۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۸۶
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی سنندج: دستاوردهایجهاددانشگاهی موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، مرتضی خسروپناه اظهار کرد: اولویت اصلی تاسیس جهاددانشگاهی در کشور توجه به تحقیقات و پژوهشهای نوین است.
وی با اشاره به اینکه تفاوت اصلی و بخش ممیزی آموزش عالی و آموزش و پرورش در پژوهش است یعنی دانشگاه علاوه بر آموزش، به طور اساسی پژوهش محور است، افزود: در این راستا جهاددانشگاهی باید بتواند در حوزه پژوهش و تحقیقات نوین کار کند و دانشگاهها را به این سمت هدایت کند.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج بیان کرد: تفاوت جهان سوم با جهان دوم و اول مبتنی بر دستاورهای پژوهشی است در این راستا برای توسعه کشور و رسیدن به کشورهای پیشرفته جهان، از همان اوایل انقلاب جهاددانشگاهی تأسیس شد.
هدف اصلی از تاسیس جهاددانشگاهی متحول کردن دانشگاه بود
وی عنوان کرد: هدف اصلی از تاسیس جهاددانشگاهی متحول کردن دانشگاه ها بود تا دانشگاه در کنار آموزش و رسالت فرهنگی خود به بخش پژوهش بها دهد.
خسروپناه اعلام کرد: آنچه عامل برتری جهان غربشده دستیابی به تکنولوژی و دستاوردهای علمی است و آنها هر روز نسل جدید از تکنولوژیها را که مبتنی بر تحقیقات نوین است، وارد بازار کنند.
وی با اشاره به اثرگذاری جهاددانشگاهی در هدایت جامعه به سمت تحقیق و پژوهش افزود: جهاددانشگاهی در راستای رسالت خود باید بتواند دانشگاهها را به سمت پژوهش ببرد و دستاوردهای پژوهشی را نصیب جامعه کند.
خسروپناه عنوان کرد: در این راستا در تقسیمبندی لایه های مختلف اجتماع، دانشگاهها جزء قشر پیش رو هستند و این امر به خاطر مسائل علمی و پژوهشی است.
وی عنوان کرد: براین اساس اگر دانشگاهی فقط توجه خود را معطوف به آموزش کند، یک دبیرستانی بیش نیست.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج افزود: جهاددانشگاهی در سیر تکاملی خود در دل دانشگاه ها بود اما امروز کمی فاصله گرفته و از محیط دانشگاه دور شده است.
دستاوردهای جهاددانشگاهی موجبات پیشرفت کشور را فراهم کرده است
وی افزود: جهاددانشگاهی با مستقل شدن از دانشگاهها، دستاوردهای علمی و پژوهشی گستردهای را برای کشور به ارمغان آورد که موجبات توسعه و پیشرفت کشور را در سطح جهان فراهم کرده است.
خسروپناه بیان کرد: اگر جهاددانشگاهی را منها بر مجموعه دانشگاهها کنیم، دیگر تعریف دانشگاه مبتنی بر پژوهش معنایی ندارد و دانشگاهها به طور عمومی خاصیت خود را از دست میدهند.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی شعبه سنندج با اشاره به ورود جهاددانشگاهی به بخش تحقیقات پزشکی افزود: در این بخش مؤسسه بن یاختههای رویان یکی از سندهای افتخار جهاددانشگاهی است.
محصولات تحقیقاتی جهاددانشگاهی خوراک دستگاههای اجرایی است
وی با اشاره به پیشگام بودن جهاددانشگاهی در بسیاری از حوزه های اجتماعی، فرهنگی، پزشکی و غیره گفت: هر ساله سمینارها و همایشهای آسیبهای اجتماعی و فرهنگی در جهاددانشگاهی برگزار میشود و محصول این همایش و سمینارها خوراک دستگاههای اجرایی است.
خسروپناه گفت: محصولات فرهنگی و اجتماعی جهاددانشگاهی نصیب حوزه اجراست و این محصولات در حوزههای امنیتی و اجرایی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی با اشاره به ارتباط بسیار خوب جهاددانشگاهی کردستان با دانشگاههای سطح استان گفت: جهاددانشگاهی مولود انقلاب اسلامی است و در این راستا اهدافی برای این نهاد انقلابی تعریف شده که امیدورایم بتواند با حرکت در مسیر رسیدن به اهدافش خدمات خوبی به جامعه ارائه دهد.
جهاددانشگاهی باید استعدادهای استانها را شناسایی کند
وی با اشاره به اینکه پژوهشهای کشاورزی و اصلاح نژادی، روشهای نوین کشاورزی، صنایع، معادن و ... در کشور بسیار کمرنگ است، افزود: جهاددانشگاهی با نقش پررنگ خود در این بخش میتواند با نیازسنجی و ارزیابی از نیازهای موجود استانها و برگزاری همایش های آمایشی استعدادهای هر استان را شناسایی کرده و در این بخش به تحقیق و پژوهش بپردازد.
وی با اعلام اینکه نیازسنجی و ارزیابی استعدادها لازمه هر کاری است، افزود: استان کردستان سرشار از معادن، باغات، کشاورزی، استعدادهای گردشگری، نخبههای پزشکی و ... بوده که جهاددانشگاهی میتواند با تشکیل مؤسسات پژوهشی و کمیتهها و شاخه های زیر مجموعه خود به این مباحث ورود کرده و نتایج تحقیقات و علمی خوبی را تحویل کشور دهد.
جهاددانشگاهی در کردستان باید تقویت شود
خسرو پناه بیان کرد: مسوولان استانی به ویژه استاندار و رییس سازمان برنامه و بودجه و ... باید به شکل راهبردی این نهاد انقلابی را حمایت کرده تا جهاددانشگاهی در استان تقویت شود.
وی گفت: جهاددانشگاهی در کنار استعدادها و تواناییها و موفقیت های کسب شده، مؤسسات پژوهشی خود را در بعضی از استانها متمرکز کرده است.
ریس دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به استعداد پزشکی، تحقیقاتی، نخبه های استانی و ... در کردستان جهاددانشگاهی می تواند لینک خوبی بین این استعدادهای استان ایجاد کرده و نقش پیشخوانی و پیشرانی در زمینه توسعه استان را داشته باشد.
نظر شما :