۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۱۶۱
رییس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی خبر داد: خریداری دستگاه NGS برای بررسی ژنتیکی سلامت جنین/ اخذ مجوز برای راهاندازی مرکز گردشگری دانشجویان
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر جعفر محسنی رییس سازمان جهاددانشگاهی استان، روز دوشنبه 15 مردادماه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اینکه 16 مردادماه سی و هشتمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی به فرمان معمار کبیر انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: مقام معظم رهبری بارها در فرمایشاتشان به نقش جهاد دانشگاهی در توسعهی کشور تأکید کردند. جهاددانشگاهی استان هم به عنوان یکی از نخستین واحدهای تأسیس شدهی این نهاد، یکم شهریور ماه سال 59 شکل گرفت.
وی با بیان اینکه خدمات مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی از حیث کیفیت خدمات تخصصی همسطح کشور و جهان است، مطرح کرد: میزان ناباروری در کشورمان نسبت به میانگین جهانی بالاتر بوده و حدود 22 درصد زوجین مشکل ناباروری دارند، این افراد نیازمند روشهای مختلف کمکی برای باروری هستند. دلیل اینکه برخی افراد با روشهای کمک درمانی IVF، IUI و ICST جواب نمیگیرند، ناهنجاریهای ژنتیکی جنین بوده که در چنین مواردی هنگام انتقال جنین به شکم مادر، بارداری انجام نمیگیرد و یا در هفتههای اول بارداری سقط جنین رخ میدهد.
دکتر محسنی، ادامه داد: باتوجه به نبود امکانات در استان، بخشی از افرادی برای مطمئن شدن از سلامت جنین به تهران و یا سایر استانها مراجعه میکردند که خوشبختانه دستگاه ( NGSنسل جدیدی از توالی یابی) خریداری شده است. با کمک این دستگاه سلامت ژنتیکی جنین بررسی شده و درصد شکست در روشهای کمک باروری کاهش خواهد یافت.
رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه ماهانه ۱۵۰۰ نفر به مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان مراجعه میکنند، افزود: بخش عمدهای از این افراد با دریافت خدمات ساده مشکلشان برطرف شده و قریب به ۱۰ درصد با روشهای اساسی فرآیند درمان را ادامه میدهند.
وی، با اشاره به فعالیتهای جهاد دانشگاهی در زمینه فناوری انرژیهای نو، اظهار کرد: سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی برای برقرسانی به عشایر و افرادی که از نعمت برق محروم هستند، نیروگاه خورشیدی طراحی کرده تا از طریق این فناوری به چادرهای عشایر برقرسانی شود و آنان بتوانند از نعمت برق برای شارژ موبایل و تماشای تلویزیون استفاده کنند.
دکتر محسنی با بیان اینکه تولید پنج هزار مگاوات برق از طریق انرژی خورشید از تعهدات کشورمان در معاهدههای بین المللی است، گفت: با تلاش همکاران، جهاد دانشگاهی توانایی راه اندازی نیروگاههای مگاواتی را هم دارد و سال گذشته در اهواز نیروگاه 100 کیلو واتی و نیروگاههایی با اندازههای مختلف در استان راهاندازی کردیم.
وی با اشاره به تلاش جهاددانشگاهی برای راهاندازی کارخانه تولید سلولهای خورشیدی در تبریز، گفت: برای این کارخانه ۱۷ استاندارد بینالمللی مطرح شده و این موضوع را به واسطه سرمایهگذاری خارجی پیش میبریم تا سلولهای خورشیدی را در تبریز تولید کنیم.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان به فعالیتهای آموزشی این نهاد اشاره و با بیان اینکه بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی از جمله بزرگترین معضلات کشور است، افزود: بسیاری از این فارغ التحصیلان ایدههای خوبی دارند، اما فصای مناسبی جهت پیاده کردن ایده و تجاریسازی ندارند که جهاد دانشگاهی در این راستا مرکز نوآوری و شکوفایی را راهاندازی کرده است.
وی با تاکید بر اینکه ۲۴ هزار نفر از امکانات مراکز آموزشی جهاددانشگاهی استان بهرهمند شدند، افزود: وضعیت دریاچه ارومیه یکی از معضلات اساسی استان ما بوده و احیای آن احیای آدربایجان است، از اینرو معاونت آموزشی جهاددانشگاهی استان با کمک استانداری طرح "آموزش کشاورزان" را در تعدادی از شهرستانها با آموزش کشت جایگزین(با نیاز آبی کم و بهرهوری بالا) شروع کرده است.
دکتر محسنی همچنین با اشاره به فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی استان نیز گفت: فعالیتهای خبری و فرهنگی خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا که از جمله خبرگزاریهای موفق در سطح کشور بوده و همچنین فعالیتهای مرکز افکار سنجی دانشجویان(ایسپا)، فعالیتهای مرکز فرهنگی دانشجویی امام(ره) و سازمان دانشجویان ایران از جمله این فعالیتهاست.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی استان اخیرا موفق به اخذ مجوز برای راهاندازی مرکز گردشگری دانشجویان شده است، خاطرنشان کرد: این مرکز در راستای تحقق برنامههای تبریز ۲۰۱۸ راهاندازی میشود.
نظر شما :