پایان مسابقات مناظره دانشجویی در البرز؛

راه یابی دانشگاه علامه طباطبایی به مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی

۱۳ مهر ۱۳۹۸ | ۰۹:۲۶ کد : ۱۱۸۹۱ فرهنگی
مرحله منطقه‌ای هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی دانشگاه‌های تهران و البرز در دانشگاه خوارزمی سومین و آخرین روز خود را با مشخص شدن فینالیست‌ها پشت سر گذاشت.
راه یابی دانشگاه علامه طباطبایی به مرحله کشوری هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد البرز، مرحله منطقه‌ای هشتمین دوره مسابقات مناظره دانشجویی دانشگاه‌های تهران و البرز با حضور 16 تیم از دانشگاه‌های الزهرا، خواجه نصیر، علامه طباطبایی، شهید بهشتی، صنعتی شریف، علوم پزشکی شهید بهشتی - ورامین، امیرکبیر فرهنگیان، علم و صنعت، علوم پزشکی شهید بهشتی، امیر کبیر(پلی تکنیک)، دانشگاه علم و فرهنگ از روز دوشنبه هشتم مهرماه در دانشگاه خوارزمی آغاز شد و چهارشنبه دهم مهرماه به پایان رسید.

دو تیم دانشگاه خواجه نصیر و علامه طباطبایی ادر مرحله فینال با هم رقابت کردند و در نهایت تیم ثامن الحجج دانشگاه علامه  و تیم‌های آرمان از دانشگاه خواجه نصیر و تنقیح مناط از دانشگاه علم و فرهنگ به مرحله کشوری راه پیدا کردند.

 

مسابقات مناظره به یکی از برندهای اندیشه‌ای کشور تبدیل شده است

رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۹ هزار دانشجو در هشت دوره از مسابقات مناظره دانشجویی در دانشگاه‌های کشور شرکت کرده‌اند گفت: این مسابقات توانسته برای دانشجویان فضایی ایجاد کند که بدون ممانعت درباره موضوعات مختلف حرف بزنند.

مهدی خالدی کاظمی با اشاره به برگزاری مرحله منطقه‌ای مسابقات مناظره استان‌های تهران و البرز در دانشگاه خوارزمی گفت: این دوره از مسابقات در حدود ۲۷ استان کشور برگزار شد و شرایط برگزاری در چند استان فراهم نشد، در تهران هم در حدود ۱۰ دانشگاه شاهد برگزاری مسابقات بودیم.

کاظمی در ادامه بیان کرد: این مسابقات فقط یک روند آموزشی است و تیم‌ها می‌آیند که تمرین کنند و اینطور نیست که لزوماً رقابت به معنای مسابقه‌ای برای شناختن برترین‌ها باشد بر همین اساس هدف ما این بوده که دانشجوها بتوانند تیم شوند و جسارت این را داشته باشند تا از موضع خود دفاع کنند و البته موضع خود را هم درست بشناسند و در مواضع مختلف ورود کنند.

وی با بیان اینکه دانشجویان در این مناظرات باید بتوانند راحت و آزادانه صحبت کنند و در خصوص حرف‌های خود نگرانی نداشته باشند اظهار کرد: در این دوره از مسابقات، ۷۰۰ مناظره بدون کوچکترین حاشیه‌ای در دانشگاه‌های کشور برگزار شده است.

این مسئول ادامه داد: این مسابقات علی رغم مضیقه‌های مالی و سختی‌های زیاد برگزار شده و تا جایی که ما می دانیم فکر نمی‌کنم این شکل از مناظرات در کشورهای دیگر برگزار شود، از دور چهارم تغییری در مسابقات ایجاد شد و برنامه این بود که مدل مسابقات در همه دانشگاه ها شناسانده شود و الان به عنوان یکی از برندهای فعالیت اندیشه‌ای در دانشگاه‌ها مطرح شده و کرسی‌های آزاداندیشی را پوشش داده است.

وی با بیان اینکه در طول دوره‌های مختلف این مسابقات ۹ هزار دانشجو به مناظره پرداخته‌اند افزود: تاکنون سه هزار دانشجوی آموزش دیده در کشور داریم که باید از این مجموعه آموزش دیده در حوزه‌های مختلف برای گسترش فضای گفت و گوی صحیح کمک بگیریم.

کاظمی در ادامه عنوان کرد: این مسابقات از نظر کمی و کیفی جای گسترش دارد اما با کمک مجموعه های دانشگاهی و غیردانشگاهی و رسانه‌ها امکان‌پذیر است و البته کارهایی برای تحقق این مهم در حال انجام است اما مساله اصلی برای ما این است که این آموزش‌ها در مرحله بعدی چگونه برای ارتقای فضای دانشگاهی استفاده شود.

وی در پایان تصریح کرد: این مسابقات توانسته برای دانشجویان فضایی ایجاد کند که بدون ممانعت درباره موضوعات مختلف حرف بزنند.

در ادامه این مراسم مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور از تصویب راه‌اندازی مرکز ملی گفتگو، آزاداندیشی و مناظره خبر داد و گفت: راه‌اندازی این مرکز علاوه بر تقویت مسابقات مناظره، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها که مطالبه مقام معظم رهبری است هم تقویت خواهد کرد.

عباسی در ادامه خاطرنشان کرد: تیم‌هایی که در این مرحله شرکت کردند چون از استان تهران و البرز بودند طبیعتاً از دانشگاه‌های مطرح کشور آمده بودند و انتظار زیادی از آنان وجود داشت که مسابقات در سطح بالایی باشد و آنچه که اتفاق افتاد هم موید همین انتظار بود و تیم‌ها از لحاظ محتوایی، تسلط بر گزاره‌ها و قدرت بیان در جایگاه خوب و قابل قبولی قرار داشتند.

وی در خصوص هدف اصلی برگزاری مسابقات مناظره در دانشگاه‌ها اظهار کرد: مناظرات تاکنون در هشت دوره برگزار شده است، از دوره پنجم به بعد این مسابقات به صورت ملی و در قالب طرح‌های هماهنگ در سراسر کشور برگزار می‌شود و هدف اصلی مسابقات این است که همه ما دور هم گفت و گو را یاد بگیریم، این مناظرات درست است که به صورت مسابقه برگزار می‌شود اما نوعی تمرین و آموزش همراه با بازی برای یادگیری گفت و گو است.

عباسی افزود: حلقه مفقوده بسیاری از مسائل و مشکلات اجتماعی در کشور ما فقدان گفت و گو است و در حالی که دین و ادبیات ما بر گفت و گو تأکید کرده‌اند ولی متأسفانه به دلایل تاریخی، اجتماعی و فرهنگی گفت و گو را نمی‌آموزیم و اصول و آداب یک گفت و گوی موثر و منسجم و علمی را بلد نیستیم، این مشکل نه تنها در محیط آکادمیک بلکه در خانواده هم وجود دارد و گفت و گو در خانواده‌ها هم به پایین ترین حد رسیده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید تلاش ویژه‌ای روی درگیر کردن طیف زیادی از دانشجویان انجام دهیم که برای این موضوع برنامه‌هایی داریم از جمله راه اندازی «مرکز ملی گفتگو، مناظره و آزاداندیشی» که دبیرخانه مناظرات بخشی از این مرکز خواهد بود. تأسیس این در جهاد دانشگاهی مصوب شده و در حال راه اندازی است و اگر راه اندازی شود علاوه بر تقویت مسابقات مناظره، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها که مطالبه مقام معظم رهبری است هم تقویت خواهد کرد چون جهاد دانشگاهی همیشه به برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی اهتمام داشته است

احمدرضا فیروزی رئیس جهاددانشگاهی در مراسم اختتامیه این دوره از مسابقات با اشاره به میزبانی دانشگاه خوارزمی از مسابقات منطقه‌ای دانشگاه‌های تهران و البرز، گفت: فضای دانشگاهی به کارهایی از این دست نیاز دارد و سبد فرهنگی دانشگاه‌های کشور باید با فعالیت‌های گزین غنی شود.

فیروزی ادامه داد: امیدواریم که بتوانیم با فعالیت‌هایی فاخر اوقات فراغت دانشجویان و دانش‌آموختگان را پر کرده و برنامه‌ریزی‌ها را به سمت تعالی آنان سوق دهیم.

این مسئول با بیان اینکه مناظره فرصتی برای گفت و گو و تفاهم است افزود: جامعه ما به این نوع از گفت و گو نیاز دارد.

مرتضی تهامی معاون فرهنگی دانشگاه خوارزمی هم در ادامه این برنامه گفت:جهاددانشگاهی از نهادهای مبتکر، خلاق و نوآور بوده و نیروهای زیادی را در طول مدت فعالیت خود تربیت کرده است.

وی ادامه داد: مسابقات مناظره از کارهای بسیار خوب، ماندگار و اثرگذار است، اگر می‌خواهیم در کشور موفق باشیم و رشد کنیم باید گفت و گو کنیم و مناظره داشته باشیم و از خلال این گفت و گوها آراء جدیدی در آوریم.

وی با اشاره به موضوع کرسی‌های آزاداندیشی و ارتباط آن با این مناظرات گفت: امیدواریم که این محقق شود و نظام جمهوری اسلامی در همین گفت و گوها می‌تواند خود را رشد و تعالی دهد.

 


نظر شما :