به همت مرکز مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی؛
نشست علمی نقش دانشگاه ها در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، نشستی با موضوع تبیین گام دوم انقلاب با حضور اساتید و نخبگان دانشگاهی برگزار شد تا به بررسی ابعاد مختلف این بیانیه و راه تحقق آن در جامعه بپردازد.
جلال الدین صادقی رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی در این نشست اظهار کرد: بیانیه گام دوم انقلاب دارای ساختار کارشناسی شده بوده و براساس آن باید مسائل مدیریتی کشور به جوانانی واگذار شود که بیشتر در دانشگاه های داخل تحصیل کردهاند.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه جوان مدنظر در این بیانیه جوان دانا و آگاه به فضای کشور و شایستگی علمی و مهارتی و متعهد به اخلاق و دین است، بیان کرد: همان گونه که مشهود است اساسیترین نقش در تحقق گام دوم انقلاب را جوانان برعهده خواهند داشت که این نشان دهنده نقش و مسئولیت خطیر دانشگاهها در پرورش دانایان توانمند است.
صادقی به دغدغهها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر متاسفانه فارغ التحصیلانی که وارد جامعه میشوند توانمندی علمی و مهارتی لازم را ندارند و لازم است در دانشگاهها اهتمام جدی صورت گیرد تا خروجیها مطلوبتر شوند.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه اولین توصیه مقام رهبری علم و پژوهش و تولید علم است، اظهار کرد: پس از انقلاب تولید علم در کشور بسیار خوب بوده است و خوب میدانیم که در دنیای کنونی هر کشور به اندازه دانش جدیدی که تولید میکند قدرتمند است و دانش تولیدی بعد از انقلاب و تعهد انقلابی باعث قدرتمندی ایران شده است.
محمدمهدی دیانی رئیس سازمان بسیج اساتید خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار کرد: مقام معظم رهبری برای تحقق اهداف انقلاب پنج مرحله را تبیین فرمودهاند که این مراحل شامل انقلاب، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه این بیانیه کارشناسی شده و در قالب آن باید برای رسیدن به تمدن اسلامی به عنوان بالاترین هدف دست پیدا کنیم، تصریح کرد: این بیانیه فراتر از منشور نظام جمهوری اسلامی بلکه منشور تمدن اسلامی است و منحصر به مرزهای ایران نیست.
علی زنگویی عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به نقش اساتید در تحقق گام دوم انقلاب، افزود: برای این تبیین میتوان راهکارهایی را پیش گرفت که از جمله آن سوق دادن پایاننامه کارشناسی ارشد و دکترا به این سمت و برگزاری هم اندیشیهای اساتید در این خصوص و گذاشتن سرفصل دو واحدی درس اختیاری در دانشگاههاست.
وی با بیان اینکه در بین دانشگاهیان کرسیهای آزاداندیشی برگزار شود تا موافقان و مخالفان تبادل نظر کنند، تصریح کرد: باید نگاه استانی به این بیانیه داشت و در خراسان جنوبی باید مشکلات را شناخته و در این راستا گام برداشت.
جواد فرخی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند بیان کرد: اکنون این بیانیه صادر شده و با برگزاری نشستهای هم اندیشی باید برای عملیاتی شدن آن تلاش کرد.
وی افزود: باید کارگروههایی با حضور روسای دانشگاهها برگزار شود و با بهرهگیری از بعد ترکیبی منضبطتر و عملیاتیتر در این نشستها برای عملیاتی شدن مراحل بیانیه تلاش کرد.
محمدمهدی ایزدخواه عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند نیز با اشاره به بیانیه حکیمانه و ظریف گام دوم انقلاب، اظهار کرد: سهم بیشتری از ارکان بیانیه بر دوش بسیج است.
وی بیان کرد: در این بیانیه رویکرد بیرونی(درچه مقطع زمانی صادر شد) و رویکرد درونی( محتوایی) قابل بحث بوده و نقش اساتید خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی ذکر شده و میتوان در دانشگاه در مورد شاخصههای تمدن اسلامی صحبت کرد.
ایرج مهدیزاده، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی نیز در این نشست اظهار کرد: مفاهیم بیانیه گام دوم انقلاب را باید در قالب ادبیات پایداری در دانشگاهها ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه سرفصل دروس باید مورد بازنگری قرارگیرد، افزود: هنوز بیانیه به درستی حتی برای اساتید تبیین نشده است و سهم دانشگاه را مشخص نکردهایم.
نظر شما :