امام جمعه دلگان:
جهاددانشگاهی منشا اثرات ارزشمندی در استان سیستان و بلوچستان است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام و المسلمین بامری 10 دی ماه در دیدار رییس جهاددانشگاهی استان و اعضای کارگروه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی منابع آب های زیرزمینی استان با خود اظهار داشت: ضمن ابراز خشنودی از این نشست علمی از جهاددانشگاهی باید به عنوان یکی از نهادهای افتخار آفرین انقلاب یاد کرد که در کشور و استان در بخش های گوناگون منشا اثراتی ارزشمند بوده است.
وی ادامه داد: اهمیت آب و صرفجویی در مصرف آن به ویژه برای کشاورزان و بهره برداران بر کسی پوشیده نیست و از اهتمام جهاددانشگاهی و سازمان آب منطقه ای استان در این خصوص قدردانی می کنیم.
امام جمعه شهرستان دلگان افزود : روزی نیست که در دفتر شاهد حضور کشاورزان و بهره برداران منابع آبی نباشیم که پیگیر مشکل مالکیت و اسناد خود هستند و از آب منطقه ای استان خواستند تا در نشستی مشترک با مدیران کل دادگستری ، ثبت اسناد و آب منطقه ای مشکلشان را حل کنید.
بامری یادآور شد: فرم یک و حل مشکل مالکیتی و فرهنگ سازی اولویت اصلی منابع آب در این شهرستان به شمار می رود.
وی ضمن تاکید بر فرهنگ سازی موضوع آب خاطرنشان کرد: قطعا در خطبه ها و نشستها و دیدارها بر ضرورت صرفه جویی در آب اهتمام خواهد ورزید و از رییس جهاددانشگاهی استان دعوت کردند تا در نماز جمعه دلگان در این خصوص به ایراد سخن پردازند.
دکتر منصور تاجری رییس جهاد دانشگاهی استان و مسؤول کارگروه فرهنگ سازی صیانت از منابع آب استان در این دیدار ضمن معرفی و تبیین فعالیت های نهاد مقدس جهاددانشگاهی در بخشهای گوناگون پرداخت و گفت: افتخار ما این است که پس از ۴۰ سال فعالیت و مدیریت جهادی مقام معظم رهبرى از این نهاد به عنوان نهادی که الگوی خودباوری جوانان انقلابی این مرز و بوم است در نشست اخیرشان با ائمه جمعه سراسر کشور و در دیدار با هیات دولت و فرماندهان سپاه یاد کردند .
وی اظهار کرد: آب منبعی طبیعی ، کمیاب ، خدادادی ، آسیب پذیر و حیاتی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور است که ما بایستی آن را به نسلهای آینده بسپاریم .
مسوول فرهنگی کمیته صیانت از آب سیستان و بلوچستان افزود: یکی از طرح های ملی و راهبردها بخش آب طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیر زمینی است که افزایش جمعیت کشور، محدودیت منابع آبهای سطحی و نیاز روز افزون به منابع آب از یک طرف و وضعیت اقلیمی و جغرافیایی کشور و استان و همچنان وقوع پدیده خشکسالی در سالهای اخیر در استان از طرف دیگر سبب بهره برداری بیش از اندازه از آبخوان ها و به روز اثراتی همچنان تنش های آبی، افت سطح آب های زیر زمینی، کاهش کیغی آب آب خوان های زیر زمینی و کوتاه شدن عمر آنها شده است.
دکتر تاجری ادامه داد: پروژه اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی یکی از زیر پروژه های طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیر زمینی است که هدف آن ارتقای آگاهی های عمومی و فراهم آوردن بستر و سرمایه اجتماعی برای طرح است.
وی هدف غائی این طرح که به همت جهاددانشگاهی و سازمان آب منطقه ای استان در حال اجراست را آموزش، اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و ظرفیت سازی، فراهم آوردن بستر و سازماندهی و سمت و سو دادن به آن به منظور اصلاح روند مصرف و بازگرداندن تعادل به آب های زیرزمینی و تضمین پایداری آن دانست.
رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان از امام جمعه شهرستان خواست تا به فواصل و تناوب در خطبه های نماز جمعه شهرستان و در دیدارها و نشست ها به این مهم اشاره کنند تا آگاهی بخشی لازم در میان مردم صورت پذیرد و دغدغه ذهنی همگان شود.
دکتر تاجری راه اندازی دبیرخانه دائمی فرهنگ سازی، نشست با نخبگان، دانشگاهیان، سران قبائل و طوائف ، علما ، کشاورزان، میزگردهای تخصصی تلویزیونی، طرحها و اردوهای دانش آموزی به منظور انتقال فرهنگ صرفه جویی به داخل خانواده ها، تبلیغات محیطی، تولید محتوا جهت امامان جمعه و جماعات، سخنرانی در مساجد، سخنرانی در میان بانوان روستایی، ساخت کلیپ ها و سایت ها و فعالیت در شبکه های مجازی و .... را از ده ها طرح شاخص پروژه آگاهی بخشی و فرهنگ سازی منابع آبهای زیرزمینی بر شمرد.
نظر شما :