مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی اعلام کرد:

رشد جهانی تحقیقات و تولید قارچ‌های دارویی

۱۳ آذر ۱۳۹۸ | ۱۰:۲۷ کد : ۱۳۷۶۲
مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: در طی سال‌های اخیر، تحقیقات و تولید قارچ‌های خوراکی دارویی در دنیا افزایش یافته است.
رشد جهانی تحقیقات و تولید قارچ‌های دارویی

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حمیدرضا پوریان فر، که امروز 13 آذر ماه در کارگاه آموزشی اصول پرورش و تولید قارچ های پرورشی خاص که در محل سالن اندیشه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: در سال 1986، در حدود 60 درصد تولید قارچ به قارچ‌های دکمه‌ای اختصاص داشت که این میزان در سال 2017 به 15 درصد کاهش یافته است و این آمار نشان دهنده این است که در حال حاضر تولید قارچ‌های خوراکی - دارویی رو به افزایش است.

وی به بررسی خواص ضد سرطانی قارچ های خوراکی دارویی اشاره و تصریح کرد:  قارچ‌های  دارویی حاوی ترکیباتی هستند که در شرایط آزمایشگاهی سلول های سرطانی را از بین می برند.

دکتر حمیدرضا پوریان فرادامه داد:  مطالعات Meta-Analysis (مطالعات گسترده آماری بر روی تحقیقات بالینی گذشته) در مورد استفاده از قارچ‌های دارویی گانودرما، دم بوغلمون و شی‌تاکه حاکی از آن است که این قارچ‌‌ها به عنوان یک ماده ایمنی‌زا  برای کمک به درمان سرطان در طی شیمی درمانی در کشورهای آسیای شرقی کمک می‌کند ولی  با این وجود هنوز تا بررسی اثرات سمیت بالینی و اثرات ضد سرطانی بالینی قارچ های خوراکی دارویی راه زیادی داریم.

عضو هیات علمی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در ادامه بابیان اینکه این مطالعات غالبا در آسیای شرقی انجام شده است، عنوان کرد: FDA آمریکا هنوز مجوزی در این خصوص نداده است و لازم است در خصوص خواص ضد سرطانی قارچ های دارویی در کشور  ما مطالعات گسترده‌ای انجام شود ولی با این وجود خواص تغذیه‌ای  پیشگیرانه از سرطان دارند.

به گفته وی مدیر گروه پژوهشی زیست فناوری قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی،  قارچ  خوراکی –دارویی کامل یک غذای با ارزش رژیمی محسوب می‌شود.


نظر شما :