فرماندار قم:

توانمندی‌های جهاد دانشگاهی، امیدوار کننده است

۲۲ آبان ۱۳۹۸ | ۱۶:۴۵ کد : ۱۳۱۵۹ عمومی
فرماندار قم با بیان اینکه توانمندی‌های جهاددانشگاهی در جهت رشد و تعالی، امیدوار کننده است، گفت: این نهاد انقلابی عاشق تلاش است و در عرصه‌های خدماتی وارد میدان شده است.
توانمندی‌های جهاد دانشگاهی، امیدوار کننده است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان قم، مرتضی حیدری در دیدار با اعضای جهاد دانشگاهی قم گفت: جهاد دانشگاهی مجموعه‌ای است که در انقلاب اسلامی با اهداف متعالی شکل گرفته و حرکت‌های بزرگی را به ثمر نشانده است.

فرماندار قم افزود: جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی انقلابی در کنار دانشگاه در تلاش است تا تحصیلات دانشگاهی را در جهت اشتغال و پیشرفت متحول کند، سستی را از بین ببرد و باعث امید دانشجویان شود.

وی اظهار کرد: توانمندی‌های جهاد دانشگاهی در جهت رشد و تعالی جامعه و به ویژه در میان نسل جوان و فرهیخته، امیدوار کننده است.

حیدری خاطرنشان کرد: فعالیت‌های جهاد دانشگاهی همواره موجب تحول می‌شود و در این میان هر تحول و تغییری با مقاومتی همراه است.

وی گفت: وقتی بخواهیم یک روند رخوت بار، راکد و بی فایده را تغییر دهیم با هزاران معضل مواجه می‌شویم، کسانی که عاشق تحول و تغییر هستند، خودشان باید راه را پیدا کنند وگرنه موانع اجازه رشد به آن‌ها نمی دهد.

فرماندار قم بیان کرد: جهان رو به تغییر و توسعه است، اگر غفلت کنیم از این نیز عقب‌تر خواهیم بود، باید راه‌های نفوذ به این بافت سرسخت در مسیر تحول را پیدا کنیم.

حیدری تصریح کرد: برای نمونه در حوزه درمان، باید بدانیم با چه روش‌هایی باید در مسیر حرکت کنیم تا باعث درآمد استان و افزایش آرامش بیماران و رونق گردشگری سلامت شویم.

وی بیان کرد: باید جهاد دانشگاهی را در فعالیت‌ها تثبیت کنیم، این نهاد انقلابی عاشق تلاش است، بعضی از فعالیت‌ها هزینه دارد و اگر چه عده‌ای به صورت جهادی و با اخلاص تلاش می‌کنند اما باید هزینه‌هایشان را پرداخت کرد.

حیدری عنوان کرد: استانداری ارتباط با دانشگاه‌ها را آغاز کرده است در این خصوص جهاد دانشگاهی ظرفیتی مهم در رفع نیازهای استان است.

وی تصریح کرد: این نهاد باید برای بوم‌گردی و گردشگری سلامت به سرمایه گذاری بپردازد و پکیج را ارائه دهد تا به سمت برنامه ریزی و سیاست گذاری برویم و نتایج را به صورت علمی و کاربردی در اختیار جامعه قرار دهیم؛ در این راه نیاز به امکاناتی است، حوزه علمیه ظرفیت مهمی برای پیشبرد اهداف جهاد دانشگاهی است و باید از آن استفاده شود.

وی گفت: میز خدمت در دستگاه‌های اجرایی به معنای آن است که با ایجاد دولت الکترونیک، دیگر مراجعه کننده‌ای حضوری نداشته باشیم، در این باره جهاد می‌تواند سیستم اداری را متحول و سامانه‌ای برای هوشمند سازی و خدمات الکترونیک طراحی کند و در این باره ایده‌های خود را ارائه کند.

به گزارش روابط‌عمومی جهاد دانشگاهی، حیدری با ابراز خرسندی از تلاش جهاد دانشگاهی در اشتغال خانگی افزود: در اشتغال خانگی باید ارتباط با شهرداری، امور عشایری، امور دهیاری، فرمانداری و بخشداری ایجاد شود، با اینکه جهاد دانشگاهی در عرصه‌های خدماتی وارد میدان است، اما از ارزش این اقدامات غافل هستیم.

 

رییس جهاد دانشگاهی قم:

بروکراسی اداری نباید مانع خدمت به مردم شود

رییس جهاددانشگاهی واحد استان قم نیز در این دیدار عنوان کرد: اگر مسئولان به جهاد دانشگاهی اعتماد کنند، استان قم را در بسیاری از عرصه‌ها، سربلند می‌کنیم.

دکتر محمد حیدری افزود: متاسفانه با همه توانایی‌هایی که داریم، در تحقق اهداف جهاد دانشگاهی در مسیر خدمت به مردم، نگران بروکراسی‌های در هم تنیده در قم هستیم؛ با توجه به رسالتی که فرزندان انقلابی جهاد دانشگاهی دارند، باید در فضای باز کار کنیم و رسالت گسترده ما، تناسبی با این بروکراسی‌های دست و پاگیر ندارد.

وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی، فعالیت‌های گسترده‌ای در عرصه‌های علمی و پژوهشی دارد و در زمینه‌های مختلف به فعالیت می‌پردازد و مهم ترین هدف خود را خدمت به مردم می‌داند.

دکتر حیدری اظهار کرد: همواره در تلاش هستیم وظیفه شرعی خود را در قبال مردم، مسئولان و جامعه انجام دهیم و در این باره توان خود را به کار برده‌ایم اما سیستم بروکراسی‌های اداری کشور مجالی به تعالی نمی‌دهد.

وی افزود: جهاددانشگاهی با داشتن پژوهشگاه و اساتید برجسته حیف است که بلاتکلیف بماند در حالی که در حوزه فرهنگ دینی و اسلامی و رفع آسیب‌های اجتماعی در طول سال‌های گذشته تاکنون قدم‌های مهمی برداشته‌ایم.

دکتر حیدری تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌های مهم جهاد دانشگاهی، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران است که فرصت مهمی را در زمینه آمار و اطلاعات و رفتارسنجی دارد و بازخورد خوبی را در ارزیابی و تحلیل آمار و ارقام شاهد بوده‌ایم، ایسپا زمینه‌ی علمی قوی‌ دارد و در برنامه‌های آماری امکان دست بردن در ارقام و اطلاعات وجود ندارد و آمار در لحظه ثبت می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی استان قم گفت: آمار و ارقام در ایام انتخابات مهم است و حتی بسیاری از مسائل را می‌توان با آمار به خوبی ارزیابی و سیاست‌های مهمی را با داده‌های آماری اتخاذ کرد.

وی درباره دیگر فعالیت‌های جهاد دانشگاهی اظهار کرد: یکی از حوزه مهم فعالیت جهاد با توجه به مسائل اقتصادی کشور، مهارت‌آموزی در زمینه اشتغال خانگی است، در این باره تفاهم نامه‌ای بین وزارت کار، جهاد دانشگاهی و امور بانوان ریاست جمهوری در مورد زنان سرپرست خانواده امضا شده است.

دکتر حیدری گفت: اشتغال خانگی در شهر و روستا دارای اهمیت زیادی است و ما با توانایی‌های لازم، بیش از ۲۰۰ شغل دارای شاخصه‌های مهم در عدم آلودگی صوتی، محیطی و بهداشتی شناسایی کرده‌ایم و آموزش‌ها را بر اساس آن ارائه می‌دهیم.

وی ادامه داد: ظرفیت خوبی در استان قم در رابطه با اشتغال خانگی وجود دارد، گاهی افراد بدون مهارت با وجود گرفتن وام نمی‌توانستند شغل را به سرانجام برسانند اما جهاد دانشگاهی، با آموزش مهارت‌های لازم، اشتغال خانگی را تسهیل کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم بیان کرد: از جمله ظرفیت‌های مهم در جهاد، حوزه پژوهش است که می‌تواند نیاز کشور را در همه ابعاد تامین کند، ما دارای مراکز تخصصی هستیم که با پژوهش‌های راهبردی در جهت رفع مشکلات، اقدام می‌‎کنند.

دکتر حیدری عنوان کرد: گاهی مسائل مهمی از سوی مسئولان در شوراها و کارگروه‌های استانی مطرح می‌شود اما بعد از جلسه مورد پیگیری مسئولان قرار نمی‌گیرد و عملیاتی نمی‌شود. سوال اینجاست که چرا با وجود اینکه جهاد دانشگاهی از ظرفیت‌های بالنده‌ای در رفع مشکلات برخوردار است، مورد بی‌توجهی و بی‌مهری قرار می‌گیرد؟

وی خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی اهل رقابت و تنگ نظری نیست و ما در جهاد دانشگاهی درصدد هستیم، قم به عنوان خاستگاه انقلاب توسط فرزندان انقلابی به رشد و تعالی دست یابد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم تصریح کرد: برخی از دغدغه‌های مهم مسئولان همانند موضوعات آسیب‌های اجتماعی، مجوز خانه‌های بازی، موضوع نان و گردشگری سلامت توسط جهاد دانشگاهی و خبرگزاری ایسنا مورد ارزیابی قرار گرفت و به نتایج خوبی دست یافتیم.

وی درباره عدم همراهی مسئولان در حوزه درمان ناباروری در جهاد دانشگاهی قم گفت: واحد قم در درمان ناباروری مطرح است و ما می‌توانیم پکیج درمان و گردشگری سلامت را به بیماران خارجی ارائه دهیم که نقش مهمی در اشتغال زایی جوانان بومی در قم دارد.

دکتر حیدری بیان کرد: یارانه درمان، حق مردم است زمانی قانون برنامه توسعه سنوات بودجه و اصل ۴۴ مورد تاکید رهبری بر توسعه بخش خصوصی و واگذاری بخش خصوصی در جهت اشتغال زایی و چالاکی دولت را پیش رو داشتیم که اکنون در خصوص فعالیت‌های درمانی جهاد دانشگاهی مورد بی‌توجهی مسئولان قرار گرفته است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قم افزود: قانون سنوات می‌گوید ده درصد مراکز درمانی به بخش خصوصی واگذار شود، جهاد دانشگاهی وابسته به دولت نیست و نیروهای برجسته‌ای را در روند درمان جذب کرده است اما با راه‌اندازی مرکز ناباروری دولتی در حق ما اجحاف شد.

وی در پایان گفت: ما نیز حق و وظیفه‌ای داریم و باید پاسخگوی بیمارانی باشیم که به پزشک و فناوری روز ما اعتماد می‌کند، در تمام دنیا، بیمار حق انتخاب دارد و بی‌توجهی به حق بیمار، ظلم به مردم است، ما دانش و تکنولوژی لازم را داریم و اگر از این ابزار استفاده نکنیم در حق مردم ستم می‌شود.

 

 


نظر شما :