افزایش احتمال به ناباروری در استفاده از گوجههای کال در تهیه رب
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر شهرام بیرقی طوسی افزود: برخی افراد سودجو برای تهیه رب از گوجههای کال یا گوجههای دارای قسمتهای سبز رنگ، استفاده میکنند، مصرف قسمتهای سبز گوجه فرنگی به دلیل وجود سم سولانین، به شدت مخاطره آمیز است.
به گفته وی، متاسفانه از شایع ترین مشکلات ایجاد شده در اثر مصرف این ماده میتوان به التهاب روده و معده، افزایش احتمال ابتلا به مشکلات پوستی، کبدی و ناباروری اشاره نمود.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی فراوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فرآوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، استفاده بی رویه و بدون نظارت از مواد نگهدارنده به خصوص بنزوئاتها، تولید سم آلترامید تحت تاثیر حرارت دهی بالا، کاهش مواد مغذی تحت تاثیر حرارت بالا و بسته بندی نامناسب و عرضه به صورت فله از مشکلات ربهای تولید شده در کارگاه های غیربهداشتی برشمرد.
دکتر بیرقی طوسی بیان کرد: تولید تحت نظارت نهادهای مسئول، کنترل کیفیت مواد اولیه، رنگ مطلوب، اعمال تیمارهای حرارتی به صورت کنترل شده و حفظ حداکثری ارزش تغذیهای، کیفیت یکنواخت محصولات تولید و فاقد آلودگیهای میکروبی از مزایای ربهای صنعتی است.
نظر شما :