۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۱۲۱
رییس پژوهشگاه رویان بیان کرد: ظرفیتهای رویان برای توریسم درمانی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، دکتر عبدالحسین شاهوردی رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در آستانه روز جهاددانشگاهی به تشریح دستاوردهای این پژوهشگاه پرداخت.
دکتر شاهوردی با اشاره به جایگاه مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی مؤسس رویان اظهار کرد: پژوهشگاه رویان با نگاه ارائه خدمات به بیماران نابارور در سال ۷۰ پا به عرصه وجود نهاد، نگاه تیزبین دکتر کاظمی آشتیانی به این موضوع موجب شد تا همراه خدمات درمان ناباروری، آموزش و پژوهش نیز همراه شده تا در رویه پزشکی تولید مثل که ماحصل آن خدمات درمانی به بیماران نابارور است؛ جهاد دانشگاهی جایگاه ممتازی را در کشور به دست آورد.
خدمات متقابل پژوهش و درمان
رییس پژوهشگاه رویان با بیان این که رویان موجب شد تا دیگر همانند دهه ۶۰ بیماران نابارور برای درمان به خارج از کشور مراجعه نکنند، گفت: امروزه تمامی بیماران نابارور در کشور معالجه میشوند، نقطه قوت جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه رویان در این چرخه این است، در کنار خدمات تخصصی درمان ناباروری و در مجاور ساختمان آن، یک ساختار پژوهشی را در یک ساختمان با عنوان پژوهشکده پزشکی تولید مثل، دنبال میکند، که خدمات متقابلی به یکدیگر میدهند، از سویی پرسش و مسأله تحقیق ما از دل خدمات ناباروری استخراج میشود و از سوی دیگر اولین استفاده کننده نتایج این تحقیقات مرکز خدمات ناباروری است.
وی با بیان این که عمده پژوهشهای صورت گرفته در رویان هدفدار بوده و نیازهای بیماران در مرکز خدمات ناباروری را پاسخ میدهد، تصریح کرد: عمده بیمارانی که به رویان مراجعه میکنند، بسیاری از فرایندها را در مطبها و مراکز دیگر پشت سر گذاشته و سپس به رویان میآیند، خوشبختانه نتایج خوبی هم از رویان میگیرند، ضمن اینکه نتایج خدمات در مرکز تخصصی خدمات درمان ناباروری همتراز بهترین مراکز بینالمللی است.
دکتر شاهوردی ادامه داد: این نتایج خوب مدیون پژوهشی است که پشت آن وجود دارد، بسیاری از پروتکلهای درمانی و بسیاری از روشهای جدید که در بخش درمان ناباروری انجام میشود ابتدا در قالب پایان نامههای پژوهشی در پژوهشکده تعریف، آزمون و خطا شده سپس روی گونههای حیوانی تجربه و سپس نتایج آن در مرکز درمان ناباروری به کار گرفته میشود، همچنین نتایج این پژوهشها در قالب مقالات علمی و کتاب منتشر میشود که موجب این شده تا ایران جایگاه ممتازی در جوامع علمی به دست آورد.
سلولهای بنیادی و تاثیرگذاری بر پژوهش و درمان
وی با بیان این که همبستگی پژوهش و خدمات درمانی در موضوع سلولهای درمانی نیز به کار میرود، تصریح کرد: اتفاقی که در موضوع پژوهش و خدمات درمان ناباروری در رویان افتاده است، در بخش سلولهای بنیادی نیز دنبال میشود، در عرصه سلولهای بنیادی در رویان تنها به پژوهش پرداخته نمیشود، بسیاری از مجموعههای معتبر در جهان زمینه سلول درمانی کانونهای تولید دارو بوده و یا اینکه سرمایهگذاریهای بسیاری را بر روی سلولهای درمانی انجام میدهند، در رویان نیز این موضوعات رصد شده و به درمان بیماریهای صعب العلاج از طریق سلول درمانی پرداخته میشود.
رییس پژوهشگاه رویان افزود: نگاه این پژوهشگاه به موضوع سلولهای بنیادی نخست به دست آوردن این دانش بود، لذا دانش سلولهای بنیادی را به دست آوردیم و جرئت کردیم آن را در حوزه کارآزمایی بالینی در قلب، چشم، گوارش، استخوان و غضروف سلولهای بالینی تعریف کرده و امیدوار باشیم که از نتایج اولیه این تحقیقات جایگاه بسیار خوبی را در درمان بیماریها برای خود باز کنیم.
وی ادامه داد: نتایج کاری دیگری از کار در پژوهشکده سلولهای بنیادی حاصل شده است، یکی از این نتایج تاسیس شرکت بن یاختههای رویان بوده که در زمینه حفظ و نگهداری سلولهای بنیادی بند ناف فعالیت میکند، این شرکت یک شرکت دانش بنیان است.
دکتر شاهوردی بیان کرد: یکی از دستاوردهای دیگر پژوهشکده سلولهای بنیادی، شرکت سل تک فارمد بوده است که با همکاری بنیاد برکت تاسیس و تمام فرآیندهای قانونی در قسمت آزمایشگاه و بالین انجام داده و تاییدیههای آن در وزارت بهداشت ثبت و قدمهای موثری را تا این زمان انجام داده است.
رویان و بیوتکنولوژی
وی با بیان این که رویان در موضوع بیوتکنولوژی نیز ورود پیدا کرده است؛ یادآور شد: در پژوهشکده زیست فنآوری رویان در اصفهان در زمینه تولید دام و محصولات وابسته مرتبط با زیستفناوری آن فعالیت میکنیم. در این پژوهشکده گروههای پژوهشی مهندسی ژنتیک، زیست شناسی سلولهای جنسی و گروه زیست فناوری فعالیت میکنند.
دکتر شاهوردی ادامه داد: در زمینه تولید دانش بیوتکنولوژی نیز رویان بسیار موثر کار کرده، در موضوع فاکتورهای رشد پروتئینهای نو ترکیب در گرید تحقیقاتی تجربیات مفیدی را به دست آورده و بسیاری از تجربیات اخذ شده علاوه بر استفاده خود ما در صنایع دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
اعتبار آموزش در رویان
رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با بیان اینکه رویان در کنار ارائه خدمات درمانی و پژوهش به موضوع آموزش نیز توجه دارد، گفت: رشتههایی که ما گرفتیم به جایگاهی رسیده که در قالب یک دانشکده علوم پایه پزشکی به تربیت دانشجو و پژوهشگر میپردازد، خوشبختانه مجوز آن از وزارت بهداشت برای جهاد دانشگاهی به ثبت رسیده است.
وی تاکید کرد: مجموعه رویان در دل جهاددانشگاهی تاسیس شده و در آن نیروهای متعهد و متخصص حضور دارند که در عرصههای بینالمللی قدم جلو گذاشتند، پیش رفتند و توانستند با این قدمهای مؤثر نام ایران را بین کشورهای صاحب نام در این عرصهها به ثبت برساند و یک موقعیت علمی را برای کشور عرضه کند.
نیاز به تغییر استراتژی جهاددانشگاهی
شاهوردی در ادامه با بیان این که نیاز به یکسری تغییر استراتژی در مجموعه جهاددانشگاهی هستیم تا بتوانیم خدمات خود را گسترش دهیم، اظهار کرد: ما یک نهاد عمومی غیر دولتی هستیم بابت درمان از دولت حمایت نمیگیریم و با یک هزینه تمام شده از سوی جهاددانشگاهی خدمات درمانی ارائه میشود، این مساله فشار زیادی بر ما آورده است؛ اگر بخواهیم در آینده توسعه پیدا کنیم، حتما باید با مدیریتی که در جهاد دانشگاهی وجود دارد تغییراتی در استراتژی بخش درمان انجام دهیم، یا با یک نگاه شرکتهای دانش بنیانی با موضوع برخورد شود یا آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم. ما بودجه درمانی نداریم اگر بخواهیم خدمات را در بخش خدمات دولتی ارائه دهیم حتما با مشکلات زیادی مواجه میشویم.
ظرفیتهای رویان برای توریسم درمانی
رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در ادامه با اشاره به پذیرش سالانه ۴۰۰ بیمار خارجی به رویان عنوان کرد: شرکت بن یاختههای رویان به عنوان شرکتی که در عرصه توریسم درمانی کار میکند بیماران نابارور را جذب کرده و مورد درمان قرار میدهد، ضمن اینکه درصد قابل توجهی از این بیماران با دست پر به خانوادهها باز میگردند میتوانند مبلغان خوبی را برای رویان باشند. از سوی دیگر با تغییر استراژیهای یاد شده این ظرفیت برای پذیرش بیماران بیشتر وجود دارد.
نظر شما :