترین منشور حقوق بشری را در هزاران سال قبل به جهان ارائه کرده است و با همین تمدن نیز، اسلام را که کاملترین دین بود با آغوش باز پذیرفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: جهاد دانشگاهی در ابتدای انقلاب شکل گرفت و با روحیه انقلابی گام برداشت و انتظار میرفت در مسیر اهدافش به بلوغ برسد که دستاوردهای جهاد دانشگاهی این بلوغ را نشان می دهد.
وی افزود: کارنامه جهاد دانشگاهی در عرصه علمی، پژوهشی و فرهنگی و رفع آسیبها، درخشان است و این توانمندیها بر کسی پوشیده نیست.
سلیمان پور بیان کرد: باید جامعه را بر اساس حقیقت، مدیریت و از شعار زدگی و تداخل حوزهها و تفسیر به رای قوائد پرهیز کرد باید بتوانیم فضا را برای رشد و تعالی آماده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دنیا در سطح پیشرفته ای از علم و دانش قرار دارد و باید بتوان با نگاه علمی به رویدادها نگریست، با این سرعت پیشرفت که در جهان شاهد هستیم نباید روی مسائل پیش پا افتاده که جنبه فردی و سلیقه ای دارد تکیه کنیم تا مبادا از غافله دانش و علم عقب بمانیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم عنوان کرد: گفتمان جوامع مدیریتی در کشور میتواند گرهگشای بسیاری از مشکلات و کاستیها باشد.
وی گفت: جهاد دانشگاهی در بسیاری از زمینههای علمی به رشد و توسعه دست یافته است و موفقیتهای بیشماری در تجاری سازی ایدهها و فعالیتهای علمی و پژوهشی و تولید سلولهای بنیادین دارد.
سلیمان پور تصریح کرد: نباید اجازه داد برخی از موانع و بروکراسیها، مسیر پیشرفت و تحقق اهداف جهاد دانشگاهی را مسدود کند.
وی عنوان کرد: همچنین امید است بتوان از توانایی این نهاد انقلابی در تدوین اطلس اجتماعی بهره گرفت، نهاد مستقل و غیر دولتی جهاد دانشگاهی، توانایی خود را به اثبات رسانده و وظیفه دولت در مقابل این ظرفیت، توجه به توانمندیهای جهاد دانشگاهی است.
سلیمان پور بیان کرد: جهاد دانشگاهی و حضور نخبگان در آن، نعمت بزرگی است و باید قدردان این نعمت باشیم و نهایت همکاری را با جهادگران این نهاد انقلابی داشته باشیم.
در این جلسه برخی از معاونین و مسئولان و نخبگان جهاد دانشگاهی قم، با ارائه گزارشی از فعالیتها و عملکرد جهاد، خواستار همراهی استانداری در پیشبرد اهداف شدند.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم:
جهاددانشگاهی توانمندیهای خود را در شرایط تحریم نشان داده است
دکتر محمد حیدری نیز در حاشیه این بازدید عنوان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی مستقل و غیر دولتی است که با روحیه انقلابی در تحقق رسالتهای فرهنگی، علمی، آموزشی و پژوهشی در ابتدای انقلاب اسلامی تشکیل شد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم افزود: این نهاد علمی و پژوهشی و فرهنگی، در انقلاب فرهنگی توانست با استفاده از نیروهای متخصص، ارتباط میان دانشگاه و جامعه را مستحکمتر کند و جوانان تحصیل کرده دارای تواناییهای علمی را جذب کند و به شناسایی نخبگان، بپردازد.
وی بیان کرد: جهاددانشگاهی همواره در طول انقلاب، توانمندیهای خود را در شرایط تحریم به خوبی نشان داده است، این نهاد انقلابی، با استفاده از ظرفیتهای موجود و بهرهگیری از تکنولوژی و دانش فنی وارد عرصههای خدمت و ایجاد بازار کسب و کار شد.
حیدری عنوان کرد: دانشجویان در مسائل پژوهشی نیز ایدههایی دارند، از این رو مساله تجاری سازی ایدهها و تبدیل آن به کالا و محصول مطرح شد و در این باره دستاوردهای مهمی داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تلاش کردیم در حوزه آموزش و فرهنگ وارد شویم و فرهنگ اصیل انقلاب را توسعه دهیم و در این مسیر چند ماموریت فرهنگی و پژوهشی و آموزشی را عملیاتی کردیم.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم ادامه داد: بسیاری از تحصیلات در دانشگاه منجر به اشتغال نمیشود، از این رو یکی از ایدههای جهاد دانشگاهی شناسایی خلاءها و نیازها و معرفی نخبگانی است که آموزشهای تخصصی را سپری میکنند.
وی گفت: جهاددانشگاهی قم 12 سال قبل فعالیت خود را آغاز کرد و پایه کار در این جا پزشکی است، یکی از این ظرفیتها درمان ناباروری است که به عنوان یکی از مشکلات در سطح جهان شناخته میشود چرا که 15 تا 20 درصد مردم دنیا نابارور هستند.
دکتر حیدری بیان کرد: 80 مرکز درمان ناباروی در کشور فعال است که 11 مورد برای جهاددانشگاهی است و ما جزء ده مرکز اصلی در کشور هستیم که با روشهای نوین، هیچ بیماری نیاز به رفتن به خارج از کشور ندارد، در حال حاضر نیز 15 درصد از بیماران خارج از کشور و 40 درصد خارج از قم هستند.
وی افزود: تولید سلول های بنیادین، برنامه نویسی در امور پزشکی، خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا و مرکز افکارسنجی ایسپا با روش علمی و ...از دیگر ظرفیتهای جهاددانشگاهی است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای مهم جهاددانشگاهی ورود به تبیین و تبلیغ و اجرای بیانیه دوم گام انقلاب است تا از حالت شعاری بیرون بیاید و عملیاتی شود، در این باره طرح ملی کشور را برای قم بومی کردیم و در هیات اندیشه ورز به آن پرداختیم و در این باره 7 کارگروه برای برگزاری نشست ها ایجاد کردیم.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در اشتغال خانگی نیز توانمندیهای آموزشی را نشان داده است، در یکی از طرحها 140 نفر شناسایی و توانمند سازی شدند، همچنین سهمیه 6500 نفری اشتغال خانگی به ما واگذار شد که طرح به تازگی آغاز شده است.
دکتر حیدری عنوان کرد: زنان سرپرست خانواده برای اشتغال نیاز به حمایت دارند و باید شرایط مناسبی برای پرداخت تسهیلات داشته باشیم، برخی خانواده ها برای اشتغال خانگی به وامی 3 میلیون تومانی نیاز دارند و باید بستر لازم برای تسهیل وام مهیا باشد.
وی گفت: طبق قانون هر حوزهای باید ده درصد بودجه به بخش خصوصی واگذار کند، این قانون بودجه در برنامه توسعه نیز آمده و تبصره 19 ماده 27 الحاق بودجه، بحث ظرفیت های خالی را مطرح است که باید به بخش خصوصی واگذار شودف ما انگیزه لازم و توانایی کافی درهیات علمی را داریم و باید طبق این قانون، حمایت شویم.
رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم بیان کرد: این نهاد توانایی استفاده از ظرفیت های خالی را دارد و ما امکان انتقال دانش را در ابعاد مختلف داریم.
وی در ادامه گفت: اگر فرهنگسرای جوان یه عنوان یکی از ظرفیتهای مهم به جهاد دانشگاهی واگذار شود،طرح ها و ایده های بسیاری برای رونق کسب و کار و حمایت از سمنها و راهاندازی نمایشگاه دائمی به ویژه برای اشتغال خانگی داریم.
دکتر حیدری عنوان کرد: در صورتی که این فضا به عنوان پایگاهی برای اجرای طرحهای جهاد دانشگاهی تعلق بگیرد، نشاط اجتماعی و عرضه محصولات فرهنگی و رونق تولید را عملیاتی میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در طول 40 سال در عرصه فرهنگی، نشاط و آموزه های دینی را مد نظر داشته است و در این مسیر تلاش کردهایم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان قم خاطرنشان کرد: باید بخش دولتی فرصت رقابت را به بخش خصوصی بدهد و شرایط برای حضور بخش خصوصی فراهم باشد و این امر نیاز به حمایت دارد.
نظر شما :