افتتاح مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی در اختتامیه هشتمین دوره مسابقات مناظره/ بیانیه گام دوم انقلاب محور اصلی گزاره‌های این دوره

۲۶ آذر ۱۳۹۸ | ۱۵:۰۶ کد : ۱۴۲۲۷ فرهنگی تاپ خبر
در نشست خبری مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که امروز سه‌شنبه ۲۶ آذرماه برگزار شد، اعلام شد مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی در اختتامیه هشتمین دوره مسابقات مناظره افتتاح می شود.
افتتاح مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی در اختتامیه هشتمین دوره مسابقات مناظره/ بیانیه گام دوم انقلاب محور اصلی گزاره‌های این دوره

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، نشست خبری مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، امروز سه‌شنبه ۲۶ آذرماه، با حضور دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، مهدی کاظمی خالدی رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و مهدی عباسی دبیر مسابقات برگزار شد.

مهدی کاظمی رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در این نشست اظهار کرد: در هشت دوره برگزاری مسابقات مناظره دانشجویان این موضوع به اثبات رسیده که وقتی باب گفت‌وگو باز می‌شود، بحران‌ها کمتر است، "مناظره فرصتی برای یادگیری " را به عنوان مدلی انتخاب کردیم که بتوانیم در خلال آن دانشجوها را آموزش دهیم برای این که دانشجویان این فضای گفت و گوی اخلاقی و منطقی را یاد بگیرند و در کنار این که حرف مخالف را هم خوب بشنود و ممارست باید داشته باشند، اما از ما انتقاد می شود چرا این گفت و گو به فضای جامعه راه پیدا نمی‌کند در حالی که انجام گفتگو نیاز به فضای آرام و عقلانی برای برگزاری دارد و در غیر اینصورت هیجانات کاذب بر آن مستولی می‌شود؛ به همین منظور نیازمند هستیم که مناظرات را در فضای علمی دانشگاه برگزار کنیم.

وی ادامه با اشاره به این که با مطالعه مدل مسابقات جهانی مناظره، مدل مسابقه مناظره دانشجویان ایران طراحی شد، افزود: در هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ۶۲۵ تیم از 28 استان و 12 دانشگاه شرکت کردند. پس از مراحل دانشگاهی و استانی، ۵۴ تیم به مرحله منطقه‌ای و نهایتاً ۱۲ تیم به مرحله کشوری راه یافته‌اند که این تیم‌ها از ۳۰ آذر تا 2 دی‌ به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. تاکنون تیم‌هایی از دانشگاه‌های تهران، علامه طباطبایی، امام صادق(ع)، فردوسی مشهد و شیراز موفق شده‌اند که نشان خواجه‌نصیر را از آن خود کنند.

در ادامه مهدی عباسی، دبیر اجرایی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان اظهار کرد: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی محور اصلی گزاره‌های هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران است و بخش عمده ای از گزاره‌هایی که برای مرحله نهایی انتخاب شده بر مبنای بندهای مختلف محتوای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است.

وی ادامه داد: 12 تیم "فرهنگ" از استان هرمزگان، تیم "خیام" از استان مرکزی، تیم "سروش رازی" از استان کرمانشاه، تیم "گردون" از استان آذربایجان غربی، تیم "مادر" از استان خراسان شمالی، تیم "ئاشتی" از استان کردستان، تیم "در سنگر آزادی" از استان خراسان رضوی، تیم "برهان" و دو  تیم "هدف" از استان یزد، آرمان ا دامشگاه خواجه نصیر و ثامن از دانشگاه علامه طباطبایی تیم هایی هستند که به مرحله کشوری راه پیدا کردند و به یکدیگر به رثابت خواهند پرداخت.

به گفته وی یک مسابقه هم میان بهترین بازنده‌ها که اخلاق را بیشتر رعایت کرده‌اند در مرحله فینال برگزار می‌شود و بهترین بازنده انتخاب و معرفی و در مجموع ۱۳ مناظره طی سه روز برگزار خواهد شد.

عباسی در این نشست خبر داد: در اختتامیه این دوره از مسابقات، "مرکز ملی گفت‌وگو، مناظره و آزاداندیشی، افتتاح می‌شود. طی هشت سال گذشته تلاش کردیم که به دانشجویان آموزش دهیم و خوب است با وجود این مرکز ارتباط بیشتری میان دانشجویان برقرار شود.

دبیر اجرایی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان، تصریح کرد: در این دوره ۱۶ نفر از اساتید دانشگاهی کار داوری را انجام می‌دهند و  ۹ نفر از دانشجویان، که از برگزیدگان دوره‌های پیشین مسابقات مناظره بودند، ما را در داوری همراهی می‌کنند. داوری مسابقات مناظره براساس شش فصل است و داوران به هیچ وجه بر مبنای موافقت و مخالفت خود با گزاره‌ها داوری نمی‌کنند. ۳۵ آیتم‌ براساس این شش فصل تنظیم شده و مسائلی مانند اخلاق، فن بیان، احاطه و اشراف به موضوع مورد بحث، خلاقیت در طرح بحث و سؤال، نکته‌یابی و ... در داوری مدنظر است.

وی با اشاره به این که مرحله کشوری از سوی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار می‌شود، گفت: بیش از ۱۰۰ گزاره در اختیار ۱۲ تیم نهایی قرار گرفت و تیم‌ها مواضع خود را به دبیرخانه اعلام کردند و براساس مواضع تیم‌ها کار انتخاب گزاره‌ها برای مرحله کشوری تصمیم‌گیری شد.

 

 

 


نظر شما :