در نشست مشترک رییس جهاددانشگاهی با نمایندگان استان گیلان مطرح شد؛
ورود جدی مراکز پزشکی و پژوهشکدهی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به استان گیلان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، عصر دیروز (پنجشنبه ۱۸ مهرماه) در نشست مشترک با مجمع نمایندگان استان گیلان در محل ساختمان پژوهشکدهی محیطزیست این نهاد، از واگذاری طرح های فناورانه جدید به جهاددانشگاهی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی خبر داد و اظهار کرد: جهاددانشگاهی 31 ماموریت فناورانه دارد.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی طی سه سال آینده در توسعه فناورانه کشور نقش اساسی خواهد داشت، افزود: جهاددانشگاهی ظرفیت های پژوهشی و فناوری خوبی در حوزه محیط زیست، پسماند و آلودگی آب و... دارد و لذا پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی می تواند فعالیت جدی تری در این بخش داشته باشد.
رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر لزوم انتقال تکنولوژی زباله سوز به کشور، عنوان کرد: جهاددانشگاهی آمادگی دارد به عنوان سرمایه گذار در پروژه زباله سوز رشت، کار انتقال این تکنولوژی را انجام دهد، زیرا زباله سوزی بسیار حساس است و باید دانش لازم وجود داشته باشد.
دکتر طیبی با بیان اینکه همه زباله ها قابل سوزاندن نیستند و می توانند آلایندگی هوایی ایجاد کنند، گفت: گازهای متصاعد شده ناشی از سوزاندن فلزات سنگین بیماری زا بوده و مردم در درازمدت با مضرات آن مواجه خواهند شد.
احیای تالاب انزلی با محوریت پژوهشکدهی محیطزیست جهاددانشگاهی
وی خواستار احیای تالاب انزلی با محوریت پژهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی شد و خاطرنشان کرد: با توجه به اعتبارات پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی و دانش، تحقیقات و فناوری موجود در این مرکز برنامه های لازم برای احیای تالاب انزلی وجود دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اصلاح نژاد دام سبک و سنگین با هدف بهره وری، گوشت آوری و چربی شیر را یکی از طرح های فناورانه جهاددانشگاهی دانست و گفت: مرکز تحقیقاتی جهاددانشگاهی پایلوت تولید جنین مرغوب با سرعت اصلاح نژاد بالاست.
دکتر طیبی تکمیل زنجیره تکنولوژی پرورش ماهی در قفس از جمله تولید بچه ماهی، غذای ماهی و داروی ماهی را یکی دیگر از برنامه های فناورانه جهاددانشگاهی دانست و یادآور شد: همچنین به دنبال کشاورزی هوشمند در قالب کشت گلخانه ای برنج و افزایش چین چای هستیم. در حال حاضر کیفیت چای بعد از چین سوم کاهش می یاید، در حالی که هند و سریلانکا به چین 40 و حتی 50 رسیده اند.
وی کار تحقیقاتی را نیازمند اعتبارات مناسب دانست و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی در حوزه تکثیر گونه های گیاهی و درختی منقرض شده و در حال انقراض اقدامات خوبی انجام داده و پژوهشگران جهاددانشگاهی از طریق دانش کشت بافت گیاهان اقدام به تولید و تکثیر مجدد می کنند؛ لذا می توانیم به صورت یک پروژه تحقیقاتی جنگل های هیرکانی و گیاهان دارویی گیلان را در دستور کار قرار دهیم.
رییس جهاددانشگاهی افزایش سرطان در کشور و گیلان را نگران کننده دانست و تاکید کرد: مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاددانشگاهی (پژوهشکده معتمد) و پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی پیگیر موضوع سرطان در گیلان خواهد بود، اما نیازمند منابع مالی خوبی هستیم که باید توسط مجلس شورای اسلامی در بودجه دیده شود.
پژوهشکدهی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در گیلان تاسیس شود
به گزارش ایسنا، جبار کوچکینژاد یکی از نمایندگان مردم استان گیلان در مجلس شورای اسلامی در این نشست مشترک، استان گیلان را قطب کشاورزی دانست و اظهار کرد: به دنبال مذاکره با رییس سازمان انرژی اتمی، خواستار استقرار بخش پژوهشهای هسته ای حوزه کشاورزی در گیلان هستیم.
وی کشاورزی و دامپروری گیلان را سنتی دانست و افزود: کشاورزی در گیلان برای کشاورزان از نظر اقتصادی به صرفه نیست، زیرا آب زیادی مصرف می کند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت بی نظیر گیلان در رویش گیاهان دارویی، تصریح کرد: گیلان می تواند قطب گیاهان دارویی کشور باشد؛ لذا جهاددانشگاهی پژوهشکده گیاهات دارویی را در گیلان تاسیس کند، زیرا گیلان به واسطه اقلیم و آب و هوای مناسب رویشگاه خوبی برای گیاهان دارویی است و نیازمند یک مرکز تحقیقاتی هستیم.
کوچکینژاد با بیان اینکه سرطان در گیلان زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: به واسطه آلودگی های زیست محیطی ناشی از پسماند و فاضلاب انواع و اقسام سرطان ها به ویژه دستگاه گوارش و پستان در گیلان شیوع دارد لذا می طلبد مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده های جهاددانشگاهی ورود جدی به این امر داشته باشد.
وی جهاددانشگاهی را موتور محرک بخش تحقیقات و پژوهش در کشور دانست و متذکر شد: در سال جاری 15 میلیون یورو معادل 170 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای امر پژوهش تخصیص یافته که جهاددانشگاهی می تواند پیگیر دو پژوهشکده محیط زیست و گیاهان دارویی گیلان باشد.
نماینده رشت در مجلس از تخصیص ردیف اعتباری ویژه برای پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی خبر داد و تاکید کرد: جهاددانشگاهی باید از کارکرد آموزشی در مقطع کاردانی و کارشناسی فاصله بگیرد و دوره های دکتری و پی.اچ.دی را فعال کند تا پژوهشگران در بخش های پزشکی و کشاورزی هدایت شوند.
کوچکی نژاد، جنگل های هیرکانی را یکی دیگر از ظرفیت های طبیعی گیلان دانست و اضافه کرد: جنگل های هیرکانی ذخیره گاه ژنتیکی بوده و به ثبت جهانی از حیث قدمت و ارزش رسیده است، اما متاسفانه برخی از گونه ها منقرض شده و یا در حال انقراض هستند، لذا جنگلهای هیرکانی می تواند برند خوبی برای جهاددانشگاهی باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، نوغان و ابریشم را یکی ظرفیت های در معرض خطر گیلان دانست و خاطرنشان کرد: ابریشم یکی از محصولات مهم استان گیلان در گذشته بود و سالانه به حدود 30 هزار جعبه تخم نوغان نیاز داریم، اما تولید ما 5 هزار جعبه است و مابقی وارد می شود. از جهاددانشگاهی می خواهیم تحقیقات لازم را در حوزه تولید و اصلاح و پرورش نوغان در کشور داشته باشد تا صنعت نوغانداری و ابریشم مجددا رونق بگیرد.
نظر شما :