برگزیدگان رویداد« ایده تاپ» تجلیل شدند
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم؛آیین اختتامیه رویداد ایده تاپ دوشنبه2 دی ماه با حضور دانشجویان و کارآفرینان به همت جهاددانشگاهی واحد استان قم ،پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری استان و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان در پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حمیدرضا فرج شوشتری پورمعاون پارک و علم و فناوری استان قم و نماینده هیئت داوران در سخنانی با ذکر این مطلب که از 66 ایده 11 ایده به مرحله نهایی راه یافت گفت: خلاقیت و نوآوری، زمینه های کسب و کار درفضای بیرونی، کارآفرینی و... زمینه های است که ایده های برتر را مشخص می کند.
علی حسینی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان قم نیز در این مراسم گفت: 55 اثر به صورت سامانه ای و 11 اثر نیز به شکل دستی به دبیرخانه این رویداد رسید. بخشی از حوزه دانش آموزی نیز در این رویداد شرکت کردند.
وی تصریح کرد: برگزاری 7 کارگاه تخصصی در خصوص این رویداد در دانشگاه های استان از جمله فعالیت های جنبی این حرکت علمی بود. البته قرار است که این رویدادها و کارگاه های تخصصی تا پایان سال 99 دنبال شود.
در ادامه ایده پردازان راه یافته به مرحله نهایی دقایقی به ذکر ایده خود پرداختند و در مقابل سوالات هیئت داوران به دفاع از ایده خود در زمینه های مختلف از جمله شاخصه های کارآفرینی، ایده پردازی همراه با نقشه عملیاتی و... پرداختند.
در این مراسم الهه خداوردویی با ایده تکنولوژی عبور توپ از خطوط طولی و عرضی، آریانا محمدی با ایده میله های خودکار والیبال، ملیکا کریمی با ایده صفحه دیجیتالی شطرنج، سید محمد حسین میری با ایده دیوارهای پیش ساخته سبک، حمید فرجامی با ایده شبکه فروش زرشک، علیرضا مراد زاه با ایده تولید منعقد کننده پلیمری، آزاده سلیمان نژاد با ایده شبیه سازی تخصصی محیط های حساس و بحرانی با تکنولوژی VRو Ar، سمیرا ابراهیمی با ایده دانشجویار، زهرا شیخیان خاوه با ایده شتاب دهی تولید میوه ها، امیرمحمد احمدی دانا با ایده دستگاه پایشگر سلامتی بدن انسان شرکت کردند.
در نهایت سمیه کریمی الهه خداوردویی و ملیکا کریمی در بخش دانش آموزی تجلیل شدند. در ادامه در بخش دانشجویی نیز به ترتیب امیر محمد احمدی دانا، علیرضا مراد زاده و زهرا شیخیان خاوه عناوین برتر را کسب و جوایز خود را از مدیران استانی از جمله رئیس پارک علم و فناوری استان قم، معاون جهاددانشگاهی استان و .... دریافت کردند.
مرتضی اعلایی مدیرعامل «شرکت فناور ماهد» نیز در آیین اختتامیه رویداد ایده تاپ گفت: با افتخار همه خود را یک دیپلمه معرفی می کنم زیرا کسب و کار با اسم و سمت و مدرک حاصل نمی شود.
وی افزود: این کسب وکار ایده و اجرای فناوری فرهنگی را در سال 90 راه اندازی کردم و پس از فعالیت در تهران به قم مهاجرت کردم؛ از روز اول هم قرار را گذاشتیم که با هیچ ارگان دولتی کار نکنیم زیرا با رفت آمد مدیران و تغییر سیاست ها شرایط کار به کلی متفاوت می شود.
مدیرعامل شرکت فناور ماهد بیان کرد: مساله زمان در استارتاپ ها بسیار مهم است زیرا تولید کار در مهر ماه و اواخر اسفندماه با شکست روبرو می شود و باید بدانیم که در چه زمانی تولید و ارایه را دنبال کنیم.
وی گفت: مساله سرمایه نیز از دیگر نکات بسیار مهم است، ممکن است سرمایه 95 درصد کار را ببلعد ولی قطعا می تواند ما را به موفقیت برساند.
وی با ذکر این مطلب که در این شرکت 200 هزار قطعه محصول با دو نیرو انجام تولید و ارایه می شود، تصریح کرد: ظرفیت های کسب و کار از بسیاری از کشورهای دنیا بیشتر است، حتی در روستاها نیز زمینه کسب و کار داریم، ایران دارای دهک های متعددی برای کسب و کار است در حالی که درکشورهایی چون سوریه و لبنان و بسیاری از کشورهای دیگر دهک ها بسیار محدود است.
این کارآفرین بیان کرد: کسب و کار ماهد را 7 سال راه اندازی کردیم و پس از 6 سال بدون سود کار را دنبال کردیم و1 سال است که به سود خوب رسیده ایم. اگر کاری روز اول سود داد قطعا یا با رانت حاصل می شود و یا مساله نادرستی در آن رخ داده است.
وی گفت: یکی از نقدهایی که به استارتاپ ها دارم این است که همه تصور می کنند که کارآفرین هستند ولی این طور نیست، کارآفرین کسی است که زیربار 1 میلیارد تومان تعهد با 200 میلیون دارایی برود. نباید همه را به سمت کارآفرینی سوق دهیم.
وی اظهارکرد: در صنف هنری نباید روی ایده های زیبا تمرکز کنیم؛ برخی تصور می کنند که وقتی به یک کاری علاقه دارند همه هم به این کار علاقه دارند و به همین دلیل شکست می خورند.
نظر شما :