در پژوهشی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی جهاددانشگاهی انجام شد؛
ارزیابی تنوع گیاه درمنه در مناطق هیرکانی
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، دکتر الیاس آریاکیا عضو هیات علمی مرکز در خصوص این پژوهش گفت: سطح بالایی از تنوع مورفولوژیکی، فیتوشیمیایی و مولکولی در میان جمعیتهای درمنه وجود داشت. در سطح بین جمعیتی، بیشترین میزان آرتمیزینین در استان مازندران مشاهده شد. علاوه بر این ارتباط معنی داری بین محتوای آرتمیزینین و تراکم تریکوم مشاهده شد که می تواند به عنوان یک روش انتخاب غیر مستقیم عملکرد آرتمیزین در جمعیت های متنوع درمنه استفاده شود.
وی افزود: با توجه به این که جنگل های هیرکانی ایران امسال در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است؛ پژوهش مذکور می تواند به عنوان گامی در اعتلای این خطه منحصر به فرد مورد توجه قرار گیرد. همچنین نتایج این پژوهش می تواند برای مدیریت بانک ژن و برنامه های اصلاحی گیاه درمنه مورد استفاده قرار گیرد.
آریاکیا افزود: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در راستای انجام رسالت ذاتی خود در شناسایی، حفظ و بهرهبرداری از ذخایر ژنتیکی کشور و در تداوم موفقیتهای چشمگیر خود، با انجام یک برنامهریزی بلندمدت به ایجاد زنجیره تحقیقاتی از شناسایی نمونههای زیستی بومی ایران تا بهرهبرداری از آنها همت گمارده است.
گفتنی است، نتایج این پژوهش در ژورنال معتبرJournal of Agricultural Science and Technology (Impact Factor: 0.89) با عنوانCharacterization of Morphological, Phytochemical and Molecular Diversity of Artemisia annua Accessions in Hyrcanian Area of Iranدر سال 2019 به چاپ رسید.
نظر شما :