نماینده همدان در مجلس:
تولید مقاله و پایان نامه باید برای رفع نیازهای جامعه باشد/ تولید صرف راه گشا نیست
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس، چهارشنبه 3 مرداد ماه در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی پایاننامه سال دانشجویی و فینال دومین دوره مسابقات دفاع سه دقیقه ای، تاکید برنامه ششم را تدارک حرکت عظیمی در کشور در سطح دانشگاهها و تولید علم در کشور دانست و افزود: باید اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد پایدار و اقتصاد چشمهای در کشور شکل بگیرد که امروز گامهایی در این راستا برداشته شده است اما مطلوب نیست.
وی ادامه داد: تولید علم در کشور مطلوب است اما دانش بنیان بودن اقتصاد ما ضعیف است بنابراین با وجود تولید نفت در کشور، دهها برابر قیمت نفت را کشورهای دیگر به جیب میزنند میتوان گفت کشورهای بدون تولید نفت، صاحبان اصلی نفت هستند.
حاجی بابایی با بیان این که دو تفکر در خصوص فضای دانش بنیان در کشور وجود دارد، تصریح کرد: عدهای بر آن باورند که وجود دانشگاه در کشور امر بیهودهای است چرا که میتوان با واردات بنزین به کشور آن هم ارزانتر از قیمت تولید در اقتصاد کشور به یک استحکام دست پیدا کرد.
وی عنوان کرد: برخی نیز با تکیه بر اقتصاد و تولید داخل و رفتن به سوی اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان در سطح کشور معتقدند، بیشک تحقق این امر مهم با پرداخت هزینه همراه است اما نباید فراموش کرد که نیل به سوی اقتصاد دانش بنیان، علاوه بر اشتغالزایی دانشجویان و اساتید، کشور به یک امنیت سیاسی نیز دست خواهد یافت.
حاجی بابایی با بیان این که از 15 سال پیش در همدان چرخه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان و زیر ساختهای تولید علم بومی و تجاری سازی تدارک دیده شد، اظهار کرد: شکلگیری دانشگاه صنعتی با 3000 دانشجو، تقویت دانشگاه بوعلیسینا و قرارگیری دانشگاه علوم پزشکی همدان در تیپ 1 دانشگاهها و قدرت پیدا کردن سایر دانشگاهها شاهدی بر این ادعاست.
نماینده مردم فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سالها پیش پارک علم و فناوری با 50 شرکت دانش بنیان کار خود را آغاز کرد این همان دلایلی است که باعث کسب رتبه برتر همدان در میان 4 استان برتر در حوزه فناوری برتر شده است.
وی با بیان این که اقتصاد دانش بنیان نجات دهنده این کشور است، افزود: افزایش آمار مقالات دانشگاهها نمیتواند جایگاه کشور را قدرت بخشد بلکه اقتصاد دانش بنیان نجات دهنده این کشور است، اگر مقالات دانشگاهها و تولیدات کارخانهها منجر به اقتصاد دانش بنیان نشود هیچ یک از این دو نهاد دردی را دوا نخواهد کرد.
حاجی بابایی با بیان این که امسال بودجههای دانشگاهها به سمت بخش پژوهش سمت و سو مییابد، گفت: پروژههای پژوهشی در دانشگاهها باید توسط دانشجویان و اساتید مدیریت شود.
این مقام مسئول یاد آور شد: باید کارخانهها خود به خود فعالیت خود را به سمت دانشگاهها ببرند و دانشگاهها نیز مقالات خود را بر اساس نیاز کشور و سیستمهای تولیدی کشور تعریف کنند در این صورت سرمایه، استاد و دانشجو در ریل اقتصاد مقاومتی میافتد.
وی با بیان اینکه کشور ما از نظر علمی و اقتصادی بسیج است، عنوان کرد: اقتصاد کشور، اقتصاد بومی است، به گونهای که با تلنگری دچار سونامی نمیشود هرچند که تکنیکها و هارمونیهای نیازمند تقویت و ارتقا است.
حاجی بابایی با تاکید بر این که در عصر حاضر هیچ راهی وجود نداد مگر اینکه بر دانشگاه، دانشجو، مردم و کشور خود تکیه بزنیم، اظهار کرد: در این کشور اراده و اعتماد قدرتمند است هرچند نیازمند تقویت است، لذا روند کنونی جامعه را روندی گذرا میدانیم که باید از آن گذشت و عبرت گرفت.
وی با اشاره به اینکه طبق تعریفی در دنیا، هر ستون بر شالوده خود محکم میماند، بیان کرد: امروزه اروپا به دنبال منافع ایران نیست و برای ایران با آمریکا در نمیافتاد، بلکه به این جمعبندی رسیده است که باید ثابت کند که خود وجود دارد، با این وجود، باید با تمام توان بر پای خود ایستاده و بر اساس اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان حرکت کنیم.
حاجی بابایی افزود: اقتصادی که بتواند عضلات یک کشور را تقویت داده و چهرهای زیبا و به دور از بیماری شکل دهد اقتصاد مقاومتی است در غیر این صورت اقتصاد دلالی است.
برگزاری جشنواره پایاننامه در همدان یکی از دستاوردهای علمی این شهر است
در ادامه، رضا قیاسی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان، ضمن تشکر از مسوولان جهاددانشگاهی و فعالان فرهنگی و آموزشی در سطح ملی در استان همدان که زمینه معرفی بیشتر همدان به دیگر استانها را فراهم میکنند، اظهار کرد: استان همدان دارای چهره فرهنگی، علمی و آموزشی برتر است و از اوایل پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، این استان با محوریت توسعه آموزش عالی کار خود را آغاز و موفقیتهای چشمگیری کسب کره است.
قیاسی افزود: وجود بیش از صد هزار دانشجو و دو هزار هیات علمی و مرکز آموزشی صاحب نام و تربیت دانشجویان فعال و بالنده و اثر گذار در زمنیه علم و فناوری حاصل تلاشهایی است که بزرگان این استان تاکنون انجام دادهاند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه استان همدان بهعنوان استانی تاریخی، باستانی و فرهنگی همواره مطرح بوده است، تصریح کرد: وجود افرادی در عرفان و علم مثل شیخالرئیس، باباطاهر،عینالقضات و دیگر بزرگان در این حوزه باعث سربلندی ماست چرا که این عزیزان در سطح ملی و بینالملل شناخته شدهاند همین موضوع باعث شده همه به همدان بهعنوان استان تاریخی ـ فرهنگی بنگرند.
قیاسی تاکید کرد: این استان ۵۰۰ سال پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین بوده، بهطوری که برخی افراد از همدان بهعنوان اولین شهر جهان یا جزو یکی از ۳ شهر اول جهان نام میبرند؛ این موضوع نشان از تاریخچه بسیار کهن از مدنیت و تمدن در این استان است.
وی با اشاره به تپه باستانی اکباتان همدان خاطرنشان کرد: این تپه به قدری ارزشمند است که یکی از بزرگان آلمانی اذعان کرده بود آرزو دارم اگر زمانی قرار بود از دنیا بروم این تپه را دیده و بعد از دنیا بروم.
قیاسی با اشاره به اینکه استان همدان دارای هزار و ۸۰۰ جاذبه توریستی اعم از باستانی، فرهنگی، مذهبی و... است، یادآور شد: برگزاری جشنواره پویانمایی در سطح ملی در همدان کار فرهنگی بود که امسال در این استان رخ داد که بازتاب خوبی در برداشت.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان ادامه داد: انتخاب استان همدان بعنوان پایتخت گردشگری آسیا و برگزاری اجلاس جهانی گردشگری با حضور ۱۸۰ کشور به میزبانی همدان ۲ رویداد بزرگی است که فرصت معرفی بهتر ظرفیتهای همدان به جهان را میدهد.
وی با تاکید بر اینکه برگزاری چنین رویدادهای بزرگی در این استان نشانگر فرهنگ و تمدن بینظیر همدان است، خاطر نشان کرد: همدان در زمینه علم نیز دستاوردهای خوبی کسب کرده است و برگزاری جشنواره پایاننامه بیانگر این موضوع است.
قیاسی با اشاره به اینکه ایران در چند دهه قبل در راستای اهداف و چشمانداز توسعه، تلاشهای خوبی انجام داده و به دستاوردهای بزرگی رسیده است، طوری که دو درصد سهم تولید علم را در جهان داریم، اضافه کرد: درغنیسازی انرژی هستهای به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافتیم و این افتخار را مرهون تلاشهای اساتید و دانشجویان جوان و گمنامی هستیم که در این زمینه شهید شدند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان با تاکید بر اینکه برای پیشرفت و توسعه ایران اسلامی تنه به تنه کشورهای بزرگ جهان می زنیم همانطور که در غنی سازی انرژی هستهای با وجودی که هیچ کشوری به ما کمک نکرد، به موفقیتهای خوبی رسیدیم، اظهار کرد: اما اگر قراراست در جهان جایگاه خود را پیدا کنیم، باید سرعت کارها را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه ایران از همه ظرفیتها در زمینه توسعه برخوردار است، ادامه داد: ما از سرمایههای بزرگی برخوردار هستیم چرا که آنچه که در جدول مندلیف آمده ایران دارد همچنین ما از وجود نسل جوان، پویا و بالندهای برخوردار هستیم که با تکیه بر این جوانها موفقیتهای مورد نظر را کسب خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه اکنون از علم، فناوری و نوآوری حمایت میشود، افزود: مسوولان نیز برای توسعه کشورمان دست به دست هم دادهاند و در تلاش هستیم راه چندصد سالهای را طی کنیم تا به آنچه شایسته این شهر و کشور است، دست یابیم.
نظر شما :