برگزاری همایش فرهنگسازی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی سیستان و بلوچستان در شهرستان دلگان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، همایش فرهنگسازی و اطلاع رسانی طرح احیای و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان به همت جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان به عنوان مشاور این طرح 9 دی در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان دلگان با حضور مدیران استانی، شهرستانی و بهره برداران چاه های کشاورزی برگزار شد.
رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان در این همایش با اشاره به این که منابع آبی به غیر از حق محیط زیست، تنها مختص نسل فعلی نیست، اظهار داشت: ما باید نسل آینده را هم در نظر داشته باشیم، زیرا مواهب خدادادی همچون آب متعلق به همگان است.
دکتر منصور تاجری با بیان این که جهاددانشگاهی با یک برنامه جامع فرهنگی به کمک بحران آب در سیستان و بلوچستان می آید، افزود: بر اساس ماموریتی که از سوی شرکت آب منطقه ای استان به جهاددانشگاهی محول شده این نهاد علمی، انقلابی و دانش بنیان کار فرهنگ سازی و اطلاع رسانی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیر زمینی استان را بر عهده دارد.
وی گفت: این برنامه فرهنگی و اطلاع سانی در هشت محور مشتمل بر برنامه هایی نظیر اطلاع رسانی و تبلیغات محیطی در فضای عمومی و مجازی، برگزاری نشست های هم اندیشی با حضور نخبگان و مقامات استانی، برگزاری همایش های آگاهی بخشی در شهرستان ها با اولویت شهرستان ها و دشت های پایلوت استان، مشارکت گروه های مرجع و روحانیون، تولید محتوای آموزشی، برنامه های ویژه بانوان در روستاها با همکاری اداره کل بانوان و خانواده استانداری، اجرای طرح داناب و نجات دانش آموزی آب در مدارس و... اجرا شده و در حال اجراست.
رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان ادامه داد: ساخت تیزرهای تلویزیونی و کلیپ های تبلیغاتی، فعالیت در فضای مجازی از طریق ساخت وب نوشت و سامانه ها و کانالهای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی، تولید سه میزگرد تلویزیونی با همکاری صدا و سیما و مشارکت کارشناسان حوزه های مرتبط با آب، تهیه و تولید بروشور و کتب آموزشی و اقلام تبلیغی و هماهنگی با ائمه جمعه و جماعات اهل تشیع و تسنن و ... از دیگر برنامه های محوری جهاددانشگاهی در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب در سیستان و بلوچستان است.
دکتر تاجری ابراز امیدواری کرد که این برنامه ها و اقدامات بتواند تبیین اهداف این طرح و نیز در راستای فرهنگ شدن موضوع استفاده بهینه و صحیح آب در بخش های مختلف بویژه بخش کشاورزی مفید به فایده قرار گیرد.
فرماندار دلگان نیز فرهنگسازی را لازمه اجرای چنین طرحهایی دانست و اضافه کرد: مزایا و ضروریات اجرای طرح احیا و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی باید بطور مستمر برای مخاطبان بویژه قشر کشاورز تبیین شود، زیرا اجرای کامل آن بدون مشارکت آنان میسر نیست.
شجاعی نیز در ادامه به موضوع آب و آب های زیرزمینی و وضعیت منابع آب زیرزمینی شهرستان اشاره کرد و گفت: تا کنون مردم و بهره برداران و کشاورزان این شهرستان در راستای برنامه های احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی همکاری و مساعدت را با مسئولان ذیربط داشتند و جزء برترین شهرستان های استان در این زمینه بودند.
وی افزود: امیدواریم با همکاری بیش از پیش مردم و بهره برداران شهرستان دلگان و به کار گیری راه حل های ارائه شده بتوانیم آب زیرزمینی شهرستان را درست و بهینه مصرف کنیم تا ضمن احیاء و تعادل بخشی آن ، این هدیه حیات بخش خداوندی را برای نسل های آتی بجای بگذاریم.
در ادامه مهندس ریکی مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان مباحث و موارد مختلف آب های زیرزمینی استان و شهرستان را برای حاضرین تشریح نمود.
دکتر پیری عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهر نیز به عنوان مدرس در این همایش حضور داشت که در قالب کارگاه مطالب آموزشی مورد نیاز مبحث آب را برای حاضر بیان کرد.
در پایان این همایش از 3 بهره بردار نمونه شهرستان دلگان و دکتر پیری عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهر نیز به عنوان مدرس همایش تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
نظر شما :