همایش «هرآنچه یک محیط زیستی باید بداند» برگزار شد

۰۴ آبان ۱۳۹۸ | ۱۴:۲۴ کد : ۱۲۵۰۳ فرهنگی
همایش «هرآنچه یک محیط زیستی باید بداند» ۳۰ مهرماه، توسط انجمن علمی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، برگزار شد.
همایش «هرآنچه یک محیط زیستی باید بداند» برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، در همایش «هرآنچه یک محیط زیستی باید بداند»، گفت : تمام کسانی که در حوزه کنشگری محیط زیستی حرکت می کنند به این مساله توجه داشته باشند که یک کنشگر واقعی محیط زیست و یک فعال مدنی که می خواهد به ارتقای سرمایه اجتماعی، تاب آوری وطنش کمک کند، اول از همه باید یک عنصر بسیار موثر در خانواده خود باشد.

محمد درویش بیان کرد: اگر امروز محیط بان در جنگ و جدال با قاچاقچیان کشته می شود و شهید محسوب می شود به دلیل فعالیت موثر جامعه مدنی و تلاش کنشگران محیط زیستی است.

وی افزود: اگر ایجاد صنایع پتروشیمی و  صنایع آلاینده در خیلی از شهرها اجازه داده نشده و اگر سد سازی در کشور دیگر افتخار نیست به دلیل اقدامات کنش گران محیط زیستی در سال های اخیر است.

این کنشگر محیط زیست عنوان کرد: امروز یک اجماع جهانی و بی سابقه ای علیه هژمونی امریکا برای برهم زدن معاهده پاریس و عدم توجه به محیط زیست در کنار توسعه پایدار توسط ترامپ رقم خورده است و جامعه جهانی نسبت به محیط زیست توجه ویژه ای دارد.

وی افزود: در حال حاضر بار آلایندگی دریای خزر ۱۱ برابر حالت استاندارد است، فوک خزر در آستانه نابودی و خاویار خزری در آستانه انقراض است.

درویش با بیان این مطلب که خسارت محیط زیستی پروژه انتقال آب در کشور بسیار زیاد است و دانشگاهیان باید نسبت به این مسایل آگاه باشند، تاکید کرد: در شرایطی که وضعیت خزر بسیار بحرانی است نباید با طرح هایی چون انتقال آب از خزر به سمنان این بحران را بیشتر کنیم. همه این ها در حالی است که میزان سرانه مصرف آب استان سمنان با جمعیت کمی که دارد، بسیار بالا است.

این عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با انتقاد از استقرار آب شیرین کن در کنار خزر عنوان کرد: با این کار سالانه ۶میلیون تن نمک وارد خزر می شود که به شدت خطرناک است.

وی در ادامه گفت: ما باید زاینده رود و تالاب گاوخونی را حفط کنیم ولی آیا باید ریشه درد را بخشکانیم و جراحی کنیم یا به تزریق مُسکن اکتفا کنیم، احداث تونل ها گلاب و بهشت آباد، چون تزریق مُسکن است ولی نباید اجازه توسعه کشاورزی های ناپایدار وصنایع آب بر را بدهیم.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور  عنوان کرد: تحت هر شرایطی حق آبه زاینده رود باید تامین شود و دانشگاه باید برای این عرصه برنامه داشته باشد.

گفتنی است؛ این همایش 30 مهرماه، توسط انجمن علمی منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، برگزار شد.


نظر شما :