۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۶۳

نماینده سنندج در مجلس: جهاددانشگاهی برای توسعه استان نقشه راه ارایه دهد

۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۰:۵۴ کد : ۱۳۱۸ عمومی تاپ خبر
نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به وجود نیروهای توانمند علمی و نخبه، جهاددانشگاهی برای توسعه استان راه حل و نقشه راه ارایه دهد و برای آینده پیش بینی و برنامه ریزی کند.
نماینده سنندج در مجلس: جهاددانشگاهی برای توسعه استان نقشه راه ارایه دهد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، سید احسن علوی با اشاره به این که هر نهادی رسالت و ماموریت خاص خود را دارد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی حلقه واسطه بین دانشگاه و صنعت است و در بخش‌های علمی و کارآفرینی گام‌های خوبی برداشته.

وی افزود: جهاددانشگاهی هنوز نتوانسته حضور خود را به عنوان یک واسطه مابین علم و دانش با واقعیت‌های موجود در بازار کار و دنیای صنعت نشان دهد و این وساطت را ایجاد کند.

نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران عنوان کرد: بهانه تشکیل جهاددانشگاهی این بوده که علم و آگاهی و تئوری را کانالیزه کرده و به بخش صنعت وصل کند، هرچند تلاش‌های بسیاری در این مجموعه انجام شده، اما این اتفاق نیافتاده است و هنوز نتوانسته ماموریت و رسالت خود را به خوبی نشان دهد.

وی ضمن تاکید بر بررسی این مساله گفت: باید بررسی شود که مشکل کار از کجاست، آیا محققان و پژوهشگران آن کم هستند، یا دانشگاه‌ها با آن ها همکاری نمی‌کنند یا بخش صنعت خود را با رویکرد جهاددانشگاهی هماهنگ نکرده است.

علوی، با بیان این که توان فنی و علمی دانشگاه‌ها باید از طریق جهاددانشگاهی به بخش صنعت و اشتغال متصل شود، تصریح کرد: نیروهای نخبه و توانمندی در تشکیلات جهاددانشگاهی باید حضور داشته باشند تا بتواند این وساطتت را بین علم و دانش و عمل انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی در بخش تحقیقاتی و پژوهشی و در زمینه اشتغال و کارآفرینی و بسیاری دیگر از بخش‌ها می‌تواند موثر باشد، ذکر کرد: برای ابرچالش‌ها و بحران‌هایی که امروز جامعه ما با آن ها روبه رو می‌شود باید چاره اندیشی شود که جهاددانشگاهی می‌تواند در مورد مشکلات بخش آب، محیط زیست، معادن و منابع، توسعه استان، زیرساخت‌ها و رفع کمبودهای استان و آینده پژوهی بسیار موثر واقع شود.

نماینده سنندج اعلام کرد: در دانشگاه‌ها باید مهندسی ارزش در بخش‌های مختلف ایجاد شود و جهاد دانشگاهی به عنوان مثال در مورد سدها، جاده های استان و ... نظر دهد و حتی بحران‌ها و ابرچالش‌ها را هم بررسی کرده و برنامه ارائه دهد.

وی با تاکید بر این که مدیریت عالیه استان، سازمان برنامه و بودجه و ... باید از جهاددانشگاهی این مساله را بخواهند، افزود: با توجه به وجود نیروهای توانمند علمی و نخبه، جهاددانشگاهی برای توسعه استان راه حل و نقشه راه ارایه دهد و برای آینده پیش بینی و برنامه ریزی کند.

علوی با اشاره به این که جهاددانشگاهی می‌تواند سند جامعی برای توسعه استان ارایه دهد، گفت: شورای برنامه ریزی استان باید از جهاددانشگاهی در جلسات خود دعوت کند و از آن ها برنامه‌هایی را بخواهد چون جهاددانشگاهی محل و مرجع اساتید اهل فن است و بسیار می‌تواند در این زمینه موفق عمل کند.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود عنوان کرد: جهاددانشگاهی باید یک بازنگری در ماموریت‌های خود انجام دهد و بررسی کند که چقدر در توسعه و پیشرفت کشور نقش داشته است.

نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران با عنوان این که جهاددانشگاهی تا حدودی در جامعه ناشناخته مانده است، گفت: نیاز هست که این نهاد در مورد اقدامات خود اطلاع رسانی بیشتری داشته باشد و نقش و وظایف خود در توسعه استان را تشریح کند.

وی ادامه داد: جهاددانشگاهی می‌تواند نه تنها محور توسعه استان بلکه کشور هم باشد و در بخش‌های کشاورزی، صنعت، نظام آموزشی و محیط زیست حرف برای گفتن داشته باشد.

علوی در پایان اظهار کرد: مسوولان باید از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی استفاده کنند، دانشگاه‌ها هم از این ظرفیت غافل نشوند و دانشجویان نیز با این نهاد ارتباط بیشتری داشته باشند.

 

 


نظر شما :