معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان:

تصمیم‌گیران حوزه فرهنگ کشور بر ظرفیت‌های جهاددانشگاهی تکیه کنند

۰۷ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۵:۴۴ کد : ۱۲۳۵ فرهنگی
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خوزستان با اشاره به توانمندی‌های موجود در جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی، گفت: قانون‌گذاران و تصمیم‌گیران حوزه فرهنگ کشور هرچه بیشتر بر ظرفیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی تکیه کنند.
تصمیم‌گیران حوزه فرهنگ کشور بر ظرفیت‌های جهاددانشگاهی تکیه کنند

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خوزستان،‌ محمدامین صالحی نژاد با اشاره به اقدامات انجام شده در معاونت فرهنگی این سازمان در سال 1396، گفت: در سالی که گذشت فعالیت‌های خوبی در معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خوزستان انجام شد که مهم‌ترین آن، راه‌اندازی مجدد مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، سازمان قرآنی دانشگاهیان و مرکز روایت‌پژوهی دفاع مقدس بود.
وی افزود: با توجه به اهمیت سنجش افکار عمومی و تاثیر آن بر تصمیم‌گیری‌های کلان مدیریتی و نیازی که در این زمینه در استان خوزستان احساس ‌شد، از شهریورماه سال گذشته راه‌اندازی مجدد مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در جهاد دانشگاهی خوزستان در دستور کار قرار گرفت و نخستین پروژه این مرکز نیز با عنوان "سنجش ذائقه گردشگری مردم در استان خوزستان" در شهریورماه با موفقیت به انجام رسید.
صالحی‌نژاد تصریح کرد: در 6 ماه دوم سال گذشته 17 پروژه افکارسنجی توسط این مرکز در استان خوزستان اجرایی شد و نتایج آن به صورت کاملا محرمانه در اختیار کارفرماهای مرتبط قرار گرفت. این مرکز در استان خوزستان به مجموعه‌ای امین تبدیل شده و چندین پروژه افکارسنجی با عناوین مختلف نیز در سال جاری برای دستگاه‌های دولتی انجام شده است. از جمله پروژه‌های مهمی که در سال گذشته انجام شد، افکارسنجی از زائران اربعین در مرزهای شلمچه و چذابه و همچنین نیازسنجی فرهنگی و اجتماعی دانشجویان بود که خروجی این پروژه‌ها می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی موثر باشد.
معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان خاطرنشان کرد: در بسیاری از جلسات و نشست‌های مدیریتی استان شاهد هستیم که به صورت کیفی اظهارنظر می‌شود و طبیعی است که در چنین شرایطی، نمی‌توان انتظار داشت که تصمیم درستی اتخاذ شود. این در حالی است که اگر پیش از تصمیم‌گیری، برآورد درستی نسبت به شرایط حاکم بر جامعه هدف، به‌ویژه در حوزه فرهنگ، داشته باشیم، تصمیم‌گیری‌های بهتری اتخاذ خواهد شد. مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی خوزستان در این مورد می‌تواند به سیستم مدیریتی استان بسیار کمک کند.
صالحی‌نژاد تاکید کرد: با وجود اهمیت افکارسنجی و پایش نظرات مردم، هنوز شاهد هستیم که بخشی از مدیران کشور و استان خوزستان، اهمیت این مقوله را آنگونه که باید درک نکرده‌اند و در نتیجه کمتر به مقوله افکارسنجی اهمیت می‌دهند. بخش دیگری از مدیران نیز در برخورد با نتیجه تحلیل نظرات مردم، واکنش منفی نشان می‌دهند و همیشه انتظار دارند نتایج پایش‌ها، مثبت باشد. طبیعی است تا زمانی که افکار جامعه به‌خوبی رصد نشود، تصمیم‌‌گیری‌های درستی نیز انجام نمی‌شود و شاهد اقدامات آنی و پر از خطا خواهیم بود.
وی ادامه داد: سازمان قرآنی دانشگاهیان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز از سال 1396 فعالیت خود را آغاز کرده و با هدف توسعه فعالیت‌های قرآنی و ترویج سبک زندگی اسلامی در جامعه دانشگاهی، برنامه‌های خوبی در حال اجرا دارد. این سازمان می‌تواند حلقه اتصال برنامه‌های فرهنگی عمومی و دانشگاهی باشد. انتشار نشریه رایحه با موضوع بررسی آثار و شخصیت علامه شیخ شوشتری از جمله اقدامات شایسته این مرکز بود که در سال گذشته انجام شد.
صالحی‌نژاد گفت: یکی از نیازهای اساسی جامعه امروز، تولید محتوای فاخر است و به همین دلیل، سازمان قرآنی دانشگاهیان شعبه خوزستان تولید محتوا در زمینه زندگینامه بزرگان استان را در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد: ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس، مقوله دیگری است که بسیار دارای اهمیت است و تاکنون اقدام موثری در این زمینه در استان خوزستان انجام نشده است. با همین هدف، درخواست تشکیل "مرکز مطالعات و روایت‌پژوهی دفاع مقدس" در اسفندماه سال گذشته به شورای نظارت و گسترش تشکیلات فرهنگی جهاد دانشگاهی ارائه و مجوز اصولی فعالیت این مرکز اخذ شد.
معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به فعالیت خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا در استان خوزستان، گفت: خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا در استان خوزستان به ترتیب در سال‌های 1381 و 1385 به عنوان نخستین شعبه استانی این خبرگزاری‌ها در استان کار خود را آغاز کردند. ایسنا در طول بیش از 16 سال فعالیت در استان، تلاش کرده به مجموعه خبری امین در استان تبدیل شود و با برپایی نشست‌های خبری متعدد در تحریریه خبرگزاری و پیگیری مشکلات مردم استان، تا حصول نتیجه، امروز به یک خبرگزاری تاثیرگذار در استان تبدیل شده است و سالانه بیش از 13 هزار خبر بر روی خروجی این خبرگزاری قرار می‌گیرد. ایکنا نیز با هدف انتشار اخبار قرآنی، بیش از 12 سال در استان فعالیت کرده است و در سال جاری نیز علاوه بر موضوعات قرآنی، مقوله ترویج سبک زندگی اسلامی را در دستور کار قرار داده است. این خبرگزاری نیز بیش از 3 هزار خبر در سال ارسال می‌کند.
وی با اشاره به سابقه فعالیت انتشارات جهاد دانشگاهی خوزستان، ادامه داد: انتشارات جهاد دانشگاهی در سال‌های گذشته در اهواز فعالیت داشت و چند سالی فعالیت آن متوقف شد. در سال 1397 این مجموعه مجدد در استان خوزستان فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و شاهد انتشار کتاب‌های علمی و برگزاری نشست‌ها و برنامه‌های متعدد از سوی این مجموعه خواهیم بود.
صالحی نژاد با اشاره به برگزاری مسابقه ملی عکس "آن سوی واقعه" در سال گذشته، گفت: با توجه به حضور عکاسان مطرح استان خوزستان در خبرگزاری ایسنا، سال گذشته با محوریت ایسنا، مسابقه ملی عکس آن سوی واقعه ویژه پیاده‌روی اربعین برگزار شد. محسن راستانی، کیارنگ علایی و امین نظری داوری این مسابقه را بر عهده داشتند و اختتامیه آن نیز با حضور استاندار خوزستان برگزار شد. در سال جاری نیز دومین دوره این مسابقه ملی به میزبانی جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار خواهد شد. برپایی چندین جشنواره و مسابقه با موضوعات فرهنگی و ادبی نیز در برنامه سال جاری قرار دارد.
معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با اشاره به معضلات فرهنگی و اجتماعی جامعه امروز، اظهار کرد: به دلایل مختلف، شاهد بروز معضلات فرهنگی و اجتماعی متعدد در جامعه جوان امروز هستیم؛ طبیعی است با تغییر نسل‌ها، لازم است رویکردهای فرهنگی نیز به‌روز شود و با نسخه قدیمی، نمی‌توان درد امروز را مداوا کرد. جوانان و دانشجویان در جامعه امروز، خلاء‌های بسیاری دارند که بخشی از آن به دلیل کم‌کاری خانواده‌ها و بخش اعظمی از آن، به دلیل ناتوانی دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در کشور است. در چنین شرایطی، لازم است ابتدا با پایش شرایط موجود و به‌دور از پیش‌قضاوت، سیاست‌گذاری درستی در حوزه فرهنگی و اجتماعی صورت گیرد. جهاد دانشگاهی توانمندی‌های بسیاری در حوزه فرهنگی در اختیار دارد و با توجه به اینکه بخش عمده مخاطبان این نهاد در حوزه فرهنگی، جوانان هستند، لازم است قانون‌گذاران و تصمیم‌گیران حوزه فرهنگ کشور هرچه بیشتر به ظرفیت‌های این مجموعه تکیه کنند.


نظر شما :