فرهنگ سازی؛ حلقه اصلی کاهش مصرف آب
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، مهندس سارانی ۲۴ مهرماه در مراسم افتتاحیه دبیرخانه دائمی فرهنگسازی و اطلاعرسانی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان در جهاد دانشگاهی اظهار داشت: مطالعه اقلیم و آبوهوا نشان میدهد که وضعیت آب استان حداقل تا ۲۰ سال آینده، رو به بهبود نیست و شرایط وخیمتر خواهد شد.
وی ادامه داد: وضعیت آب استان از شرایط عادی خارج شده و مردم باید این را بدانند. سال زراعی گذشته با بارندگی همراه بود و همین مسأله باعث شد عدهای گمان کنند که خشکسالی تمام شده، در حالی که این تفکر درست نیست.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان بیان کرد: علاوه بر مردم عادی، برخی مسئولان نیز این گمان را بردند که ما از خشکسالی عبور کردهایم، از اینرو خیلی مسائل را نادیده گرفته و به سمت و سوی فعالیتهایی رفتند که آب زیادی مصرف میکرد.
وی افزود: واقعیت این است که خشکسالی همچنان ادامه دارد و حداقل تا دو یا سه دهه آینده، وضعیت همچنان بحرانیتر خواهد شد، بنابراین باید راهکاری اندیشید که آگاهیرسانی به مردم نخستین قدم آن است.
سارانی اظهار کرد: اولویت نخست، مدیریت مصرف آب است؛ فرهنگسازی در حقیقت حلقه اصلی کاهش مصرف آب است و هدف ما باید آگاهیرسانی به جامعه در جهت اصلاح الگوی مصرف باشد.
این مقام مسئول عنوان کرد: جهاد دانشگاهی استان با توجه به ظرفیتهایی بالایی که دارد، باید مسأله آب و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را در اولویتهای خود قرار دهد؛ برنامههایی که در این راستا برگزار میشود، باید تداوم داشته باشد تا اثرگذاری آن بیشتر شود.
رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم گفت: این نهاد علمی و انقلابی با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در راستای پیشبرد اهداف این طرح در جامعه استان تلاش خواهد کرد.
دکتر منصور تاجری با اشاره به ایجاد کارگروه تخصصی فرهنگسازی و اطلاعرسانی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان اظهار کرد: برای غنا بخشیدن به فعالیت های دبیرخانه این کارگروه نقش اتاق فکر را ایفا میکند تا بتوانیم برنامههای بهتر و جامعتری را برای اگاهی بخشی طرح احیاء در استان پیریزی و اجرایی نماییم.
وی از پیشبینی برنامههای مختلف آگاهیبخشی و اطلاعرسانی برای فرهنگسازی و اطلاعرسانی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان خبر داد.
مسئول دبیرخانه دائمی فرهنگسازی و اطلاعرسانی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی سیستان و بلوچستان در این مراسم بیان داشت: بیش از ۵۰ برنامه فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در قالب این طرح تدوین شده که تا دیماه امسال اجرایی می شود.
محسن شهبخش ایجاد کانال در فضایهای مجازی، سامانه پیامکی، بانک اطلاعاتی فعالان حوزه آب، نشستهای تخصصی، کارگاههای تخصصی، نشست با دانشجویان، نخبگان، دانشگاهیان، مدیران ارشد استانی، روحانیت، نشستهای خبری، برگزاری همایش باحضور چاهداران و بهرهبرداران و دهها برنامه دیگر در زمینه این طرح پیشبینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: از تمامی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود جهاددانشگاهی استان در راستای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی از این طرح بهره خواهیم گرفت.
نظر شما :