توسط جهاددانشگاهی قزوین انجام شد؛
ارایهی سند آمایش علموفناوری استان قزوین برای پاسخ به نیازهای روز
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری در سالن جلسات استانداری قزوین با دستور شرح کارگروههای فرعی، ارائه سند آمایش علم و فناوری استان قزوین توسط جهاددانشگاهی و ارائه پیشنهادات هفته پژوهش برگزار شد.
در این کارگروه گروه «سیاستگذاری توسعه علم و تحقیقات و فناوری» و «گروه برنامه ریزی ارتقا کیفیت آموزشی» مورد تایید قرار گرفت.
تقدیر از ساعتها کار مطالعاتی و علمی جهاددانشگاهی
هدایتالله جمالیپور استاندار قزوین در این کارگروه، اظهار کرد: چالش کشور ما در این است که آموزش بهصورت یکپارچه نیست و سیستم آموزشی مدرسه و دانشگاه باید یکسان باشد ولی در حال حاضر آموزش وپرورش، آموزشعالی و آموزش پزشکی تحت سه وزارتخانه قرار دارند و این در حالی است که آموزش در دنیا یک متولی دارد.
وی اشاره کرد: سند آمایش علم و فناوری استان قزوین باید به توسعه صنعت، درمان، گردشگری و کشاورزی استان منجر شود؛ پیوستگیهایی که در سند شکل میگیرد باید مبتنی بر ظرفیتهای واقعی استان باشد و در این سند باید به جای باز کردن گرهها بهدنبال راهبردهای مفید برای آینده باشیم.
استاندار قزوین در خصوص سند آمایش علم و فناوری استان قزوین عنوان کرد: ساعتها کار مطالعاتی و علمی که جهاد دانشگاهی انجام داده جای خرسندی دارد و باید متولیان را تشویق کرد.
جمالیپور با تاکید بر اینکه توسعه بدون برنامه محقق نخواهد شد، تشریح کرد: فرهنگ و علم دو بال توسعه هستند و اگر هر یک از این دو آسیب ببینند شاهد توسعه نامتوازن خواهیم بود.
وی عنوان کرد: توسعه پایدار منجر به ایجاد رفاه برای عموم جامعه خواهد شد و عدالت اجتماعی را در پی دارد.
جمالیپور بیان کرد: در عرصههای بسیاری توفیق کسب کردهایم که علم از جمله آنها است ولی در فرهنگ ارتقاء پیدا نکردهایم و به اجماع نرسیدن نظرات و نگاه فردی و جزیرهای یکی از نشانههای عدم اتقاء فرهنگ است.
استاندار قزوین در خصوص نقد کردن گفت: اگر نقد منصفانه باشد میتواند حرکت را بهبود ببخشد ولی متأسفانه رویکرد کنونی جامعه نقد نیست بلکه تیشه زدن است که این امر میتواند خسارتهای جدی به جامعه وارد کند.
پاسخ به پرسشهای مرتبط با توسعه منطقهای علم و فناوری
مهدی گلدوزها، مدیر اجرایی پروژه تدوین سند آمایش علم و فناوری و عضو تیم نویسندگان در ارائه سند آمایش علم و فناوری استان اظهار کرد: سند آمایش علم و فناوری استان قزوین برای اولین بار در کشور توسط محققان جهاد دانشگاهی نوشته شده و هدف از اجرای این پروژه پاسخ به پرسشهای مرتبط با توسعه منطقهای علم و فناوری است.
وی در خصوص اولویتهای توسعه علم و فناوری در استان افزود: «توسعه علوم و فنون و نهادهای علم و فناوری ناظر به خدمات، گردشگری، خدمات درمانی و حملونقل»، «توسعه نوآوری و دانشبنیان کردن فرآیند فنی بخشهای صنعتی» و «تزریق دانش فنی و ارتقای سرمایه انسانی در بخش کشاورزی» از جمله این اولویتهاست.
این مسئول در خصوص اهداف کلان توسعه علم و فناوری در استان قزوین تشریح کرد: قرار گرفتن در میان پنج استان برتر کشور در زمینه علم و فناوری، پیشتازی در مرزهای دانش و فناوری و نوآوری در میان استانهای منطقه و کشور، افزایش سهم محصولات و خدمات مبتنی بر دانش و فناوری برتر و تحقق ۵۰ درصدی تولید ناخالص داخلی استان و متوازنسازی نظام علم و فناوری و تبدیل آن به پیشران فرآیند توسعه و مقابله با شکستهای سیستمی در توسعه مقام علم و فناوری استان از جمله این اهداف است.
وی از دیگر اهداف کلان این سند به پویاسازی نهادهای علم و فناوری در جهت پاسخگویی هوشمند به نیازهای صنایع خدمات و کشاورزی، دستیابی به توسعه علوم و فناوریهای نوین و گسترش همکاری مؤثر در حوزههای علوم و فناوری با مراکز علمی معتبر ملی و کشورهای همسایه اشاره کرد.
گلدوزها خاطرنشان کرد: در این سند عملکرد هر نهاد بررسی و شدت ارتباط آنها با هم نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و در نه وضعیت دستهبندی شدند؛ بر این اساس نهادهای مربوطه بایستی تا افق ۱۴۲۴ وضعیت خود را ارتقا و بهبود بخشند.
مدیر اجرایی سند آمایش علم و فناوری استان تاکید کرد: در سند آمایش علم و فناوری استان قزوین اقدامات ما معطوف به استان بوده و نگاه آمایشی در آن بیشتر لحاظ شده است.
در این نشست مقرر شد؛ نهادهایی که درخصوص سند آمایش نظری دارند طی یک هفته نظرات خود را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کنند تا پیوست سند قرار گیرد.
در پایان این نشست از مهندس پیله چی رئیس جهاددانشگاهی استان قزوین به جهت تلاش برای تدوین سند آمایش علم و فناوری استان تقدیر شد.
نظر شما :