رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران مطرح کرد:
هشدار نسبت به واردات دستگاههای لیزر ارزان و بیکیفیت
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکترطبایی با اشاره به اینکه عمده تحقیقات برای کمک به درمان بیماران دچار زخم یا اسکار به جا مانده از زخم در مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در حال انجام است، گفت: لیزر در حوزه پزشکی به عنوان یک ابزار شناخته میشود که این ابزار باید توسط فرد متبحر، که از تخصص لازم برخوردار است، مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: تصور کنید که تیغ یا چاقو هم ابزار هستند اما اینکه همه بخواهند با استفاده از تیغ یا چاقو دست به جراحی بزنند طبیعتاً درست نیست؛ متأسفانه در حوزه استفاده از لیزر در پزشکی که عمده استفاده آن در حوزه پوست و مو است، بینظمی عجیبی در کشور ما حکمفرماست و واردات دستگاههای غیرضروری، بیکیفیت و ارزانقیمت در کشور به راحتی انجام میشود.
رییس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: آماری که سال گذشته منتشر شده بود این است که تعداد دستگاههای لیزر موجود در کشور ما، معادل دستگاههای لیزر موجود در اتحادیه اروپا است. این موضوع نشان دهنده بینظمی مزمن در این حوزه است که بایستی سر و سامانی به آن داده شود.
دکترطبایی با تأکید بر آن که مهم است که لیزر کجا، کی، از سوی چه شخصی و در راستای چه هدفی استفاده میشود، اظهار کرد: بر این اساس استفاده از لیزر میتواند بسیار مناسب یا مخرب باشد و عوارض خاص خودش را به جا بگذارد.
وی در پاسخ به اینکه استفاده از لیزر برای مقاصد درمانی یا زیبایی با چه نسبتی انجام میشود، توضیح داد: آمار دقیقی در این حوزه وجود ندارد اما با توجه به آمار بیرویه ورود دستگاههای لیزر به کشور، به نظر میرسد عمده استفاده از لیزر در کشور ما در حوزه زیبایی باشد که به نظر میرسد انواع سوء استفاده و طمع سودجویان برای کسب درآمد هم در همین حوزه متمرکز شده است.
رییس پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در پایان به چشمانداز کلی علم لیزر پرداخت و گفت: علم لیزر در دنیا در حال پیشرفت است و روزانه ابزارها و مدالیتههای جدید در این حوزه تولید میشود. علم لیزر علاوه بر بحث درمان، در حوزه تشخیص هم راهگشای کارهای جدیدی است به طوری که تشخیص سرطانهای پوست به وسیله ابزارهای نوری در حال تسهیل شدن است.
دکترطبایی گفت: امکان استفاده از لیزر برای تشخیص بیماریهای پوستی و حتی سرطانها، چشمانداز مثبت و خوبی در علم لیزر است.
نظر شما :