رییس سازمان بهزیستی کشور در چهارمین کنگرهی بینالمللی زخم پیشنهاد داد:
تشکیل زنجیرهی کامل درمان زخمهای مزمن به همت جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور، صبح امروز (29 آبانماه) در مراسم افتتاحیهی ششمین کنگرهی ملی و چهارمین کنگرهی بینالمللی زخم و ترمیم بافت، گفت: زخم از مشکلات جدی مردم ما و جهان است؛ برخی از این زخمها بهصورت ژنتیکی در افراد ایجاد میشوند، مانند آنچه در بیماری دیابت دیده میشود. زخمهای دیگر بر اثر مشکلات بیماری و وابستگی به تخت ایجاد میشود.
وی گفت: جهاددانشگاهی بهعنوان یکنهاد غیردولتی به دنبال خلأهای جامعه میگردد و سعی دارد بهوسیله ایجاد دانش و پژوهش این خلأها را پر کند. باید بگوییم موضوع زخم و ترمیم بافت از زمرهی این موضوعات مهم است.
دکتر قبادی دانا در ادامه بیان کرد: موضوع پیشگیری و آگاهسازی جامعه بسیار مهم است و پسازآن شناخت و شناسایی افراد مستعد زخم از اهمیت برخوردار است؛ بهزیستی 26 هزار بیمار دارای ضایعهی نخاعی و وابسته به تخت را حمایت میکند. افرادی که دچار ضایعهی نخاعی هستند باید مورد آگاهی قرار گیرند. این آگاهی به آنها و برای آنها و خانوادهی آنها مهم است. باید بدانیم که متولیان نظام درمانی کشور تا چه حد به این آگاهسازی اهمیت میدهند. بسیاری از مواقع بیماران ما پسازآنکه دچار زخمهای بستری یا ... میشوند به ما رجوع میکنند.
رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: از این 26 هزار نفر، 11 هزار نفر با زخم بستر درگیر هستند؛ بهعبارتدیگر 42 درصد از آماری که ذکر شد؛ همچنین 52 درصد از تمام افراد وابسته به تخت که تحت حمایت بهزیستی هستند با مشکل زخم درگیرند؛ بنابراین نیاز به یک همکاری بین بخشی، بین بهزیستی، مراکز تحقیقاتی و نظام درمانی و وزارت بهداشت است تا این مشکل مرتفع شود.
وی دربارهی زخمهای مزمن توضیح داد: زخمهای مزمن میتواند موجب مرگ شود و در غیر این صورت هم هزینهی بسیار سنگینی را به نظام درمانی کشور وارد میکند. موضوع اصلی عدم دسترسی افراد در مناطق محروم است. آنها زمانی که مبتلا به عارضههای زخمی شدهاند، به نظام درمانی مراجعه میکنند. این مهم است که شناسایی افراد مستعد در تمام کشور انجام گیرد، چراکه آگاهی برای آنها ثمربخش خواهد بود. بسیاری از زخمها باعث معلولیت میشوند و همچنین بسیاری از معلولیتها موجب زخم و عفونت میشوند؛ بنابراین نیاز به یک زنجیرهی کامل داریم تا به حلوفصل این مشکلات بپردازیم.
دکتر قبادی دانا با اشاره به مشکلات زخم گفت: یکی از مشکلات عدم دسترسی بیماران به مراکز درمانی در روستاها است؛ البته بیش از هزار مرکز نگهداری شبانهروزی از بیماران در سطح کشور داریم؛ همچنین وسایل و تجهیزات و روشهای نوین درمانی نیز موثر است و پرستاران و بهیاران و پزشکان همگی باید دستبهدست هم بدهند تا بتوانند زخمهای مزمن را درمان کنند.
رییس سازمان بهزیستی کشور در پایان پیشنهادی کاربردی را به متولیان این کنگره ارایه داد و بیان کرد: برگزارکنندگان این کنگره (جهاددانشگاهی) بهعنوان نهادی غیردولتی برای انجام این کار با اتصال بین بخشهای مختلف در زمینهی زخمهای مزمن، آگاهیبخشی، پیشگیری، درمان و روشهای نوین، میتوانند زنجیرهای را شکل دهند.
نظر شما :