برگزاری نشست مشورتی "حفاظت و بهرهبرداری پایدار از حیات وحش" توسط جهاددانشگاهی همدان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، نشست مشورتی "حفاظت و بهرهبرداری پایدار از حیات وحش" توسط معاونت آموزشی جهاددانشگاهی همدان دوشنبه 15 مهرماه در سالن همایش های اداره کل محیط زیست استان برگزار شد.
رییس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان در این نشست گفت: باید در راستای حفاظت و بهرهبرداری پایدار از حیات وحش، قوانین را اجرا کنیم و به عنوان ورزش و تفریح به شکار برویم.
عزیزا... غیاثی، با توضیح شکار و شکارگری در ادوار مختلف تاریخ و ارتباط آن با جوامع انسانی، بیان کرد: در سال 1335 نخستین قانون شکار در ایران تصویب و در سال 1342 اصلاحاتی بر این قانون وضع شد. طبق این قانون مناطق حفاظت شده و پارک های ملی به رسمیت شناخته شده و مناطق و جزیرههایی که دارای رژیم حقوقی خاصی بودند، مورد توجه قرار گرفتند.
غیاثی درباره تاریخ شکار پس از انقلاب اسلامی، اصل 50 قانون اساسی را تشریح و عنوان کرد: طبق این اصل حفظ محیط زیست وظیفه همگانی دانسته می شود و تخریب غیرقابل جبران آن منع شده است همچنین در سال 1381 قانون ویژه شکار وضع سپس اصلاحاتی در ارتباط با مواد 10 تا 13 شکار صید اعمال شد.
این مقام مسوول با توضیح این که قوانین حفاظت محیط زیست در 4 دسته تقسیمبندی می شوند، گفت: این تقسیمبندی شامل قوانین زیست محیطی که در حوزه شکار صید است، آئیننامههای اجرایی، مصوبات شورای عالی حفاظت محیط زیست و دستورالعملهایی که سازمان حفاظت محیط زیست وضع می کند، هستند.
غیاثی ادامه داد: وظایفی که شورای عالی حفاظت محیط زیست دارد در تعیین مناطق حفاظت شده تعریف می شود که شامل بهای ضرر و زیان وحوش، انواع وحوشی که در چند دسته حیوانات در معرض خطر انقراض، طبقه بندی وحوش، جانوران وحشی حفاظت شده و حیوانات وحشی غیرحمایت شده و زیان کار می شود.
وی در ادامه به 4 مناطقی که در قانون به آنها اشاره شده است، پرداخت و گفت: پارکهای ملی، مناطق حفاظت شده و پناهگاههای حیات وحش از جمله این مناطق هستند که در استان همدان منطقه حفاظت شده خانگرمز در تویسرکان یکی از نمونهها است.
وی در پایان با تأکید بر اینکه در استان همدان پارک ملی وجود ندارد و با وجود پیگیریهایی که درباره غارعلیصدر انجام شد، نتوانستیم این مهم را عملی کنیم، به وظایف محیط زیست در قانون شکار پرداخت و اظهار کرد: این وظیفه در ارتباط با ورود مناطق، صدور مجوزها و پروانهها است.
معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز در نشست مشورتی "حفاظت و بهرهبرداری پایدار از حیات وحش" با بیان اینکه ایجاد تشکل شکارچیان در اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان روز به روز جدیتر می شود، گفت: لازم است حفاظت از گونههای جانوری توسط شکارچیان و محیط زیست در کنار هم انجام شود.
مهدی صفیخانی بیان کرد: اگر نتوانیم همراهی مردم و اهالی طبیعت را جذب کنیم تمامی مناطق محیط زیستی استان در معرض تهدید هستند و به همین علت تلاش فراوان داریم ارتباط با شکارچیان و طبیعتدوستان به بهترین نحو باشد.
وی ادامه داد: مناطق حفاظت شده خانگرمز، منطقه لشکردر، منطقه آلمابلاغ و ... مناطقی بودند که با تعداد کمی از گونههای جانوری شروع به کار کردند که امروز اتفاقات خوبی در آنها مشاهده می شود.
صفیخانی با تاکید بر اینکه بیشترین تنشها در این حوزه محیط زیستی را از استانهای همجوار داریم،اظهار کرد: برگزاری این نشست خواست شکارچیان بود که در راستای برقراری ارتباط بیشتر عملی شد.
وی با ابراز امیدواری از اینکه نشست مشورتی مبنا و مطلعی برای ارتباط با شکارچیان باشد، گفت: برقرای ارتباط دو طرفه از اهداف این نشست بوده است.
این مقام مسوول ادامه داد: متاسفانه فشار بیش از حد روی جامعه طبیعتدوست و شکارچیان وجود دارد که همانطور که پیشتر ذکر شد عمدتا از سوی استانهای همجوار است، به همین علت تشکیل یک جبهه مشترک برای مقابله با این موضوع و حفظ حیات وحش استان همدان ضروری است.
صفیخانی اضافه کرد: هدف از ایجاد این تشکل این است که به دوستداران واقعی طبیعت سودی برسد چرا که آنها قوانین طبیعت را نه به عنوان قوانین نوشتاری بلکه به عنوان قوانین طبیعی آموختهاند.
در ادامه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه دغدغه برگزار نشستهای این چنینی در عرصه ملی را دارد و در صدد آن است، گفت: بحث بازنگری قوانین صید شکار از موضوعات مهمی است که فرایند طولانی دارد .
محسن جعفرینژاد بسطامی ادامه داد: متاسفانه نمایندگان مردم دغدغهای در مورد این قوانین ندارند و از طرفی ما هیچگاه از آنها درخواست نکرده ایم که در این امر مبادرت کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان همدان در ادامه گفت: ضرورت دارد ما و شکارچیان به نقطه و هدف مشترکی برسیم و آن نقطه مشترک، حفاظت از حیات وحش است.
جواد نوری با اشاره به اینکه امروزه زندگی صنعتی به روند حفظ محیط زیست آسیب زده است، اظهار کرد: لازم است شکارچیان کنار ما باشند، ما از نظرات آنها استقبال می کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
نوری اظهر ادامه داد: در حال حاضر 20 هزار سلاح شکاری به صورت رسمی و مجاز در استان همدان وجود دارد و چنانچه ماموران محیطبان رفتار نادرستی با شکارچیان داشته باشند مورد تایید ما نیست و قطعا با آنها برخورد خواهد شد.
نظر شما :