رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل خبر داد:

جهاددانشگاهی برای احیای جنگل‌های فندق استان گام‌ برمی‌دارد

۱۷ آبان ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۴ کد : ۱۲۸۵۲ عمومی
نشست «بررسی راه‌های توسعه گردشگری سلامت استان» با حضور مهندس بهنام جو استاندار اردبیل، مهندس ندایی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل، مهندس امامی فرماندار اردبیل، دکتر غاربی مسوول روابط عمومی استانداری اردبیل و دکتر اوچی اردبیلی رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار شد زمینه های مختلف توسعه گردشگری استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جهاددانشگاهی برای احیای جنگل‌های فندق استان گام‌ برمی‌دارد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این نشست که پنج‌شنبه 16 آبان برگزار شد، رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل ساماندهی گردشگری سلامت را از تأکیدات مهم مسوولان استان به ویژه استاندار اردبیل برای توسعه همه جانبه عنوان  و تصریح کرد: طرح توجیهی گردشگری سلامت توسط جهادانشگاهی اردبیل در دو فاز تهیه شده است.

 مهران اوچی اردبیلی فاز اول این طرح را در کوتاه مدت، ساماندهی بیماران در مرز بیله‌سوار و استان و فاز دوم  این طرح را ساماندهی بیماران در جمهوری آذربایجان عنوان کرد وگفت: برگزاری جلسه مشترک استاندار اردبیل با رئیس جهاددانشگاهی کشور برای بررسی امکان استفاده از ساختمان جهاددانشگاهی در جمهوری آذربایجان و ارزیابی و برآورد نیازهای فنی و تجهیزاتی برای ایجاد درمانگاه تشخیصی در آن کشور عنوان کرد.

وی اظهار کرد: با حمایت استاندار اردبیل جهاددانشگاهی استان می‌تواند با توسعه بستر نرم‌افزار داخلی و بین‌المللی و راه‌اندازی کلینیک تشخیصی موجب تسهیل و اثربخشی در ترانسفر بیمار به داخل کشور شود.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه راه‌اندازی مجتمع سلامت از برنامه‌های اولویت‌دار جهاددانشگاهی استان اردبیل جهت توسعه فعالیت‌های مرکز درمان ناباروری و سایر فناوری‌های پزشکی جهاددانشگاهی در استان است، گفت: اجرای این طرح همکاری و هم‌افزایی از سوی مسوولان و دستگاهای اجرایی استان و جهاددانشگاهی را می‌طلبد.

اوچی اردبیلی گردشگری سلامت را لازمه توسعه استان عنوان و اضافه کرد: باید اقداماتی صورت گیرد تا اولویت اول بیمارانی که به قصد سلامت از مرز بیله سوار وارد کشور می‌شوند استان اردبیل باشد که امیدواریم با همکاری مطلوب ساماندهی انجام شود.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه جهاددانشگاهی استان اردبیل بخشی از دانش فنی پژوهشگاه رویان را در حوزه سلامت باروری در استان با راه اندازی مرکز درمان ناباروری قفقاز بومی سازی کرده است لذا می‌تواند به حوزه سلول درمانی و سرطان نیز ورود یافته و موفق عمل کند.

رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل یکی از دغدغه‌های جهاددانشگاهی اردبیل را توسعه فضای فیزیکی مرکز ناباروری قفقاز به منظور ارائه هرچه بهتر خدمات بهداشتی و درمانی به مراجعه‌کنندگان اعلام کرد و از پیگیری اخذ زمین مناسب برای احداث مجتمع سلامت برای رفع این دغدغه خبر داد و مساعدت استاندار و سایر مسئولان استان را برای  تحقق این امر  خواستار شد.

اوچی اردبیلی با بیان اینکه اردبیل یکی از قطب‌های کشاورزی کشور است، افزود: جهاددانشگاهی در این حوزه به ویژه در بخش گیاهان دارویی سبقه چهارساله تحقیقاتی در منطقه مغان دارد که هدف از این مطالعات رفع بخشی از دغدغه‌ها دستگاه‌های اجرایی در این حوزه و تغییر اصلاح الگوی کشت این منطقه بود.

وی با اشاره به اینکه باید به سمت تولید و کشت گیاهان دارویی که می‌تواند تجارت و اقتصاد استان را تحت تاثیر قرار دهد، حرکت کنیم، تصریح کرد: جهاددانشگاهی استان اردبیل برای تغییر سیمای اقتصادی منطقه مغان در حوزه گیاهان دارویی، بر روی یک صد و سه نوع گیاه دارویی کار مطالعاتی انجام داد که هشت گیاه با صرفه اقتصادی برای استفاده کشاورزان منطقه معرفی شد.

 

ارایه آموزش های مهارت‌افزا در اولویت فعالیت‌های آموزشی جهاددانشگاهی است

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل از فعالیت پنج مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت این نهاد در استان خبر داد و اظهار کرد: سیستم آموزشی این نهاد با سایر موسسات آموزشی متفاوت است و تفاوت آن در ارائه آموزش های مهارت‌افزا است.

اوچی اردبیلی گفت: با عنایت دولت تدبیر و امید در دو سال اخیر چهار مرکز آموزشی در سطح استان راه‌اندازی و تجهیز شده است تا فراگیران بتوانند به خوبی به امکانات دسترسی و از آموزش‌ها بهره‌مند شوند.

وی از اجرای چند طرح کلان ملی توسط جهاددانشگاهی استان اردبیل خبر داد و خاطرنشان کرد: این نهاد طرح داناب را طی قرارداد سه جانبه با شرکت آب منطقه‌ای و اداره کل آموزش و پرورش استان اجرایی در سال گذشته اجرا کرد و امسال نیز اجرای این طرح به جهاددانشگاهی واگذار شده است. 

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی استان اردبیل اضافه کرد: اجرای طرح سرباز ماهر، از طرح‌های مهم و مطرح استان که هدف آن ارائه آموزش‌های مهارت شغلی و زندگی به یک هزار نفر از نیروهای مسلح (نظامی، سپاه پاسداران، وزارت دفاع، ارتش) در پادگان‌ها است بر اساس تفاهم نامه همکاری بین  وزارت ورزش و جوانان و ستاد کل نیروهای مسلح توسط جهاددانشگاهی انجام می‌گیرد.

اوچی اردبیلی با بیان اینکه در طرح ملی توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار، یک صد و سه نفر طی آموزش‌های لازم و پشتیبانی پیشران‌ها وارد بازار کار خواهند شد، گفت: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، جهاددانشگاهی وظیفه دارد در استان اردبیل ساماندهی، ارتقا کمی و کیفی مشاغل خانگی، برندسازی و اتصال به بازار بدون نیاز به استفاده از تسهیلات و حمایت از موسسات اعتباری را برای دو هزار نفر انجام دهد

 

جهاددانشگاهی برای احیای جنگل‌های فندق استان گام‌ برمی‌دارد

وی مطالعات علمی بر روی احیاء و توسعه فندق‌های استان را از دیگر فعالیت‌های جهاددانشگاهی اردبیل عنوان کرد و گفت: طبق بررسی انجام گرفته برخی از ژنوتیپ‌های فندق موجود استان علاوه بر عملکرد مناسب دارای ویژگی های مقاومت به تنش‌های محیطی به ویژه سرما در منطقه می‌باشد، لذا انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی استان مساعدت لازم را با این نهاد برای احیای فندق منطقه‌ داشته باشند.

رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل جنگل فندقلو را خاستگاه فندق ایران و مرکز تنوع فندق جهان خواند و اظهار امیدواری کرد:با حمایت مسوولان استانی و با برنامه ریزی دقیق انجام گرفته طبق برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی نسبت به تولید نهال فندق گام های اساسی در استان برداشته خواهد شد.

 


نظر شما :