رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان خبر داد:
راهاندازی سه دفتر تسهیلگری و توسعه محلی در چابهار به همت جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، دکتر منصور تاجری رییس این واحد دوم مردادماه در حاشیه بازدید از دفاتر تسهیلگری و توسعه محلی اجتماع محور اظهار داشت: براساس تفاهم منعقده بین جهاددانشگاهی و استانداری سیستان و بلوچستان و به منظور بهبود شاخصهای توسعه اجتماعی در مناطق حاشیهنشین و سکونتگاههای غیر رسمی چابهار، سه دفتر تسهیلگری راه اندازی شده که در این دفاتر دانش آموختگان و تحصیلکردگان بومی منطقه در حوزههای تخصصی مددکاری و علوم اجتماعی، روانشناسی، حقوق، برنامهریزی شهری، اقتصاد و مدیریت و ... مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: سکونتگاههای غیر رسمی با آسیب پیوند مستقیمی دارند و از سویی آسیبهای اجتماعی سکونتگاههای غیر رسمی با نیازهای اقتصادی بسیار مرتبط اند و خواستگاه آسیبهای اجتماعی عموما مسایل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است و عناصری هم چون فقر، بیکاری، اعتیاد، تکدی گری، قتل، سرقت و شرارت، کودکان خیابانی، نابرابری اجتماعی، تخریب اموال عمومی و نافرمانی مدنی از جمله تبعات وجود سکونتگاههای غیر رسمی در مناطق حاشیه کشور است.
رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: چابهار با برخورداری از جمعیت 112 هزاری نفری خودش که 56 هزار نفر از آن در حاشیه شهر و سکونتگاههای غیر رسمی زندگی میکنند به نسبت جمعیت در کشور شاخص و منحصر به فرد است فلذا جهاددانشگاهی در راستای مسوولیتهای اجتماعی خودش در این ارتباط و با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی به کمک وزارت کشور آمده است.
دکتر تاجری هدف از اجرای این دفاتر را ارتقا سرمایههای اجتماعی، بهبود توسعه اجتماعی، ارتقا فرهنگ مشارکت، استفاده از ظرفیتهای جامعه محلی برای حل مسایل، استفاده از سازمانهای ذی مدخل در مسایل اجتماعی و مدیرت و کاهش آسیبهای اجتماعی برشمرد.
وی ادامه داد: ما برای نیل به اهداف یاد شده 8 گام را در کنار سایر فعالیتهای اجتماعی طی خواهیم کرد که بر این اساس آگاهی بخشی، حساسسازی و اطلاعرسانی گام اول و شناسایی افراد که در گروههای متنفذ و موثر و با نفوذ و فعال و علاقهمند در محله، اعتماد سازی از طریق انجام اقدامات شناسایی شده در محله، گروه سازی، ثبت گروهها و رسمیسازی از طریق تشکیل نهادهای محلی و تدوین سند مشارکت محله و جلب مشارکت بازیگران محلی، اجرای سند نوسعه محلی با مشارکت گروهها و نهایتا اجرای برنامههای بهبود شاخص های توسعه اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی از دیگر گامهای برنامههای پیش بینی شده رفتار تسهیلگری جهاددانشگاهی در چابهار است.
رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان یادآور شد: رفتار تسهیلگری واسط و رابط میان دولت و مردم در حوزه سکونتگاههای غیر رسمی است که از این طریق مردم را مطالبه گر و مسولیت پذیر بار آورده و آنان را به حقوق شهروندی خودشان آگاه می کند.
نظر شما :