رییس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی:

مطالعات جهاددانشگاهی می‌تواند در احیای دریاچه ارومیه مفید واقع شود

۰۶ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۵:۱۳ کد : ۱۲۰۹ عمومی تاپ خبر
رییس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی در این نشست گفت: مطالعات جهاد دانشگاهی می‌تواند در بخش‌های مختلف احیای دریاچه ارومیه مفید واقع شود.
مطالعات جهاددانشگاهی می‌تواند در احیای دریاچه ارومیه مفید واقع شود

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان‌شرقی، روز پنجشنبه چهارم مردادماه در نشست مشترک با معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه در سالن اجتماعات جهاددانشگاهی استان، گفت: پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی در سه گروه جامعه شناسی توسعه، مدیریت توسعه و برنامه‌ریزی منطقه‌ای فعالیت کرده و بر اساس برنامه ششم توسعه دو گروه جدید به فعالیت پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی افزوده می‌شود.

وی، با بیان اینکه مرکز انرژی‌های نو و تجدید پذیر از سال ۸۷ به شکل اکتشافی فعالیت خود را آغاز کرده است، ادامه داد: عمده فعالیت‌های این مرکز در زمینه‌های آب شیرین‌کن‌های خورشیدی و تامین نیروی برق از طریق تابش خورشید و وزش باد است.

قراچورلو، با بیان اینکه بحران آب اشتغال روستاییان را با مشکل مواجه کرده است، گفت: جهاد دانشگاهی می‌تواند  با ایجاد نیروگاه‌های کوچک ۱۰۰ کیلو واتی در مزارع، برق تولید کرده و با فروش آن برای روستاییان درآمدزایی کند. همچنین با راه‌اندازی این نیروگاه‌ها صنایع پایین دستی آن هم ایجاد شده که اشتغال‌زایی مضاعف به دنبال دارد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی برای مددجویان کمیته امداد قم و پشت بام یکی از کارخانه‌ها نیروگاه‌های تولید برق راه‌اندازی کرده و در کنار آن روشنایی روستاهای بدون برق صعب العبور در استان‌های مختلف نظیر کهگیلویه و بویر احمد را تامین کرده است..

قراچورلو با اشاره به فروش ۲۵۰۰ پکیج برای تولید برق چادرهای عشایر، تصریح کرد: ۵۰۰ پکیج برای عشایر استان خراسان شمالی در حال ساخت بوده و طی دو هفته آتی تحویل داده می‌شود.

به گفته‌ی وی، اولین نیروگاه هیبریدی نیز با رعایت استانداردها در سال ۹۰ در جزیره خارک توسط جهاد دانشگاهی استان راه‌اندازی شده است.

وی در خصوص نحوه‌ کار آب شیرین کن نیز گفت: آب شیرین کن خورشیدی آب را تصفیه کرده و املاح آن را برای مصارف دیگر نگه‌ می‌دارد.

رییس پژوهشکده توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی با بیان اینکه ۶۵ درصد تجهیزات مرتبط با انرژی‌های خورشیدی وارداتی است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی به دنبال تولید سلول‌های خورشیدی در تبریز بوده تا وابستگی‌های خارجی کم شود.

 


نظر شما :