معاون آموزشی جهاددانشگاهی برنامههای این معاونت تا پایان سال ۱۳۹۸ را تشریح کرد:
از اتمام پروژهی ملی Eight و راهاندازی رسمی مرکز آزمون تا کیفیسازی محتوای دورههای آموزشی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر محمدصادق بیجندی معاون آموزشی جهاددانشگاهی، صبح امروز (پنجشنبه، ۱۸ مهرماه) در چهلوششمین گردهمایی معاونان آموزشی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی که در بندرانزلی استان گیلان برگزار شد، با تاکید بر نقش جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد توسعهای، اظهار کرد: نقش و جایگاه نهاد توسعهای در کشورهای توسعهیافته به عنوان مجری سیاستها و برنامههای مصوب قانونگذار و دولتها میباشد.
وی با تاکید بر ویژگیها و ساختارهای جهاددانشگاهی در حوزهی فرهنگی، آموزشی، پژوهش و فناوری، کارآفرینی و اشتغال و تجاریسازی فناوری، افزود: ساختار و ویژگیهای ساختاری در جهاددانشگاهی باعث شده در حال حاضر سازمانها و دستگاههای دولتی به توان و ظرفیت این نهاد توسعهای باور داشته باشند؛ به گونهای که پیادهسازی و اجرای طرحهای ملی مختلفی نظیر طرح سرباز مهارت، مجری آزمونهای فراگیر، مجری کانون ارزیابی و توسعه شایستگیهای حرفهای، آموزش ستاد (سامانه تدارکات الکترونیکی دولت) ایران را به جهاددانشگاهی واگذار کردهاند.
دکنر بیجندی در خصوص طرح ملی سرباز مهارت یادآور شد: این طرح براساس تاکید و دغدغه مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده بهینه از دوران خدمت وظیفه به ویژه برای کسب مهارتهای مختلف توسط ستاد کل نیروهای مسلح و با همکاری وزارتخانه و سازمانهای مختلف در پنج مرحله طراحی و برنامه ریزی شده است.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی گفت: این نهاد در حال حاضر با همکاری قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه و وزارت ورزش و جوانان، مجری آموزشهای مهارتی در ابتدای خدمت در 16 استان است و با تفاهمنامهای که اخیرا با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد شده است در همهی استانها با همکاری دستگاههای مجری پیاده سازی و عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: محتوای طرح سرباز مهارت در اختیار جهاددانشگاهی است و در این راستا از همهی پتانسیلها کمک گرفته شد و به دلیل عملکرد واحدهای استانی به سایر استانها هم ابلاغ شد.
دکتر بیجندی با بیان اینکه تاکنون بیش از 700 هزار نفر ساعت از آموزشهای این طرح در 16 شهرستان پایلوت بهرهمند شدهاند، گفت: برای اجرای این طرح دو میلیارد و 529 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود که تاکنون بیش از یک میلیارد و 700 میلیون تومان جذب اعتبار شده است.
پروژهی ملی Eight در حال پیادهسازی و تکمیل است
معاون آموزشی جهاددانشگاهی پروژه بومی سازی منابع زبانهای خارجی با عنوان Eight را یکی از پروژههای شاخص در دست اجرا عنوان کرد و گفت: از زمانی که مقام معظم رهبری نسبت به شبیخون فرهنگی و جنگ نرم تاکید و توجه لازم را داشتند، جهاددانشگاهی بهعنوان یک نهاد برآمده از انقلاب اسلامی که به تعبیر مقام معظم رهبری "از رویشهای مبارک انقلاب بوده و باید کارهای گزین انجام دهد" در سال 92 اقدام به تشکیل کارگروهی، جهت تهیه و تدوین منابع بومیسازی در حوزه زبان انگلیسی نموده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر پس از برنامهریزی بسیار دقیق و بهره مندی از توانمندیهای مجموعه جهاددانشگاهی و سایر مجموعهها از مجموعه 16 جلدی پیش بینی شده، 10 مجموعه نهایی شده و ضمن اخذ تایید یکی از بزرگترین موسسات آموزشی دنیا در حوزه تالیف کتب آموزشی در 162 مرکز آموزشی و تخصصی و مهارتی جهاددانشگاهی به صورت تدریجی در حال پیادهسازی و اجرا ست.
دکتر بیجندی با تاکید بر اینکه باید به بازار بسیار بزرگ آموزش توجه کرد، گفت: در دیداری که با وزیر دفاع داشتیم، وی از ما به سبب اجرای طرح حکمت و انستیتو ایزایران که با رویکرد ارائه خدمات علمی و آموزشی به فرزندان نیروهای مسلح انجام میشود، تشکر و قدردانی کرد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی با اشاره به راهاندازی دفتر مشترک با انیستیتو ایزایران، گفت: از مجموع 50 هزار و 768 نفری که در طرح باقرالعلوم(ع) ثبتنام کردهاند، 19 درصد سهم جهاددانشگاهی بوده که باید سهم بیش از 50 درصد از این جامع هدف را داشته باشیم؛ در اجرای این طرح ده شهر برتر کرمانشاه، کرمان، ایلام، فارس، خراسان رضوی و جنوبی، سیستانوبلوچستان، شیراز و ... عملکرد پررنگی داشتند.
وی با بیان اینکه در همه واحدهای استانی شبکه مجازی فعال است که انتظار داریم بیش از پیش تقویت شود، تصریح کرد: عملکرد ستاد و واحدهای سازمانی بیانگر این است که بنا بر برنامه تدوین شده، به خوبی پیش رفتهایم.
برنامههای آیندهی معاونت آموزشی تا پایان سال
دکتر بیجندی با بیان اینکه برای استخراج و اجرای دورههای آموزشی باید از طرحهای پژوهشی اختتامیافته، بهره گیریم تا جایگاه و برند جهاددانشگاهی را حفظ کنیم، ادامه داد: راهاندازی سازمان مهارتی و تخصصی در قالب یک فرآیند صحیح و درست، راهاندازی رسمی مرکز آزمون، راهاندازی کانون ارزیابی و توسعه شایستگی، پیگیری طرحهای کارآفرینی و اشتغال، اجرای طرح سرباز مهارت و ستاد ایران، تهیه و تدوین و تصویب دستورالعملهای آموزشی در خصوص هویت بصری و مشتری مداری از جمله برنامههای شاخص و آتی جهاددانشگاهی است.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی بیان کرد: باید در حوزه مشارکت سازمانها و واحدهای استانی با بخش خصوصی تا پایان سال به دستورالعمل مشترک برسیم؛ هر طرح پژوهشی که در واحدها تصویب میشود باید به سمت آموزشهای تخصصی و فوق تخصصی برود.
وی با اشاره به لزوم بهروزرسانی گروههای آموزشی، گفت: معتقدیم که 9 گروه آموزشی ما باید بهروزرسانی و اصلاح شوند و بیشتر از جایگاه معاونان آموزشی در گروههای 9گانه بهرهمند شویم. همچنین برنامهریزی و کیفیسازی محتوای آموزشی در مراکز را دنبال میکنیم و بر این موضوع تاکید داریم.
دکتر بیجندی با بیان اینکه فراهمسازی ورود به آموزشهای بینالملل را در دستورکار داریم، افزود: تقویت نظارت بر عملکرد موسسات آموزش عالی را دستور کار قرار دارد.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی واحد گیلان اولین مرکزی است که مجوز تاسیس مرکز ملی آموزش مهارتهای پزشکی را دریافت کرده است.
وی ضمن اعلام آمادگی در اجرا و پیادهسازی طرحهای ملی و استانی در حوزهی آموزش، تصریح کرد: بیان تجربههای موفق واحدهای استانی، بومیسازی مبانی زبانهای خارجی، آشنایی با طرح سرباز مهارت، آشنایی بین واحدی، تدوین و تهیهی نقشهی راه موسسات آموزش عالی جهاددانشگاهی، بررسی فرآیند راهاندازی مرکز آموزش مهارتهای پزشکی از جمله مباحثی بود که در این گردهمایی به اشتراک گذاشته شد؛ امید داریم پس از این گردهمایی شرایط انجام کارهای گزین با کیفیت، شاخص، نوآورانه و بدیع در گستره ملی و استانی بیش از پیش فراهم شود.
وی در پایان گفت: اتمام پروژهی ملی eight و پیادهسازی کامل آن، راهاندازی سازمان آموزشهای مهارتی و تخصصی، راهاندازی رسمی مرکز آزمون، پیگیری اجرای پروژهها و طرحهای سراسری آموزشهای مهارتی و اشتغالزای توسعهای ملی، راهاندازی رسمی کانون ارزیابی و توسعهی شایستگی، تهیه، تدوین و تصویب آییننامه و دستورالعمل های مربوط به تبلیغات آموزشی، تدوین و تصویب مشارکت واحدهای سازمانی آموزشی با بخش خصوصی، آغاز مستندسازی تجارب موفق جهت استفادهی مراکز، استفاده بهینه از بستر فناوری اطلاعات، برنامهریزی برای کیفیسازی محتوای دورههای آموزشی در مراکز، تدوین نهایی سند نقشهی راه آموزش عالی جهاددانشگاهی و فراهمسازی مقدمات ورود جدی به آموزشهای بینالمللی از مهمترین رووس برنامههای معاونت آموزشی جهاددانشگاهی تا پایان سال ۱۳۹۸ است.
نظر شما :