۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۸۴
رییس دانشگاه علمی کاربردی خراسان جنوبی اظهار کرد: جهاددانشگاهی؛ از اولویت بندی نیازها تا رفع چالشها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، ابوالفضل فورگی نژاد رییس دانشگاه علمی کاربردی خراسان جنوبی اظهار کرد: نحوه تشکیل و اهداف تشکیل جهاد دانشگاهی، بیان کننده گفتمان قالب در جهاد دانشگاهی است.
وی افزود: جهاددانشگاهی سازمانی است که برای عبور از بحرانها در بحبوحه انقلاب فرهنگی تشکیل شد و از ظرفیت اساتید دانشگاهها برای غلبه بر مشکلات به خصوص در زمان دفاع مقدس استفاده کرد و در نهایت با عملکردی درخشان ریشه دواند تا برخلاف بسیاری از ارگانها یا سازمانها که در زمان نیاز تشکیل میشوند و پس از عبور از بحران یا رفع نیاز، استحاله شده و یا منحل یا ادغام میشوند، به حیات خود ادامه داده و به عنوان یک نهاد انقلابی، یاری دهنده نظام جمهوری اسلامی است.
رییس دانشگاه علمی کاربردی خراسان جنوبی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در طول عمر 40ساله خود از سه موضع مختلف مورد تهاجم قرار گرفته است، تصریح کرد: نبرد نظامی در سالهای 59 تا67، تهاجم فرهنگی از دهه 70تاکنون و جنگ اقتصادی از همان ابتدای انقلاب تا کنون که البته جنگ اقتصادی در تمام طول عمر انقلاب اسلامی وجود داشته و دارد، از بحرانهای جمهوری اسلامی ایران بوده است.
فورگی نژاد با بیان اینکه این نهاد برگرفته از شورای عالی انقلاب فرهنگی در تمامی عرصه ها و ظرفیتهای موجود پیشرو بوده است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد عمومی غیر دولتی، سالها است با شناسایی نیازهای علمی و تخصصی کشور به عرصه اقتصادی ورود پیدا کرده و تلاش کرده نیازهای اساسی کشور به خارج از مرزها را مرتفع سازد.
وی ادامه داد: بررسی عملکرد این نهاد انقلابی در بحرانهایی که انقلاب اسلامی با آن روبرو بوده است نشان میدهد گفتمان جهاد دانشگاهی منطبق بر گفتمان انقلاب اسلامی است.
رییس دانشگاه علمی کاربردی خراسان جنوبی بیان کرد: جهاد دانشگاهی نهادی برخواسته از انقلاب با توجه به نیازها و تقاضاها است که با برخورداری از ساختاری پویا و منعطف با شناسایی و اولویت بندی نیازهای نظام جمهوری اسلامی در هر زمان پاسخگویی مناسب برای رفع چالشها در حیطه کارکرد خود بوده است.
فورگی نژاد ادامه داد: جهاد دانشگاهی از یک سو با داشتن بدنه علمی و دانشگاهی و از سوی دیگر با ارتباط با جامعه و شناسایی نیازها، حداکثر بهره وری علمی را در کاربردهای مختلف با رویکرد تجاری سازی داشته است.
وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی با تکیه بر درآمدهای حاصله از پژوهشهای کاربردی، آموزشهای مورد نیاز جامعه و خدمات منحصر به فردی که ارائه میدهد بدون داشتن بار مالی برای دولت حداکثر بهرهوری را نیز به همراه دارد.
تکیه بر پتانسیلهای منطقهای
رییس دانشگاه علمی کاربردی خراسان جنوبی تصریح کرد: این نهاد با هدف قرار دادن غلبه بر مشکلات اقتصادی، فعالیتهای قابل توجهی را از جمله تولید اعضای انسانی در بدن حیوانات، اجرای طرح شناسایی پروتئینهای غشای سلولهای بنیادی، تولد نسل سوم بزهای تراریخته، راه اندازی رشتههای دکترای پژوهش محور و ساخت ۱۴ دکل حفاری نفت، طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی انجام داده است.
فورگی نژاد ادامه داد: جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی بر پایه ظرفیتها و پتانسیلهای استان به شکل کاملا علمی و کاربردی، مزیتهای استان را در کانون توجه قرار داده است.
وی گفت: نمونه بارز فعالیتهای انجام شده ایجاد مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی است که با دستاوردهای عینی برای استان همراه بوده و ظرفیتهای عظیمی را در خصوص گیاهان دارویی در استان ایجاد کرده است.
نظر شما :