رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی:
انرژی خورشیدی میتواند جایگزین دیگری برای تامین معاش روستاییان باشد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، دکتر جعفر محسنی رییس سازمان جهاددانشگاهی استان، پنجشنبه چهارم مرداد در جلسهای با حضور معاون سازمان حفاظت محیط زیست و مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به این که جهاددانشگاهی نهادی پژوهشی، آموزشی و فرهنگی است، افزود: با توجه به این که کشورمان از نظر جغرافیایی در منطقه خشک واقع شده و تولید نیرو با مشکل مواجه است، بخش فنی و مهندسی سازمان جهاددانشگاهی استان به حوزه بهرهگیری از انرژیهای خورشیدی و بادی برای تولید نیرو ورود کرده که نیروگاههای ۴۰ واتی مخصوص چادرهای عشایر تا نیروگاههای مگاواتی را راهاندازی میکند که امیدوارم ثبات بازار ارز به پیشبرد اهداف کمک کند.
محسنی، وی با اشاره به بحران آب در روستاها، ادامه داد: روستاییان درگیر بحران آب باید به سمت و سوی اشتغال جایگزین کشاورزی سوق یابند که جهاددانشگاهی ضمن ارایه آموزشهای لازم در خصوص محصولات و مشاغل جایگرین، میتواند با نصب نیروگاه های خورشیدی در حوزه دریاچه به درآمد خانوارهای روستایی کمک کند.
رییس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی، در خصوص سایر بخشهای جهاد دانشگاهی، گفت: خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، مرکز افکار سنجی و سازمان گردشگری دانشجویان زیر نظر معاونت فرهنگی این نهاد فعالیت میکنند.
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در این جلسه گفت: نتیجه تحقیقات و مطالعات جهاددانشگاهی باید به صورت پایلوت اجرا شود.
وی ادامه داد: صرفهجویی در مصرف آب با مطالعات جهاددانشگاهی و جایگزین کردن کشت گیاهان دارویی اقدام بسیار مهم و ارزشمندی است.
وی نمک ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه را یک فرصت دانست و گفت: باتوجه به این که استحصال نمک دریاچه ارومیه منع قانونی نداشته و با مجوز محیط زیست انجام میشود، جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی میتواند با انجام مطالعه برای استحصال و بهرهگیری از نمک دریاچه برنامهریزی کند.
تجریشی اظهار کرد: عناصر بسیار مهم در نمک دریاچه وجود دارد که میتوان از آن برای مصارف مختلف استفاده کرد.
نظر شما :