کتاب "استنباط های فلسفی از آیات و روایات" منتشر شد

۱۲ مهر ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۸ کد : ۱۱۸۸۱ فرهنگی
کتاب "استنباط‌های فلسفی از آیات و روایات" به قلم "عسکر دیرباز" توسط انتشارات جهاددانشگاهی قم منتشر شد.
کتاب "استنباط های فلسفی از آیات و روایات" منتشر شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم این کتاب استنباط‌های فلسفی و کلامی از آیات به ویژه روایات یا الهیات نقلی، است و سعی می‌کند معرفت صحیح و گسترده‌ای در حد توان برای خواننده فراهم کند.

منابع این نوشته بطور عمده روایات اعتقادی است که در کتاب‌های اصول کافی و توحید صدوق آمده است که مجموعه آنها در کتاب بحارالانوار جمع شده و مصدر این نوشته است.

ترتیب مطالب کلی "استنباط‌های فلسفی از آیات و روایات"؛ "شناخت خداوند متعال، گرایش و علاقه به او از طریق فطرت"، "مهمترین استدلال‌های مطرح شده در قرآن و روایات برای آشناساختن بیشتر انسان با خدای متعال و به نحوه اثبات وجود او بعنوان غنی‌البذات"، "حتمی‌الوجود"، "کمال مطلق"، "بررسی میزان و چگونگی توانایی انسان نسبت به شناخت ذات خداوند متعال"، "شناخت‌هایی اعم از شناخت فطری و شهودی"، "شناخت عقلی"، "شناخت تجربی؛ از طریق شناخت معلول پی به شناخت علت‌العلل بردن"، "شناخت خدای متعال توسط خود او"، "بررسی میزان و چگونگی توانایی انسان نسبت به شناخت صفات خداوند متعال از طریق معرفی اوصاف ایجابی و سلبی".

از جمله پیش‌فرض‌های کتاب استنباط‌های فلسفی از آیات و روایات آن است که تعالیم الهی برای تعطیل کردن فعالیت های معرفتی بشر نیامده است بلکه هدف تقویت ابزارهای معرفتی بشر و نشان دادن محدودیت‌های این ابزارها بوده است، در همین راستا مفروض آن است که ما معرفت‌های بدیهی ونظری داریم که یکی از مصادیق معرفت‌های بدیهی اصول اولیه قواعد استنتاج منطقی است.

مفروض دیگر آن است که در محدوده کلی معرفت‌های بدیهی، آن چه در قرآن و روایات آمده نه تنها ناسازگار با این بدیهیات نخواهد بود بلکه اساس روی آوردن به قرآن و روایات مبتنی بر همین بدیهیات و از جمله بر معرفت وگرایش فطری بشر نسبت به خدای متعال است.

روشی که در این کتاب 199صفحه ای بکاررفته است تبیین مدلول مطابقی، تضمنی و التزامی آنهاست.

این نوشته بخاطر محدودیت در حجم، در دو جلد ارائه خواهد شد؛ جلد دوم باعنوان معرفی صفات خاص خداوند در روایات و معرفی افعال خداوند با همین روش تدوین و عرضه می‌شود.

گفتنی است، حجت الاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو هیات علمی و رییس دانشگاه قم است.

کلیدواژه‌ها: جهادانشگاهی قم


نظر شما :