برگزاری کارگاه آموزشی «تولید قارچهای پرورشی خاص» در جهاددانشگاهی خراسان رضوی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر جواد جانپور با بیان این مطلب افزود: سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با کارفرمایی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، در نظر دارد کارگاه آموزشی تولید قارچهای پرورشی خاص (شاه صدف، گانودرما و شیتاکه) را به مدت دو روز در روزهای 12 و 13 آذر 1398 برگزار نماید. این کارگاه آموزشی دو روزه شامل ارائه اطلاعات تئوری توسط متخصصین تولید قارچ های خاص بوده و بازدید از یکی از واحدهای فعال در این حوزه را نیز در برخواهد داشت.
وی ادامه داد: بررسی بازار مصرف قارچهای پرورشی در دنیا نشان میدهد، حداقل 10 نوع از انواع قارچهای پرورشی در مقیاس تجاری و صنعتی درحال تولید میباشند که در چند سال اخیر سهم تولید آنها نسبت به تولید کل قارچهای خوراکی افزایش پیدا کرده است. این مقبولیت با تحقیقات صورت گرفته در خصوص خواص تغذیهای و دارویی این قارچها روز به روز در حال افزایش است.
وی تصریح کرد: از مهمترین قارچهای خوراکی و دارویی پرورشی که امکان تولید آن در شرایط کنونی در کشور ما وجود دارد، میتوان به قارچهای خوراکی صدفی (Pleurotus sp.)، قارچ خوراکی-دارویی شاه صدف (ارینجی) (P. eryngii)، قارچ خوراکی-دارویی شیتاکه (Lentinula edodes) و قارچ گانودرما (Ganoderma lingzhi) اشاره نمود.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: این کارگاه با هدف فرهنگسازی و آموزش کارشناسان و همچنین متقاضیان و علاقمندان تولید قارچهای پرورشی خاص (شاه صدف، گانودرما و شیتاکه)" با هدایت و مشارکت مستقیم گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی این سازمان و همکاری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار میشود.
دکتر جانپور اظهار کرد: در ایران، تک کشتی بودن محصول قارچ خوراکی و منحصر شدن آن به قارچ خوراکی دکمهای سفید باعث شده است که علاوه بر نبود تنوع در این محصول زراعی و نداشتن حق انتخاب برای مصرف کننده، در برخی مقاطع زمانی تولید کنندگان قارچ خوراکی دکمهای نیز بر اثر تلاطم قیمتی در بازار دچار ضررهای بسیار زیادی شوند.
عضو هیات علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد: بر متخصصان تولید قارچ خوراکی پوشیده نیست که هزینههای تولید قارچ دکمهای بدلایلی از جمله تهیه خاک پوششی مرغوب و با کیفیت، باعث وارد شدن خسارتهای بسیاری به تولیدکنندگان قارچ دکمهای میشود. همچنین مراحل متعدد داشت و برداشت در قارچ خوراکی دکمهای که به نیروی کارگری بسیار زیادی نیاز دارد، هزینههای تولید این قارچ را در شرایط کنونی مقرون به صرفه نمیکند. در حقیقت از مهمترین عوامل نوسان قیمتی برای قارچ خوراکی دکمهای میتوان به ماندگاری پایین محصول، نبود صنایع تبدیلی و عدم وجود شرایط با ثبات صادرات محصول اشاره کرد.
به گفته وی، در برخی قارچهای خوراکی دیگر این مشکل کمتر است و با گسترش و فرهنگسازی مصرف گونههای دیگر قارچهای خوراکی پرورشی میتوان هم به علاقه افراد بومی به مصرف قارچهای وحشی و نیاز به تنوع بخشی به سبد مصرف قارچهای خوراکی پاسخ داد و همچنین با حذف برخی از مراحل پرهزینه برای تولیدکنندگان، به صرفه اقتصادی مناسب و کاهش هزینه های تولید دست یافت.
وی عنوان کرد: هزینه شرکت در این کارگاه دو روزه 450 هزار تومان میباشد. متقاضیان با ارائه کارت دانشجویی معتبر و همچنین معرفیشدگان جهاددانشگاهی و سازمانهای جهاد کشاورزی با مدرک معتبر می توانند از ۱۰۰ هزار تومان تخفیف ثبتنام استفاده نمایند.
وی خاطرنشان کرد: متقاضیان محترم برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شمارههای گروه پژوهشی زیست فناوری قارچهای صنعتی به شماره 31997436، 31997437، 31997438 و 38788509 و پیش شماره ۰۵۱ تماس حاصل کنند.
نظر شما :