انتشار کتاب «پی سازی در زمین های تورم پذیر» توسط انتشارات جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، کتاب "پی سازی در زمین های تورم پذیر" ترجمه دکتر سید مجدالدین میرمحمد حسینی، دکتر مسعود شریف زاده اصلی، مهندس شایان شیخی نارانی و مهندس سارا بجنوردی، توسط انتشارات جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر به چاپ رسید.
در پیشگفتار این کتاب آمده است:
" اصولاً احداث بنا و تأسیسات در ساختگاههای تورمپذیر و معیارها و ملاحظاتی که برای طراحی شالوده ابنیه بر چنین خاکهایی باید مد نظر قرار گیرد با انجام چنین اقداماتی در ساختگاههای معمولی و دارای خاک های تورمناپذیر کاملاً متفاوت است. این تفاوت هم در مرحله شناخت و انجام اکتشافات محلی و ژئوتکنیکی، هم در مرحله تحلیل و طراحی پیها و هم در مراحل اجرا و بهرهبرداری وجود خواهد داشت.
همین امر موجب صرف وقت و هزینههای بیشتری در احداث چنین پروژههایی در مقایسه با پروژههای مشابه در ساختگاههای تورمناپذیر خواهد شد. گرچه ممکن ست این افزایش هزینهها برای کارفرمایان در ابتدا چندان خوشایند نباشد، لیکن توجه به این واقعیت که هزینههای ترمیم و علاج بخشی تاسیسات و سازههایی که بدون ملاحظات و معیارهای خاص بر این خاکها احداث و دچار مشکل شدهاند چه میزان سنگین و در مواردی چندین برابر هزینه اولیه بنا خواهد شد، پذیرش و رضایتمندی کارفرمایان را به دنبال خواهد داشت.
کتاب حاضر که توسط تنی چند از اساتید دانشگاهی، کارشناسان ژئوتکنیکی، مشاوران و دست اندرکاران اجرای پروژههای مهندسی بر خاکهای تورمپذیر به رشته تحریر درآمده حاصل دانش فنی، اطلاعات میدانی و تجارب طراحی و اجرایی ارزشمند این گروه در ارتباط با احداث پروژههای مهندسی بر خاکهای تورمپذیر بوده و به همین دلیل ابعاد مختلف و مهم ضروری در این شرایط بنحو مطلوبی پوشش داده شده است.
در این کتاب به همان اندازه که بر معرفی و شناخت مبانی و ماهیت خاکهای تورمپذیر، نحوه انجام اکتشافات محلی، آزمونهای مطالعه و شاخت، تئوریهای رفتاری حاکم بر خصوصیات خاکهای تورمپذیر تاکید شده است، مسایل اجرایی و طراحی ابنیه بر این خاکها همچون معیارها و ملاحظات طراحی پی، راهکارهای ترمیم و اصلاح بستر، نوع و گزینه مناسب شالوده و نحوه اجرا و کنترل صحیح و اصولی ابنیه و شالودههای واقع بر این خاکها تشریح و تاکید شده و در هر مورد به معرفی مثالهای عملی و واقعی از سازهای مختلف اجرا شده در این قبیل ساختگاهها پرداخته شده است.
خصوصیات و ویژگیهای کتاب فوق از یک سو و فقدان یک مرجع و منبع جامع و نسبتا کامل در زمینه ساخت و ساز در ساختگاه های تورمپذیر به زبان فارسی از سوی دیگر، مترجمان این کتاب که خود از کارشناسان و صاحبنظران در این رشته بوده و دارای آثار متعددی در مباحث ژئوتکنیکی میباشند را بر آن داشت که دست به ترجمه این کتاب بزنند تا شاید بتوانند گامی هرچند کوچک جهت کمک و راهنمایی کارشناسان و مهندسانی که دست اندر کار احداث پروژهها و تأسیسات مهندسی در چنین ساختگاههایی هستند، بردارند."
گفتنی است، این کتاب در چهارده فصل، 384صفحه و به قیمت 450 هزار ریال به بازار کتاب عرضه شده است.
علاقه مندان می توانند کتاب مذکور را از طریق فروشگاه و نمایشگاه دائمی انتشارات جهاددانشگاهی امیرکبیر واقع در خیابان حافظ جنب درب اصلی دانشگاه و یا فروشگاه اینترنتی انتشارات به آدرس jdamirkabir.ac.ir/shop خریداری کنند.
نظر شما :