۴۰ سالگی انقلاب اسلامی_ جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۷۸
رییس جهاد دانشگاهی هنر:کیفی سازی خدمات هنری و پرداختن به موضوعات اولویت دار جامعه محور فعالیت این واحد است
رییس جهاددانشگاهی هنر، به مناسبت فرا رسیدن سی و هشتمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی در گفت و گو با روابط عمومی جهاددانشگاهی درباره اقدامات میانبر بر اساس حوزه ماموریتی جهاددانشگاهی هنر بیان کرد: اساسا فلسفه وجودی جهاددانشگاهی انجام کارهای غیر معمول و سخت تر به نسبت آن چیزی که در فضای عمومی جامعه در حال انجام است، می باشد که با امکانات محدودتر اجرا می شود. تجربه هم ثابت کرده فعالیت های 40 ساله جهاددانشگاهی در طول سال های خدمت خود همواره با این روش و بر اساس تفکر و فرهنگ جهادی و به کارگیری امکانات موجود توانسته از عهده کارهای مهمی که بر عهده ای این نهاد گذاشته شده، برآید.
وی در ادامه افزود: درشرایط فعلی با وجود وضعیت اقتصادی نامطلوب، تحریم های خارجی، نوعی یاس و ناامیدی کشنده در جامعه درحال تزریق شدن است و مردم در حال رسیدن به مرحله یاس و ناامیدی هستند، اعتقاد من این است در این شرایط حساس کشور، اساسا با روش های معمول دیگر نمی توان کاری از پیش برد.
رشیدی ادامه داد: متاسفانه در این روزها نوعی بی انگیزه گی و تنبلی در بخش های عمده ای از مدیریت کشور به ویژه در سازمان های دولتی ایجاد شده است. در حال حاضر ما هم فساد را داریم، هم با تحریم مواجه ایم، هم در برابر هجمه های مختلف فرهنگی قرار داریم و هم اعتماد عمومی در جامعه کم شده است. در این شرایط حساس، خیلی از مدیران کشور نه تنها کار و تلاش بیشتری که لازم است را انجام نمی دهند، بلکه وظایف حداقلی خودشان را نیز بعضا انجام نمی دهند.
وی تصریح کرد: هجمه های حساب شده و هدفمند فرهنگی بر جامعه به شکل های متفاوت و کاملا طراحی شده هویت و باور های مردم را نشانه گرفته تا هم هویت ایرانی اسلامی جامعه کم رنگ شود و هم آنها را از انقلاب و از جمهوری اسلامی ایران ناامید کنند.
رشیدی تاکید کرد: در نتیجه در چنین شرایطی، تفکر جهادی و فرهنگ و مدیریت جهاد است که می تواند به کمک کشور بیاید و حلال مشکلات شود.
رییس جهاددانشگاهی هنر ادامه داد: اگر ما بتوانیم متناسب با شرایط روز ماموریت ها و اهداف خود را باز تعریف و متناسب سازی کنیم و در واقع گارد و آرایش خودمان را نسبت به شرایط روز متناسب کنیم، قطعا به نتیجه می رسیم.
رشیدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در جهاددانشگاهی هنر اظهار کرد: سعی کرده ایم موضوعات کاری واحد هنر، به عنوان تخصصی ترین ساختار هنری جهاددانشگاهی، متناسب با نیازهای کشور و کاملا کاربردی باشد. در حوزه خدمات تخصصی که الان یکی از اصلی ترین فعالیت های جهاددانشگاهی هنر است ما دو موضوع را انتخاب کرده ایم یکی حوزه مستند سازی دانش و فناوری و دیگری حوزه هنر معماری و هنرهای کاربردی است.
وی در ادامه افزود: در موضوع مستند سازی تصویری کشور ما در حوزه های علمی، فناوری و صنعتی به شدت دچار ضعف و نسبت به تهیه مستندات تصویری با هدف مستند کردن تجربه های مدیریتی، مستند کردن فعالیت های تخصصی در کشور، دچار ضعف و کم کاری است. پروژه های بزرگی که با میلیاردها تومان در کشور انجام می شود، به درستی مستند سازی تصویری نمی شوند و حداکثر یک فیلم تبلیغاتی و کاملا یک بار مصرف در مورد آنها تهیه می شود. لذا خیلی از مردم هم از آن مطلع نمی شوند، بدین منظور و در راستای سامان بخشی این موضوع مهم، جهاددانشگاهی هنر با ایجاد مرکز مستند سازی دانش و فناوری سعی دارد در حد امکانات خود، فعالیت های دانش بنیان کشور و تجربه های مدیریتی را مستند سازی کرده و به نمایش بگذارد. جشنواره فیلم و عکس، فناوری و صنعتی که چهار دوره آن برگزار شده و مرحله پنجم آن نیز در سال جاری برگزار می شود، مراکز علمی و فناوری و صنعتی کشور و آثار تولیدی هنرمندان کشور را رصد و آن ها را ارزیابی می کند.
رشیدی گفت: ساخت و تولید انواع فیلم های مستند، داستانی، تبلیغاتی و پویا نمایی با موضوعات فرهنگی، آموزشی، فناوری و صنعتی از جمله خدمات مرکز مستندسازی جهاددانشگاهی هنر است و در یک سال گذشته فیلم هایی را برای دانشگاه صنعتی اصفهان، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دانشگاه صنعتی شریف، معاونت های پژوهشی و آموزشی جهاددانشگاهی، واحد های استانی جهاددانشگاهی و نیروی انتظامی ساخته است.
رییس جهاددانشگاهی هنر در ادامه به تشریح حوزه هنر و معماری جهاددانشگاهی هنر پرداخت و بیان کرد: مرکز خدمات تخصصی هنر و معماری با هدف ارایه خدمات تخصصی، پژوهشی و مشاوره در حوزه «زیباسازی شهری»، «معماری و طراحی داخلی»، «گرافیک» و «صنایع دستی و طراحی و ساخت هدایای هنری نفیس» در تهران و برخی کلان شهرهای کشور در حال فعالیت است و آمادگی دارد با استفاده از تخصص و تجربه خود، نسبت به ارایه «مشاوره» و انواع خدمات «طراحی» تا «اجرا» بپردازد.
وی گفت: این مرکز تخصصی کمک بزرگی در راستای بهبود انجام کارهای تخصصی و به عنوان پشتیبان مراکز دولتی و خصوصی فعالیت می کند، همچنین تمام تلاش ما این است که کار و محصول هنری متفاوتی را با هزینه ای کمتر انجام دهیم.
رییس جهاددانشگاهی هنر با اشاره به وجه تمایز انجام کارهای هنری این واحد با سایر مراکز تولیدات هنری، بیان کرد: مهم ترین تفاوت ما با دیگران در این است که سعی می کنیم از روند موجود و از آنچه که غلط عرف شده در جامعه دوری کنیم، مثلا الان در حوزه مستند سازی تولید فیلم با هزینه های بالایی تولید می شود، اما چون نگاه صرفا تبلیغاتی است این فیلم ها به دلیل عدم انتقال دانش، تجربه و محتوای قابل توجه، ارزش آنچنانی ندارند، بنابراین جهاددانشگاهی هنر با ورود به این مقوله و تمرکز بر محتوا با استفاده از تکنیک های موجود و گونه های مختلفی که در هنر سینما وجود دارد و نیروهای جوان و هنرمند، می تواند کارهای متفاوت و ماندگار انجام دهد.
وی در ادامه فعالیت های فرهنگی و دانشجویی جهاددانشگاهی هنر را تشریح کرد و با اشاره به ویژگی ها و برتری های «دانشگاه هنر» به عنوان جامعترین دانشگاه هنری کشور، گفت: بسترسازی برای کارآفرینی و حمایت از نوآوری ها و خلاقیت های جوانان فعال در رشته های هنری و کمک به رشد و شکوفایی استعدادهای هنری وی از مهم ترین اهداف مد نظر جهاددانشگاهی هنر در حوزه دانشجویی است.
رییس جهاددانشگاهی دانشگاه هنر ادامه داد: اساسا فعالیت های فرهنگی جهاددانشگاهی هنر با هدف ارتقای دانش و تجربه تخصصی و هم چنین تعهد اسلامی دانشجویان این دانشگاه و با کمک خود آنان در سطح دانشگاه هنر و در سطح ملی برگزار می شود.
رشیدی حضور فعال در شورای فرهنگی دانشگاه هنر، اجرای طرح ها و برنامه های فرهنگی ـ دانشجویی براساس نیازها و ضرورت های فرهنگی دانشگاه هنر، راهبری دبیرخانه دائمی جشنواره ملی فیلم و عکس فناوری و صنعتی و برگزاری سالانه آن، راهبری دبیرخانه دائمی جشنواره ملی نقش تن پوش و برگزاری سالانه آن، برگزاری بازدیدهای علمی و آموزشی دانشجویی (در قالب طرح ملی ایران مرز پرگهر)، راهبری دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در دانشگاه هنر و برگزاری جشنواره دانشجویی دیبا را از برنامه های فعلی این واحد در حوزه فرهنگی و دانشجویی عنوان کرد و گفت: شناسایی و جذب نیروهای متخصص و متعهد مورد نیاز جهاد از بین دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه هنر به طرق مختلف و استفاده از توان و پتانسیل های آنان در طراحی و اجرای برنامه های فرهنگی ـ دانشجویی جهاد از سیاست های این واحد محسوب می شود.
وی اجرایی کردن طرح "تقسیم کار فرهنگی" در سطح دانشگاه هنر، ایجاد مرکز گردشگری دانشجویان دانشگاه هنر، ارتقای جایگاه و اثر گذاری دفتر خبرگزاری ایسنا در دانشگاه هنر، همکاری در راهبری کانون های فرهنگی دانشگاه، ایجاد ساختارهای جدید دانشجویی و عضوگیری از میان دانشجویان، طراحی و اجرای برنامه های فرهنگی و هنری جدید در سطح دانشگاه و کشور با همکاری بخش های مختلف دانشگاه و با استفاده از پتانسیل های دانشجویان دانشگاه، در راستای نیازها و ضرورت های فرهنگی دانشگاه و طراحی و اجرای کارگاه های تخصصی و سمینارهای فرهنگی با موضوعات مرتبط با نیازهای دانشجویان دانشگاه هنر را از مهم ترین برنامه های فرهنگی و دانشجویی جدیدی برشمرد که جهاد هنر در حال پی گیری آن است.
رشیدی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی و هنری رویکردمان این است که هنرمندان، جوانان و دانشجویان رشته های مختلف هنری را به شکل های مختلف با صنعت و بازار نزدیک کنیم و امکان تعامل، ارتباط و گفت و گو را بین آنها فراهم کنیم. برای مثال جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی باعث ایجاد یک پل ارتباطی بین هنرمندان و کارشناسان و مدیران مراکز صنعتی شده است.
رییس جهاددانشگاهی هنر در ادامه درباره اهداف کوتاه مدت و چشم انداز بلند مدت جهاددانشگاهی هنر بیان کرد: ما در سه سال گذشته، خوشبختانه با تلاش همه همکاران واحد توانستیم به ساختار مشخصی که مد نظرمان بود برسیم، یعنی مراکزی که مد نظرمان بود را ایجاد و ساماندهی کردیم، به طوری که دو مرکز خدمات تخصصی، یک گروه پژوهشی، دو مرکز آموزشی در سطح شهر تهران فعالیت های قابل قبولی را به خود اختصاص داده اند.
وی در ادامه سخنانش افزود: در مرکز آموزش جهاددانشگاهی هنر، دوره های مختلف هنری مورد نیاز و با اولویت جامعه با محوریت کیفی سازی خدمات هنری، توسط اساتید مجرب و جوان برگزار می شود، اغلب این آموزش ها به دلیل کیفیت آموزشی بالا منجر به ایجاد شغل برای هنرجویان می شود، همچنین بحث کیفی سازی در بدنه این نهاد، در بحث نیروی انسانی و ارایه خدمات نیز جاری و ساری است، به طوری که در این چشم انداز بلندمدت تعریف شده برای جهاددانشگاهی هنر، ما قصد داریم به یک واحد مرجع برای فعالیت ها و خدمات فرهنگی و هنری تبدیل شویم.
رییس جهاددانشگاهی دانشگاه هنر گفت: مرکز آموزش های واحد هنر در حال حاضر امکانات و زیر ساخت های آموزشی مورد نیاز برای فراگیری رشته های کاربردی هنری را فراهم کرده و استادان جوان و خلاقی را به کار گیری کرده و در حال خدمات رسانی به اقشار مردم در زمینه آموزش و فراگیری رشته های هنری تخصصی و کاربردی می باشد.
وی ادامه داد: سعی کرده ایم سرفصل های دوره های هنری را به روز رسانی و کاربردی کنیم و با رویکرد مهارت آموزی هنری در قالب دوره های آموزشی تک درس، دوره های آموزش تخصصی ترمیک و همچنین ورکشاپ های تخصصی هنری، آموزش های خود را ارایه کنیم.
رییس جهاد دانشگاهی هنر افزود: مرکز آموزش های تخصصی کاربردی هنر در هر سال بیش از 3000 نفرکلاس را در دوره¬های آموزشی هنری خود شامل الگوسازی و دوخت لباس، عکاسی، طراحی لباس، طراحی طلا و جواهر، نقاشی، گرافیک، تصویر سازی، طراحی، انواع دوخت های سنتی، سفال و سرامیک، نرم افزارهای مختلف هنری، طراحی و چاپ پارچه، پتینه و نقاشی دیواری، چرم دست دوز، تربیت مربی هنر کودک، معماری و دکوراسیون داخلی، خوشنویسی، نازک کاری چوب و معرق چوب، قلمزنی، مینای نقاشی و خانهبندی و ساخت زیورآلات دست ساز تحت پوشش قرار می دهد و در سال 97 نیز این مرکز آماده پذیرش و ثبت نام عموم علاقمندان و جوانان و دانشجویان می باشد.
رییس جهاددانشگاهی هنر در پایان خاطرنشان کرد: در وضعیت کنونی کشور و جنگ اقتصادی که دشمن به راه انداخته است، با توجه به شرایط تحریمی و مشکلات کشور، مهم ترین مساله ای که بایستی به آن توجه شود بحث حفظ خودباوری در کشور است. اگر دشمن بتواند هویت جوانان و فرهنگ مقاومت و حماسه را با ترویج یاس و ناامیدی در بین آنان تضعیف کند، به راحتی هر حمله ای منجر به شکست این کشور می شود، اگر بتوانیم خود باوری و امید را درجامعه و قشر جوان تقویت کنیم نسبت به سایر موضوعات و مسایل کشور موفق پیش می رویم. جهاددانشگاهی هنر به سهم و امکانات موجود خود در سطح کلانشهر تهران با برگزاری برنامه های فرهنگی با رویکرد تقویت خود باوری در بین جوانان، تکیه بر توان و ظرفیت های هنری دانشجویان رشته های هنری و به تصویر کشیدن این توانمندی ها و پتانسیل های موجود در کشور حرکت می کند.
نظر شما :