به همت جهاددانشگاهی واحد استان البرز؛
سمینار آموزشی «مهارت هدفمندی زندگی انسان» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان البرز، دکتر محمود برجعلی در برنامهای که با عنوان «مهارت هدفمندی زندگی انسان» توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، اظهار کرد: انسان سالم باید هدفمند زندگی کند و هدف وسیله ای برای افزایش کیفیت زندگی او باشد. متاسفانه ما به اندازه لازم با قرآن مانوس نیستیم وگرنه قرآن راهکارهای بسیار مناسبی برای افزایش کیفیت زندگی می دهد، فردی به نام یونگ می گوید من به عنوان یک مسیحی به قدری با قرآن انس داشتم که به من مسلمان مسیحی میگفتند، او می گوید یکی از اشکالات شما بلد نبودن دعا و نیایش است. ویلیام جیمز پدر روانشناسی هم می گوید، یکی از مولفه های انسان سالم دعا و نیایش های اوست.
استاد دانشکده روانشناسی دانشگاه خوارزمی در ادامه در خصوص ویژگی های یاد شده انسان سالم در قرآن گفت: ما در قرآن سوره فرقان را داریم که از آیه ۶۳ به بعد ۱۰ نکته را در خصوص زندگی بهتر به ما ارائه می کند. دین حداقل سه مولفه دارد، اول اعتقاد، دوم رفتار و سوم اخلاق. امروزه فرزندان ما شاید در اخلاق قوی باشند اما متاسفانه در رفتار و اعتقاد ضعفهایی را می بینیم.
وی افزود: دین یک مجموعه کامل از سه مورد یاد شده است که ضعف یا اختلال در هر کدام از این موارد باعث ایجاد ضعف در دیگر موارد می شود باید همه این سه مورد در کنار هم باشد تا دینداری ما کامل شود؛ در کنار این سه مورد مهم که باید به آنها عمل شود مثلثی به نام مثلث افراط وجود دارد که باید از آن دوری گزید.
برجعلی درخصوص مثلث افراط توضیح داد: راس های این مثلث عبارتند از خواب افراطی، شهوت افراطی و خوراک افراطی که به ترتیب حیوانات خرس، خوک و گاو نماد آنها هستند.
استاد دانشگاه خوارزمی در ادامه هر انسان را دارای سه بعد شخصیتی دانست و اظهار کرد: شخصیت هر انسان از سه بخش تشکیل شده است اول افکار و باورها، دوم عواطف و احساسات و و سوم رفتار و عملکرد، ترتیب این بعدهای شخصیتی بسیار مهم است چون به شدت بر یکدیگر تأثیر میگذارند، افکار ما هستند که بر روی شناخت خوب یا بد ما از خدا به ما کمک میکنند.
برجعلی در ادامه رعایت 10 نکته اساسی را برای زندگی بهتر و باکیفیتتر موثر دانست و گفت: این نکات نکاتی است که افراد سالم به آنها عمل میکنند و ما برای داشتن زندگی با کیفیت باید به آنها عمل کنیم.
نظر شما :