کتاب «درمان دلبستگی – روایتی» وارد بازار نشر شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی تهران، کتاب «درمان دلبستگی – روایتی» تالیف رودی دالاس و ترجمه نیره آرینفردانشجوی دکتری مشاوره دانشگاه الزهرا، دکتر رویا رسولی عضو هیئت گروه مشاوره دانشگاه الزهرا و دکتر عذرا اعتمادی عضو هیات علمی گروه مشاوره دانشگاه اصفهان وارد بازار نشر شد.
آرینفر این کتاب را برای درمانگرانی با کار بر روی خانواده و مشکلات زوجین مناسب برشمرد و گفت: این مجموعه به تلفیق 3 درمان پست مدرن روایتی، سیستمی مینوچین و دلبستگی میپردازد که کاربرد بسیاری برای برطرف کردن مشکلات زوجین دارد.
آرینفر با اشاره به مقدمه این کتاب گفت: در مقدمه این کتاب در این خصوص که چرا این رویکردها تلفیق شدهاند و چرا رویکردهای درمانی روایتی، سیستمی و دلبستگی به تنهایی کافی نیست اشاره شده است.
وی افزود: نویسنده این کتاب ادعا دارد که این درمان تلفیقی درمان جامعتری برای درمان مشکلات خانوادهها و زوجین است و در طول درمان به زوجین کمک میشود به احساسات دو جانبهی اعتماد و اطمینان دست یابند و احساسات منفی شدید مثل ترس و خشم را تشخیص و تنظیم کرده و توانایی درک هیجانات همسر خود را پیدا کنند و در فرآیندهای آرامشدهنده و تسکیندهنده خود در شرایط مختلف و نیز انتظارات خود در مورد صمیمیت کاوش کنند، بتوانند احساسات و رویدادها را یکپارچه کنند و به روایتهای منسجمتری در خصوص بهبود روابط خود دست یابند.
وی خاطرنشان کرد: در این مجموعه به روایتهای زوجین به ویژه زوجینی با موضع سرزنش گری می پردازد که خود به مشکلاتشان واقف نیستند و میکوشد با طرح سئوالات چرخشی آنها را نسبت به این موارد آگاه و عملکرد تأملی زوجین را تقویت کند به نحوی که زوجین به رابطه میان فکر، احساس و رفتار و نقش خودشان در مشکلاتشان پی میبرند.
آرینفر با بیان اینکه در این شیوه درمانی قدرت همدلی زوجین هم تقویت میشود، ادامه داد: این درمان با تأکید بر روی مواقع منحصر به فرد و استثنائات زوجین(مواقعی که شرایط مطلوبی دارند) متمرکز میشود تا آنها را بهعلت مطلوبیت رابطه و نقش خودشان در آن آگاه کند.
وی افزود: همچنین در این مجموعه به تفاوتهای میان روایتهای افراد با عارضه دلبستگی ایمن و ناایمن میپردازد و اینکه چه تفاوتی میان روایتهای افراد ناایمن اضطرابی و اجتنابی وجود دارد و بر روی قدرت توانایی روایتی آنها و تغییر روایتهای آنها کار میکند.
این مترجم گفت: در پایان کتاب به فرآیند درمان و مراحل درمان دلبستگی - روایتی پرداخته شده اینکه چطور درمانگر پایگاه امن در جلسه ایجاد کند؟ چه طور مشکلات را بررسی کند؟ از چه تکنیکهایی میتواند استفاده کند؟ چه طور میتواند الگوهای میان نسلی و خاطرات دوران کودکی را بررسی کند؟ چه طور میتواند شیوههای جایگزین را بررسی و تغییرات را ایجاد کند؟ همچنین فرآیندهای مثلثسازی آنها را بررسی میکند و به مثلثزدایی میپردازد.
آرینفر بیان کرد: نویسنده در این کتاب میکوشد الگوهای میان نسلی تکرارشونده را متوقف کند و در پایان به یکپارچهسازی و حفظ تماس میپردازد که براساس آن مراحل میتوان پروتکل درمانی را تدوین کرد من نیز در پایاننامه دکتری خود پروتکل درمانی را تدوین کردم.
وی گفت: این درمان در عین اینکه به درمان سیستمی خانواده معتقد است، توجه ویژهای به دیدگاه دلبستگی دارد. در ضمن از دیدگاه پست مدرن و روایت درمانی نیز بهره میگیرد. بنابراین، بهنظر میرسد درمان دلبستگی - روایتی درمان کاملی است که با توجه به تأکیدی که بر دلبستگی و رابطه ایمن بین زوجین و نیز میان درمانگر و زوجین دارد، میتواند امنیت را در روابط زوجین بهبود بخشد و در نتیجه به کاهش سطح اضطراب و اجتناب دلبستگی و متعاقباً آسیبهای بین فردی زوجی و افزایش کیفیت زناشویی کمک کند.
نظر شما :