دکتر غلامی در آیین بزرگداشت سیوهشتمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی تاکید کرد:
کاربردی کردن علوم در جامعه؛ رسالت جهاددانشگاهی از ابتدای تاسیس/ نقش پررنگ این نهاد در حوزه فرهنگ
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین بزرگداشت سیوهشتمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی که عصر شنبه (۱۳ مرداد) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: باعث خوشحالی است که بعد از گذشت ۳۸ سال از تاسیس جهاددانشگاهی میبینیم توفیقات خوبی در این مجموعه بهدستآمده است.
وی ادامه داد: جهاد در واقع مجموعهای علمی که در طول زمان با تلاش اعضای آن توانسته کارهای شاخص و فاخر علمی انجام دهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: من نیز عضو خانواده جهاددانشگاهی بودهام و از سال ۶۰ تا ۶۲ در جهاددانشگاهی عضویت داشتهام؛ قبل از آن نیز از جهاد سازندگی مهاجرت کردم و افتخار میکنم که از اعضای جهاددانشگاهی بودهام.
دکتر غلامی ادامه داد: سوابق را که نگاه میکنیم از همان روزهای اولی که جهاد شکل گرفت کار وسیع و ماموریتهای مهمی برای آن تعریف شد.
وی با بیان اینکه حدود سه یا چهار سال اول تاسیس جهاددانشگاهی این نهاد در مدیریت دانشگاهها هم حضور فعالی داشت و مدیریت دانشگاهها نیز جزو ساختار جهاد بود، افزود: بهتدریج با گذشت زمان ماموریتهایی که بر عهده جهاددانشگاهی گذاشته شد، بیشتر در حوزه فعالیتهای علمی و پژوهشی پیش رفت.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در واقع با توجه به اینکه امروز ما داریم در کاربرد علوم و تکنولوژی تلاش میکنیم تا نتایج تحقیقات و دستاوردهای علمی را در سطح جامعه تاثیرگذار کنیم، جهاددانشگاهی از اول با این برنامه کار میکرد.
دکتر غلامی ادامه داد: با توجه به امکاناتی که جهاددانشگاهی داشت و ضرورتهایی که در جامعه احساس میکرد، کار خود را انجام میداد و کنار اینها کاری که هنوز بهصورت مستمر باقیمانده، نقش جهاد در محیطهای دانشگاهی است.
وی با تاکید بر نقش مفید و موثر فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی در محیط دانشگاهها، تصریح کرد: جا دارد در اینجا از همه کسانی که در حوزه فرهنگی جهاد تلاش میکنند، تقدیر کنم. شاید خودشان تبلیغ نمیکنند، اما من بهعنوان یک دانشگاهی وظیفه دارم از آنها تشکر کنم، زیرا همواره از کمکها و برنامههای فرهنگی این نهاد بهره بردهایم و حضور آنها در محیطهای دانشگاهی و دانشجویی همواره تاثیرگذار بوده و هست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نقش جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی کمتر از حوزه علم و فناوری نبوده است، یادآور شد: در حوزه علم و فناوری هم گزارشهای کارهای آنها هست و من نیز به کاربردی کردن نتایج علوم و تحقیقات مجموعههای جهادی اشاره میکنم.
دکتر غلامی با بیان اینکه "جهاددانشگاهی علاوه بر کارکردهای اجراییاش، جزو دستاوردها و یادگارهای انقلاب اسلامی بهحساب میآید"، گفت: ما وقتی ایام شروع به کار انقلاب اسلامی را به خاطر میآوریم، میتوانیم فضای بسیار هیجانانگیز و مهمی را که در کشور وجود داشت را مجسم کنیم که در آن تعداد زیادی از عزیزانی که عاشق علم و فناوری و بهکارگیری دستاوردها برای آبادی و توسعه کشور بودند، در فضاهایی که خیلی آماده شکلگیری مجموعهها هم نبود، شروع به فعالیت کردند و بنیاد فعالیتهایی را گذاشتند که امروزه میتوان به کارنامه مهم این مجموعه جهادی نگاه کرد و آثار آن را بهخوبی دید.
وی در پایان افزود: ضمن تشکر از دکتر طیبی رییس جهاددانشگاهی و همکاران ایشان در همه واحدهای کشور بهخصوص بخشهایی که در داخل مجموعههای دانشگاهی حضور دارند، برای آنها آرزوی توفیقات را دارم تا انشاءالله بتوانیم در این فضای انقلابی که در ذیل تلاش آنان حفظ شده، مدلهای کاری بهتری را برای جوانان و مراکز علمیمان بخصوص مراکزی که ماموریت کاربست نتایج فناوری را دارند، ارایه کنیم.
نظر شما :