با حضور وزیر ورزش و جوانان صورت گرفت؛

افتتاح هم زمان پنج مرکز نوآوری و شکوفایی (منش) جهاددانشگاهی در پنج استان

۲۸ دی ۱۳۹۸ | ۱۴:۵۲ کد : ۱۵۲۰۵ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان تاپ خبر
مراسم افتتاح هم زمان پنج مرکز نوآوری و شکوفایی (منش) جهاددانشگاهی در پنج استان با حضور دکتر مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان و دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی امروز ۲۸ دی برگزار شد.
افتتاح هم زمان پنج مرکز نوآوری و شکوفایی (منش) جهاددانشگاهی در پنج استان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، این مراسم به صورت ویدیو کنفرانس با حضور دکتر مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان و دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در وزارت ورزش و جوانان و دکتر ابتکار و مسوولان استان های هرمزگان، ایلام، کردستان، بوشهر و فارس برگزار شد.

رسالت مراکز "منش" شتاب دهی به کسب و کارهای فناورانه جوانان و همچنین ترویج و نوآوری و شکوفایی برای دانش آموختگان استان است.

 

 

هدف از تاسیس مرکز منش شتاب دهی به کسب و کارهای فناورانه جوانان، و همچنین ترویج و نوآوری و شکوفایی است.

 

توسعه کسب و کارهای فناوران با مراکز نوآوری و شکوفایی

دکتر مسعود سلطانی فر در این مراسم اظهار کرد: ظرفیت های خوب استان می تواند زمینه و بستر خوبی باشد تا این مراکز در راستای اهدافشان قدم بردارند. امروز به نقطه ای رسیدیم که مرکز نوآوری و شکوفایی استان بوشهر را در آستانه فجر چهل و یکم افتتاح و بهره‌برداری می‌کنیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم این افتتاح برای همه مردم و جوانان استان مبارک باشد و با توجه به ظرفیت‌های خوبی که وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌های خوبی که هم دولت و بخش خصوصی انجام داده است می تواند زمینه و بستر خوبی باشد تا این مراکز در راستای اهداف و وظایف و برنامه‌هایی که برای آن پیش بینی شده موفق باشند و قدم‌های خوبی برای توسعه کسب و کارهای فناوران بردارند.

 

خودباوری اولین گام در شکوفایی استعدادها

در ادامه دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: اولین گام در شکوفایی استعدادها بحث خودباوری است و باید باور کنیم خداوند در تمام انسان ها این توانمندی را به ودیعه گذاشته و منابع آن را در همه سرزمین ها به شکل های مختلف قرار داده اشت و باید شکوفا شود.

وی با اشاره به این که هیچ مشکلی در زمینه توسعه علمی و فناورانه و تجاری سازی کشور نداریم، گفت: تنها باید شرایط این کار فراهم شود.

دکتر طیبی تصریح کرد: در سال ۱۳۷۷ در راستای اشتغال به ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان دانشگاه ها تاسیس و کارهای ارزنده ای در این زمینه انجام شد.

وی افزود: این نهاد علاوه بر فعالیت هایی که در این زمینه انجام می دهد، دارای سه پارک علم و فناوری و تعداد زیادی مراکز رشد است، اما روش‌های بهتری هم برای تسریع اشتغال جوانان وجود دارد و طرح سرباز ماهر نیز یکی از این زمینه هاست که وزارت ورزش فراهم کرده است. در یک پیشنهاد برای داشتن همکاری بسیار جدی با وزارت، پیشنهاد تشکیل مراکز شکوفایی و نوآوری داده شد.

دکتر طیبی بیان کرد: مراکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی تفاوتشان با سایر مراکز مشاوره این است که بر اساس مزیت های محلی و منطقه‌ای و نیازهای محلی و منطقه‌ای آموزش‌های لازم را به جوانان می دهند. در حقیقت شرایطی را برای جوانان فراهم می کنند که صاحب ایده شوند و خودشان براساس نیازهای و مزیت های محلی و منطقه‌ای خود ایده ای را مطرح کنند و در ادامه روی این ایده کار کنند تا به مرحله تجاری سازی و کسب و کار برسد.

وی در ادامه با تاکید بر این که جهاددانشگاهی برای برنامه وزارت ورزش آمادگی کامل خود را اعلام می‌کند تا در تمام استان‌های کشور بتوانیم آن را توسعه دهیم، افزود: منطقه‌ای هم اگر توانمند باشد در حوزه نیازهای ملی هم می‌تواند فعالیت کند، بنابراین برای این که بتوانیم در ۳۱ استان کشور این مراکز را توسعه دهیم اعلام آمادگی می‌کنیم.

گفتنی است، در این مراسم مرکز نوآوری و شکوفایی استان های هرمزگان، ایلام، کردستان، بوشهر و فارس با حضور دکتر ابتکار و مسولان استانی افتتاح شد.

 

مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی ایلام

دکتر معصومه ابتکار در این مراسم اظهار کرد: حضور در بین جوانان ایده‌پرداز ایلامی در این مرکز برای من بسیار مغتنم است و از همه‌ی دست‌اندرکاران این مرکز تشکر می‌کنم.

وی گفت: تجربه بسیار خوبی از همکاری با جهاددانشگاهی داریم و هم‌اکنون طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با همکاری این نهاد در حال برگزاری است و عملکرد جهاددانشگاهی در این زمینه بسیار خوب است.

معاون رییس جمهور تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم این فعالیت‌های مشترک با جهاددانشگاهی را توسعه بدهیم و در آینده هم بتوانیم در معاونت زنان و خانواده از طرح‌های مرتبط با فناوری‌های نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز شکوفایی و نوآوری که برای جوانان و دختران فارغ‌التحصیل بیشتر حمایت کنیم.

دکتر ابتکار ادامه داد: یکی از طرح‌هایی که در استان ایلام برای اشتغال‌آفرینی دختران و زنان سرپرست خانوار اجرا خواهد شد، طرح «کمند» است که امیدواریم زمینه بسیار خوبی برای اشتغال‌آفرینی باشد.

معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: با وجود شرایط تحریم و جنگ ظالمانه علیه کشور و تلاش تک تک ایرانیان  و مخصوصا جوانان، با قوت قلب و  دانش و توانمندی و با توکل جوانان بر خدا  بر مشکلات فائق می‌آییم و ایران مستحکم و پیروز را به جهانیان نمایش بگذاریم.

دکتر معصومه ابتکار امروز با حضور در استان ایلام ضمن شرکت در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان از کارگاه‌های تولیدی زنان ایلامی نیز بازدید و بازارچه دائمی فروش این تولیدات را نیز افتتاح کرد.

مهندس سیدغلامرضا حسینی رییس جهاددانشگاهی استان ایلام، اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از کسانی که در دام بیکاری گرفتار شده‌اند فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های معتبر کشور آن هم در رشته‌های بسیار عالی هستند.

رییس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام از مرکز نوآوری و شکوفایی به عنوان یک هاب کارآفرینی نام برد و تصریح کرد: صفر تا صد فعالیت‌های پرورش ایده تا حرکت به سمت تجاری‌سازی در این مرکز انجام خواهد گرفت.

مهندس حسینی توجه به مراکز نوآوری و شکوفایی را لازمه‌ی استقرار اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: جامعه امروز در زمینه ایجاد اشتغال نیازمند تغییر نگاه است و این مراکز به عنوان اکوسیستم نوآوری می‌توانند این ماموریت را به خوبی انجام دهند.

دکتر مظفر علی‌شائی در مراسم افتتاحیه‌ی مرکز نوآوری و شکوفایی استان ایلام، اظهار کرد: وجود مرکز نوآوری و شکوفایی یکی از نیازهای اساسی استان بود که امروز با مشارکت جهاددانشگاهی افتتاح شد و افتتاحی بی‌نظیر و متفاوت بود و حضور معاون رییس‌جمهور به آن غنایی درخور نام نوآوری و شکوفایی بخشید.

وی گفت: متاسفانه شغل‌های فناورانه در جامعه‌ی امروز ما غریب است چون مردم به روش‌های سنتی کسب و کار عادت دارند کمتر حوصله‌ی آموزش دارند و این گونه مراکز پاتوقی برای تفکر، تولید ایده و خلق مهارت هستند.

 

مرکز منش؛ از بذر ایده‌های نو تا درخت پربار کسب‌وکار

مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی هرمزگان (منش) در آغازین روز از آخرین هفته دی‌ماه فعالیت رسمی خود را با هدف حمایت از ایده‌های خلاقانه جوانان برای ورود به بازار کار و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در حالی آغاز کرد که دست در دست جوانان ایده پرداز هرمزگانی مراحل ترویج و نوآوری را طی کرده و در ابتدای مسیر شکوفایی اولین گروه‌های فعال خود دارد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان هرمزگان در این خصوص اظهار کرد: با همکاری و پیگیری رییس جهاددانشگاهی استان هرمزگان و همکارانش تفاهم‌نامه‌ای جهت راه‌اندازی مرکز منش منعقد و کار را آغاز کردیم.

محمودرضا امیاری افزود: خوشبختانه تاکنون بازدهی خیلی خوبی در زمینه ی کارآفرینی و اشتغال و کسب‌وکار و ایده‌های جدید در این مرکز داشته‌ایم و امیدواریم بتوانیم این همکاری را استمرار دهیم.

وی تصریح کرد: این تفاهم‌نامه ‌ایجاد شد تا پل ارتباطی بین جوانان، جهاد دانشگاهی و اداره کل ورزش و جوانان استان هرمزگان ایجاد و زمینه برگزاری کلاس‌ها، طرح‌ها و آموزش‌های لازم فراهم شود.

مدیرکل ورزش و جوانان استان هرمزگان خاطرنشان کرد: اگر به حمایت‌ها ادامه دهیم، پای‌کار باشیم و نسبت به اشتغال جوانان حساسیت داشته باشیم اتفاقات خوبی خواهد افتاد و مرکز منش خروجی خوبی خواهد داشت؛ ازاین‌رو از همه مسئولین استان هرمزگان درخواست دارم حمایت‌های لازم را از این مرکز داشته باشند.

رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان نیز عنوان کرد: هدف از اجرای این طرح حمایت از ایده‌های خلاقانه جوانان برای ورود آنان به بازار کار و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است.

سهیل دادخواه اضافه کرد: جهاد دانشگاهی هرمزگان به‌عنوان مجری این طرح در این استان در کنار وزارت ورزش و جوانان قرارگرفته و با یک مدل بومی سعی دارد این فرایند را برای جوانان خلاصه‌تر و مفیدتر کرده و بهره‌وری فرآیند توسعه را بالا برد.

 

مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی کردستان

چیا سهراب نژاد، رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کردستان نیز در ادامه با اشاره به اینکه در پایان سال ۹۷ تفاهم‌نامه‌ای میان جهاددانشگاهی با اداره کل ورزش و جوانان استان در راستای برگزاری سلسه رویدادهای کارآفرینی در تیرماه سال جاری منعقد و اجرایی شده است، گفت: این مرکز با همکاری اداره کل ورزش و جوانان فعالیت‌های خود را در قالب سه دوره ترویج، نوآوری و شکوفایی برای دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و جوانان جوایای کار برگزار کرده است.

وی افزود: ۱۲۰ نفر در دو گروه ۶۰ نفره وارد فرآیند رویدادهای مرکز نوآوری استان در راستای تشکیل هسته شده‌اند.

در ادامه حامد جولایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان کردستان، گفت: موضوع تفاهم‌نامه راه‌اندازی راهبردی مرکز نوآوری و شکوفایی باهدف شتاب‌دهی کسب‌وکار جوانان در شهر سنندج به‌منظور ترویج فرهنگ، دانش نوآوری و کارآفرینی بین جوانان و دانشجویان است.

وی افزود: برای تشکیل این مرکز ۲۵۰ میلیون تومان در قالب سه دوره ترویج، نوآوری و شکوفایی هزینه شده است.

در ادامه برهان صلواتی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان، با اشاره به اینکه کردستان در بهبود فضای کسب‌وکار پیشتاز است، ذکر کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران اقتصادی دولت سرمایه‌گذاری و اشتغال پایدار برای جوانان استان است.

وی خاطرنشان کرد: در اشتغال پایدار انتظار داریم محصولات و خدمات جوانان استان به‌ویژه محصولات کشاورزی و صنایع‌دستی به‌صورت نهادسازی وارد بازار جهانی شود.

 

مرکز نوآوری و شکوفایی جهاد دانشگاهی استان بوشهر

علی احمدی زاده اظهار کرد: فعالیت این مرکز طی تفاهم نامه ای فی مابین وزارت ورزش و سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان کشور منعقد شد در ۵ استان به صورت پایلوت آغاز شد که یکی از این استانها بوشهر است.

وی افزود: هدف از تاسیس مرکز منش شتاب دهی به کسب و کارهای فناورانه جوانان، و همچنین ترویج و نوآوری و شکوفایی است که در این راستا از دانش آموختگان استان استفاده خواهیم کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: بحث ویژه ما در مرکز نوآوری و شکوفایی بحث های اداری است که فارغ التحصیلان دانشگاهی جهت تاسیس شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد دارند و قرار شده در اینجا ضمن تسهیل آموزش های لازم نیز ارائه شود.

رئیس جهاد دانشگاهی بوشهر اظهار کرد: آموزش های ترویجی، نوآوری و شکوفایی که تا مرحله تجاری سازی فناوری در کنار این عزیزان خواهیم بود و افراد صاحب ایده و خلاقیت تیم سازی انجام خواهند داد.

سعید زرین فر معاون استاندار بوشهر عنوان کرد: خوشبختانه جهاد دانشگاهی در طول ۲ سال فعالیت خود در بوشهر هم به عنوان یک نهاد که وظیفه و نقش هدایت گری مجامع دانشگاهی را داشته و هم به عنوان یک مجموعه که در مقاطع مختلف زمانی نقش طلایه داری و صف شکنی و به نوعی پیشتازی در مسائل علمی کشور در سال های بعد از انقلاب را داشته نقش ارزنده ای را ایفا کرده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در بحث های بیوتکنولوژی، نانوفناوری، سلول های بنیادی و... افزود: برداشت من این است که در هر حوزه ای که در کشور نیاز هست و ظرفیت کار وجود داشته مجموعه جهاد دانشگاهی بسیار فعال و کاربردی وارد عمل شده و ارائه خدمت می کند.

این مسئول اظهار کرد: با توجه به نقش ارزنده جهاد دانشگاهی در کشور خوشحال هستیم که در استان بوشهر نیز شرایط راه اندازی جهاد دانشگاهی فراهم شد و امروز این پتانسیل وجود دارد و می توانیم از خدمات و امکانات آن استفاده کنیم.

با اشاره به راه اندازی مرکز نوآوری و شکوفایی در بوشهر گفت: با توجه به ظرفیت های خوب استان در حوزه های مختلف مانند صنایع دریایی، انرژی و ظرفیت های دیگری که در حوزه هایی مربوط به آبزیان و پرورش ماهی وجود دارد، احداث این مرکز می تواند در تمام این حوزه‌ها به پیشبرد اهداف کمک نماید.

 

مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی فارس افتتاح شد

رئیس جهاددانشگاهی فارس بیان کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی با همکاری سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی شعبه فارس راه‌اندازی شده است.

دکتر مظاهر بابایی خاطرنشان کرد: نگاه به دانش و فناوری از همان ابتدی تاسیس جهاددانشگاهی با رویکرد فرهنگی در دستور کار قرار گرفت و طی چهار دهه گذشته استمرار یافته است.

وی ادامه داد: همکاران ما در سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان براساس منویات مقام معظم رهبری و نیاز روز به ویژه رفع دغدغه اشتغال و بیکاری افراد تحصیلکرده و جوان، برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌اند که راه‌اندازی مرکز نوآوری و شکوفایی تحت عنوان منش از جمله آنهاست.

رییس جهاددانشگاهی فارس هدف از راه‌اندازی مرکز منش را تبدیل ایده‌ها و نوآوری‌ها به ثروت در راستای تولید و رونق اقتصادی ذکر و عنوان کرد: معمولا مجموعه‌های ایده پرداز افراد خاصی را مد نظر قرار می‌دهند اما مخاطب این مرکز همه افراد دارای ایده‌های نو هستند.

مدیرکل ورزش و جوانان فارس نیز در آیین افتتاح این مرکز، گفت: مجموعه جهاددانشگاهی فارس طی یکسال گذشته اقدمات خوب و اثرگذاری در حوزه جوانان انجام داده است و امروز هم تعامل نزدیک با حوزه جوانان، اداره کل ورزش و جوانان استان دارد.

وی تاکید کرد: باید از جوانان و سازمان‌های مردم نهاد در فعالیت‌های اجتماعی تشکر کنیم که با اقدامات و موفقیت‌های خود این پیام را می‌دهند که ما دائما باید به فکر حمایت‌های مادی و معنوی از آن ها باشیم، چرا که امروز نقش جوانان پررنگ تر از گذشته است.

حیدرعلی کامیاب ادامه داد: امروز خط مشی وزارت ورزش و جوانان به سمت تحقق منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مبنی بر اهمیت به جوانان با توسعه زیرساخت‌های جوانان سوق پیدا کرده است.


نظر شما :