رییس جهاددانشگاهی:

دعواهای سیاسی مانع از برنامه‌ریزی‌های دراز مدت می‌شود/ باید در جریان مدیریت کشور تغییر ایجاد شود

۰۳ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۸:۰۲ کد : ۱۱۸۰ فرهنگی تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی در آیین اختتامیه هفدهمین "جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی" گفت: مهمترین مشکل در امر توسعه کشور، عدم داشتن اراده در پیشرفت این مرز و بوم است.
دعواهای سیاسی مانع از برنامه‌ریزی‌های دراز مدت می‌شود/ باید در جریان مدیریت کشور تغییر ایجاد شود

به گزارش  روابط عمومی جهاددانشگاهی،‌ دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، امروز سوم مرداد در آیین اختتامیه هفدهمین "جشنواره ملی پایان‌نامه سال دانشجویی"، اظهار کرد: ما در سطح ارشد نظام بیشتر صحبت می‌کنیم در حالیکه باید در گام اول اراده پیشرفت دانش‌بنیان و سپس برنامه بلند مدت برای دستیابی به این اهداف را داشته باشیم.
دکتر طیبی با بیان این که باید کشور دانش بنیان اداره شود، افزود: برای پیشرفت کشور باید از افراد خودباور در پست‌های مدیریتی استفاده شود به گونه‌ای که خودباوری را در مقام عمل در عرصه‌های علمی موفق کسب کرده باشد.
رییس جهاددانشگاهی ابراز کرد: دعواهای سیاسی در کشور مانع از برنامه‌ریزی‌های دراز مدت می‌شود که حاصل آن تغییر برنامه‌ها و در نهایت عدم دست‌یابی به پیشرفت و توسعه کشور است.
وی ادامه داد: با این وجود، کشور دارای استعدادهای بسیاری است و هیچ مشکلی در توسعه فناورانه در زمینه‌های مختلف وجود ندارد و مدعی هستیم که فناوری و مهندسی این علم متعلق به ماست اما در هرصورت هر کس که بتواند علم را به خدمت جامعه درآورد توانسته به تولید فناوری کمک کند.
دکتر طیبی گفت: ما در مجموعه جهاددانشگاهی سعی کرده‌ایم که جوان ایرانی توانمند در انجام کارهای بزرگ در عرصه‌های مختلف فرهنگ، علم و فناوری، کارآفرینی و ... تربیت کنیم.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه امروز هیچ مشکلی در زمینه پیشرفت علمی در عرصه‌های مختلف نداریم، گفت: باید در جریان مدیریت کشور تغییری ایجاد کنیم، مدیریت ما مدیریت بسته‌ای است و افرادی در پست‌های مدیریتی قرار گرفته‌اند که هیچ اعتقادی به استفاده از توان ملی کشور ندارند.


پژوهش‌ها باید به رفع چالش منتهی شود
در ادامه سید محمدرضا موالی‌زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی، اظهار کرد: برپایی جشنواره ملی "پایان‌نامه سال دانشجویی" ابتکاری ارزشمند از سوی جهاددانشگاهی است که به حق شایسته‌ تقدیر است چرا که این برنامه باعث شده توجه ویژه‌ای به آسیب‌های اجتماعی شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با بیان این که فرهنگ مردمان ایران زمین از مولفه‌های ازشمند فراوانی برخوردار هستند، اضافه کرد: در کنار رویش‌های فکری، معرفتی، اخلاقی و رفتاری که داشته‌ایم اما شاهد ریزش‌ها نیز هستیم که از جمله آنها می‌توان به آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، تکدی‌گری و... اشاره کرد.
موالی‌زاده با اشاره به محورهایی برای رفع آسیب‌های اجتماعی، گفت: از آنجایی که همواره پیشگیری مقدم بر درمان بوده است باید بنا را بر پیشگیری بگذاریم که پیش‌نیاز پیشگیری، پیش‌بینی است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان این که نمی‌توان انتظار داشت ریشه‌کنی و درمان قطعی آسیب‌های اجتماعی به‌صورت جداگانه و انتزاعی از میان مجموعه آسیب‌های امکان یابد، چرا که آسیب‌ها یکدیگر را تقویت می‌کنند، افزود: در دوران گذار از سنت به مدرنیته هستیم و از ویژگی‌های این دوره افزایش فرد گرایی در جامعه است که باعث کاهش سرمایه اجتماعی شده که در چنین شرایطی باید با اتخاذ تمهیداتی مناسب و دقیق و مبتنی بر فرهنگ بومی خود به تقویت روحیه جمع‌گرایی پرداخت. در این حالت وقتی هویت اجتماعی فرد تقویت شود فرد خود را زیر چتر نظارت طبیعی اجتماعی می‌یابد؛ بی‌جهت نیست که آنقدر در دین اسلام به همراهی با اجتماع تأکید شده تا جایی که بسیاری از عبادات اجتماعی است.
موالی زاده به نقش مهم گروه‌های مرجع جامعه، علمای حوزه و دانشگاه، فرهیختگان و اصحاب فرهنگ و هنر ، ادب و رسانه و همه کسانی که دغدغه و عشق به میهن در وجودشان موج می‌زند در جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: پژوهش‌ها باید عمیق و دارای محتوای علمی و دقیق و فنی باشد.
وی با اشاره به این که نقش نخبگان فکری در این راستا بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: موتور محرک حرکت به سوی پیشرفت، جوانان مؤمن و متعهد این کشور هستند چرا که پویایی آنان رمز پیشرفت ملت بزرگ ایران است.


نظر شما :