ذخیرهسازی ۳۷۰۰ نمونه سلولهای بنیادی خون بندناف در آذربایجانشرقی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، دکتر جعفر محسنی رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان شنبه، ۷ دیماه در جمع خبرنگاران از ارسال ۳ هزار و ۷۰۰ نمونه سلولهای بنیادی خون بند ناف از استان به بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف رویان جهاد دانشگاهی برای ذخیره، نگهداری و استفادههای درمانی خبر داد.
وی با بیان اینکه فعالیت نمایندگی بانک سلولهای بنیادی خون بند ناف جهاد دانشگاهی در آذربایجانشرقی از بهمن سال ۸۷ آغاز شده است، اظهار کرد: این نمایندگی، کسب رتبه برتر کشوری در سال ۹۷، کسب عنوان بیشترین میزان رشد در سال ۹۶ و کسب رتبه برتر کارشناسان در سالهای متوالی و همچنین کمترین میزان فسخ را در سال ۹۸ میان نمایندگیهای سطح کشور را در کارنامه خود دارد.
محسنی با تأکید بر اینکه بانک خون بندناف، ذخیره و زیرساختی ارزشمند برای توسعه سلول درمانی و پزشکی بازساختی است، افزود: کشورمان در حوزه سلامت و دستاوردهای پزشکی و درمان نهتنها توانسته در منطقه به کشوری پیشرو تبدیل شود، بلکه در سطوحی در ردیف کشورهای پیشرفته و پیشتاز نیز قرار گرفته است؛ پزشکی بازساختی و دستاوردهای محققان ایرانی در زمینه سلولهای بنیادی از جمله حوزههایی است که کشورمان را به قطب دانش تبدیل کرده است.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی، افزود: پیوند سلولهای بنیادی خونساز از ۳۵ سال پیش در دنیا و از ۲۰ سال پیش در کشورمان آغاز شده، اما از ۱۵ سال پیش، این حوزه بهطور چشمگیری مورد توجه قرار گرفت و به همان میزان که در سطح بینالمللی توسعه یافت، در ایران نیز گسترش پیدا کرده است؛ علاوه بر این، میتوان به آمار رشد مراکز پیوند که شاهدی بر این مدعا هست، اشاره کرد.
وی اظهار کرد: بههمت دستاندرکاران و تغییر رویکرد متخصصان و حمایت نهادهای مختلف، مراکز پیوند سلولهای بنیادی در کشور از یک مرکز در سال ۱۳۹۳، به ۱۹ مرکز در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته و این رشد ۱۹ برابری نشانه ظرفیت درمانی فوقالعاده در این حوزه و نیازمندیهای بیماران برای درمان با شیوههای نوین سلول درمانی است.
محسنی ادامه داد: طبق آمارهای موجود، در حالحاضر حدود ۱۴ بیماری در افراد بالغ و بیش از ۶۰ بیماری در کودکان به کمک سلولهای بنیادی خون بندناف درمان میشود؛ این آمارها، اهمیت وجود منابع سلولی مناسب برای درمان را دوچندان میسازد.
وی با اشاره به آمارهای ارائه شده از سوی ضرابی، مدیرعامل شرکت فناوری بانک خون بندناف رویان و رئیس بانک خون بندناف رویان در مورد ذخیره نمونههای خون بند ناف، تأکید کرد: بیش از ۱۲۰ هزار نمونه خون بندناف در بانک فامیلی و ۵۱۰۰ نمونه خون بندناف در بانک عمومی در بانک خون بندناف رویان ذخیره شده و این درحالی است که هماکنون مجموع ذخیره بانکهای خون بندناف عمومی در کشور، کمتر از ۱۷ هزار نمونه است.
محسنی گفت: بانک خون بندناف رویان یک بانک هیبرید است که بخش فامیلی آن در سال ۱۳۸۴ و بخش عمومی آن در سال ۱۳۸۷ تأسیس شده است. این بانک دارای ۳۱ دفتر نمایندگی در سطح کشور و دو دفتر نمایندگی خارجی نیز در شهرهای اربیل عراق و مسقط عمان دارد؛ همچنین در بانک خون بندناف رویان نمونههایی از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، رومانی، عراق، افغانستان، اردن، نروژ، کانادا، انگلستان، امارات و عمان نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه خانوادههایی که در آستانه تولد فرزند هستند، میتوانند با ذخیرهسازی خون بندناف فرزندشان در بانک خون بندناف فامیلی رویان، از این سرمایه ارزشمند برای سلامت خانواده خود در آینده استفاده کنند، افزود: مزیتهای درمانی سلولهای بنیادی خون بندناف با پیشرفتهای علمی، روزبه روز درحال گسترش بوده و خانوادهها برای ذخیره این سلولها تنها در آستانه تولد فرزند خود فرصت دارند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه متقاضیان برای اطلاع از فرآیند و شرایط ذخیره خون بندناف و ثبت نام، میتوانند به پایگاه اینترنتی بانک خون بندناف رویان به نشانی http://www.rsct.ir مراجعه کرده و یا با شماره ۳۳۳۵۴۲۱۵ تماس بگیرند، گفت: متقاضیان میتوانند از خدمات مشاوره رایگان و همچنین تسهیلات قرضالحسنه بانکی برای ذخیرهسازی، حفظ و نگهداری خون بند ناف نوزادان در آذربایجان شرقی بهرهمند شوند.
نظر شما :