به همت سازمان جهاددانشگاهی یزد رویداد دیدار برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد ،«مهدی باصولی» در همایش استانی رویداد دیدار که با محوریت «نقش دانشگاه در توانمندسازی ارکان فعال گردشگری» به مناسبت روز جهانی گردشگری که با حضور جمعی از مسئولان ارشد استان در حوزه گردشگری و «محمدحسین پاپلی یزدی» از پژوهشگران برتر کشوری به میزبانی جهاددانشگاهی در دانشگاه علم و هنر یزد برگزار شد، اظهار کرد: توجه به نیروی انسانی متخصص با مهارتهای متنوع از جمله ضرورتهای اجرایی در حوزه گردشگری است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توانمندسازی نیروی انسانی در کشورهای فعال گردشگری، افزود: اگر نیروی انسانی توانمند نباشد گردشگری در جامعه شکل نمیگیرد.
رییس سازمان جهاددانشگاهی استان یزد در ادامه با بیان این که نقش دانشگاه در توسعه صنعت گردشگری حائز اهمیت است، گفت: توسعه گردشگری مستلزم نیروی انسانی پویا، خلاق، متعهد و کارآفرین است.
باصولی با اشاره به این که دروس ارائه شده در دانشگاهها نمیتوانند آن طور که باید پاسخگوی صنعت گردشگری باشند، تصریح کرد: تطبیق اصولی در ارائه دروس دانشگاهی رشته گردشگری با نیاز جامعه هدف از جمله ضرورتهای اجرایی در راستای توسعه بیش از پیش گردشگری ایران به ویژه استان یزد است.
این مسوول با اشاره به ظرفیتهای علمی و آموزشی دانشگاه علم و هنر به عنوان بزرگترین دانشگاه غیرانتفاعی استان، ادامه داد: خوشبختانه در استان یزد به واسطه فعالیت دانشگاه علم و هنر سه مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری رشته گردشگری ارائه و تدریس میشود.
وی در پایان سخنان خود با بیان این که جهاد دانشگاهی استان یزد برای توسعه گردشگری و تدوین راهکارهای موثر در این حوزه آماده هرگونه همکاری با شهرداری، اداره کل میراث فرهنگی و دیگر دستگاههای مرتبط را دارد، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد ایجاد مراکز آموزشی تخصصی و تقویت مراکز موجود، با تمرکز دانشگاه علم و هنر میتواند نقش مهمی در راستای تقویت حوزه گردشگری استان یزد ایفا کند.
دانشگاه، طرح جامع توسعه گردشگری یزد را تدوین کند
فرماندار یزد گفت: تدوین طرح جامع توسعه گردشگری یزد که تمام ابعاد زیرساختی را مد نظر قرار داده باشد برای یزد ضروری است.
«سیدمحمد رستگاری» در این همایش با بیان این که بحث آموزش نیروهای جدید در حوزه گردشگری باید بیش از پیش مد نظر مسئولان مرتبط و جامعه دانشگاهی قرار گیرد، اظهار کرد: توسعه گردشگری یزد نیازمند ایجاد و تقویت زیرساختهای خدماتی است که مشارکت تمام اقشار و دستگاههای اجرای و مدیریتی را میطلبد.
وی با اشاره به وجود برخی از نارضایتیها ناشی از عدم وجود زیرساختی لازم در حوزه گردشگری شهر میراث جهانی یزد، افزود: توجه به مسائلی نظیر نورپردازی، ایمنی و امنیتی، ساماندهی اتباع خارجی ساکن در بافت تاریخی و مسائل ترافیکی به ویژه در معابر بافت تاریخی یزد از جمله ضرورت های اجرایی در راستای تقویت زیرساختهای گردشگری در یزد است.
فرماندار یزد عدم برنامهریزی لازم برای حضور حجم گسترده مردم و گردشگران در بافت تاریخی و جهانی یزد را از جمله مهمترین چالشهای حوزه گردشگری در این شهر دانست و گفت: رفع این چالش نیازمند حضور و مشارکت بیش از پیش بخش خصوصی است.
رستگاری با اشاره به ویژگی های کتاب شازده حمام نوشته دکتر پاپلی یزدی، تصریح کرد: در این کتاب که در حقیقت یزد 30 سال گذشته را معرفی میکند، کوچهها و معابر بافت تاریخی و همچنین نقش شهروندان در مدیریت شهری به خوبی تشریح شده است.
این مسئول با بیان این که اعتبارات دولتی، شهرداری و میراث فرهنگی برای ساماندهی بیش از پیش بافت تاریخی و جهانی یزد محدود است، خاطرنشان کرد: تدوین طرحی جامع که تمام ابعاد توسعهای بافت جهانی را مد نظر قرار داده باشد ضروری است.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به ضرورت مشارکت جامعه دانشگاهی برای تدوین طرح جامع توسعه گردشگری و تقویت زیرساختهای لازم در این خصوص، گفت: فرمانداری آماده هرگونه همکاری با طرح هایی است که متناسب با نیاز یزد و در چارچوب قوانین و شرایط مدیریت استان تدوین و ارائه شود.
توسعه گردشگری یزد مستلزم ارتقای ساختار اداری است
یک پژوهشگر برتر کشوری با بیان این که تقویت حوزه گردشگری در استان یزد و کشور نیازمند رویکرد جهانی مدیران و دستاندرکاران اجرایی است، گفت: توسعه گردشگری یزد مستلزم ارتقای ساختار اداری است.
وی ارتقای ساختاری را یکی از ضرورتهای اجرایی برای توسعه گردشگری در استان یزد دانست و افزود: کتابهای چاپ شده که به معرفی شهرهای مختلف ایران پرداختند، ابزاری قوی برای تقویت گردشگری ایران است.
این پژوهشگر برتر کشوری در ادامه خطاب به مدیران اجرایی استان، با بیان اینکه مدیران ارشد استانی از استاندار گرفته تا مدیران کل باید با ارتقای ساختار اداری، قائم مقام وزیر کشور و وزرای وزارتخانههای تخصصی خود باشند، گفت: به نظر میرسد یزد جهانی شایستگی این مهم را دارد و مدیران ارشد دولت در سطح کلان باید نسبت به این مهم اقدام کنند.
پاپلییزدی برخورداری از رویکرد جهانی برای مدیریت استان و شهر یزد را ضروری دانست و بیان کرد: ثبت جهانی بافت تاریخی یزد فرصت مناسبی برای معرفی بیش از پیش ظرفیتهای گردشگری این شهر به جهانیان است.
اساس گردشگری بر مبنای صلح و دوستی است
عضو اصلی کمیسیون جغرافیای فرهنگی انجمن جغرافیدانان جهان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اساس گردشگری بر مبنای صلح و دوستی تدوین شده است، تصریح کرد: حضور گردشگران متنوع از کشورهای مختلف جهان در حقیقت سفیران دوستی و محبت هستند که نقش مهمی در ارتقای امنیت بین المللی ایفا میکند.
این استاد دانشگاه برقراری امنیت پایدار را یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: توجه ابعاد مختلف میزبانی در حوزه گردشگری ضروری است و زیرساختهای لازم باید متناسب با نیاز گردشگران تأمین شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت حفاظت از برندهای یزدی در حوزههای مختلف، تأکید کرد: یزد از دیرباز تاکنون به عنوان شهر شیرینی شناخته شده و این در حالی است که متأسفانه امروزه به دلیل عدم مدیریت لازم و سوء استفاده یک سری افراد منفعت طلب در حوزه شیرینی یزدی و ترمهدوزی این دو برند اصیل یزد در معرض خطر قرار گرفتهاند.
شبکه سازی مهمترین نیاز توسعه گردشگری
پاپلییزد ی توجه به علم و فرآیند تشریفات را از دیگر ضرورتهای اجرایی برای توسعه گردشگری در استان یزد دانست و بیان کرد: گردشگری بدون شبکه سازی متشکل از مهارتهای مختلف به هیچ عنوان امکان توسعه و پیشرفت ندارد.
این پژوهشگر برتر کشوری با بیان این که شبکه سازی در حوزه گردشگری حضور گردشگران کشورهای مختلف دنیا را تسهیلتر میکند، گفت: مهارت آموزی زبان از دیگر ضرورتهای رونق گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد، گفت: مباحث مربوط به گردشگری در یزد عمومی است و ما باید از آن به نفع توسعه اقتصادی بیشترین بهرهبرداری را انجام دهیم.
فاطمی با اشاره به نقش نیروهای انسانی در حوزه گردشگری و همچنین معرفی جاذبه های تاریخی، افزود: شهرهای اصفهان و شیراز از دیرباز تاکنون به عنوان شهرهای گردشگری معرفی شدند ولی یزد به تازگی در این حوزه وارد شده و سعی دارد با معرفی صحیح و کامل میراث فرهنگی و اجتماعی کهن خود در عرصه بینالمللی دفاع کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه با بیان این که ایجاد اشتغال پایدار یکی از مهمترین ویژگیهای توسعه گردشگری در کشور است، گفت: خوشبختانه امروز بازار یزد به دلیل حضور گردشگران داخلی و خارجی در این شهر رونق چشمگیری پیدا کرده و بازاریان هم با افزایش آگاهی موجودی مغازه خود را با زمان شلوغی و خلوتی بازارهای گردشگری تنظیم میکنند.
فاطمی مباحث گردشگری در یزد را عمومی دانست و بیان کرد: عمومی بودن مباحث و استراتژیهای گردشگری نقش مهمی در توسعه اقتصادی و گردشگری یزد ایفا میکند.
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که علیرغم تلاشهای متعدد انجام شده در حوزه آموزش گردشگری، هنوز هم چالشهای جدی در این خصوص وجود دارد، تصریح کرد: توهم موفقیت اجرایی در حوزههای مختلف کاری یکی از مهمترین چالشهای مدیریت کارآمد و موثر است.
وی توانمندسازی خود برای تنوع پذیری و تغییرات احتمالی را ضروری دانست و تأکید کرد: صنعت گردشگری ما باید خود را برای هرنوع سازگاری آماده و بیمه کند تا در زمان تغییرات شرایط داخلی و خارجی کشور تضعیف نشود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد در پایان سخنان خود، خاطرنشان کرد: ساختار داخلی ایران در حوزه گردشگری با بسیاری از کشورهای دنیا متفاوت است و ما باید متناسبت با این تفاوت راهکاری توسعهای بیش از پیش تدوین و اجرایی کنیم.
عزیزی با بیان این که ثبت جهانی یزد امروز محور بسیاری از فعالیت های مدیریت شهری است، اظهار کرد: پلان مدیریت ثبت جهانی میتواند نقشه راه مناسبی برای توسعه گردشگری یزد باشد.
وی با اشاره به نقش جامعه دانشگاهی در توسعه شهر و استان یزد،افزود: دانشگاهیان میتوانند با مشارکت مستمر مسیر دستیابی به اهداف ثبت جهانی یزد را هموارتر سازند.
شهردار یزد آموزش نیروی انسانی متنوع در سطوح اجتماعی مختلف را از دیگر ضرورت های اجرایی در حوزه گردشگری دانست و گفت: پیوستن شهر یزد به شبکههای شهرهای یادگیرنده جهان فرصت مناسبی برای توجه بیش از پیش به مقوله آموزش در حوزه گردشگری است.
عزیزی تصریح کرد: ایجاد تحول در نحوه آموزش شهروندی و عمومی از جمله تعهدات یزد برای عضویت در شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده است.
این مسئول ایجاد تحول آموزشی در محتوای متناسب با نیازهای توسعهای جامعه را یکی از اولویتهای اجرایی برای شهرهای عضو شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده دانست و بیان کرد: زندگی جمعی و شهروندی، توجه به منافع جمعی بجای منافع شخصی، کسب دانش مفید برای زندگی اجتماعی بهتر و ابعاد مختلف جهانی شدن، از جمله سر فصلهای آموزشی برای شهرهای یادگیرنده جهان است.
وی در پایان سخنان خود با بیان این که امیدواریم مراکز آموزش عالی یزد به ویژه دانشگاه علم و هنر بتوانند تحولی لازم در حوزه آموزش گرفتن و آموزش دادن ایجاد کنند، گفت: نتایج این چنین رویدادهایی باید به عنوان راهکار توسعه ای تدوین و منتشر شود.
نظر شما :