بازدید رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از ایکنا
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، بهمن کارگر رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، به همراه هیات همراه امروز، اول مهرماه، از خبرگزاری بینالمللی قرآن بازدید کرد. وی در بازدید خود از تحریریه خبرگزاری به لزوم اشاعه فرهنگ قرآنی در زندگی مردم اشاره کرد.
سردار کارگر در ابتدای بازدید از خبرگزاری ایکنا اظهار کرد: نکته جالبی که با ورود به این مرکز قرآنی از دوران دفاع مقدس به یاد آوردم قرآنهای کوچکی بود که همواره همراه پلاک در جیب رزمندگان و شهدا بود و در هنگام شهادت اولین چیزی که در وسایل رزمندگان به چشم میخورد همین قرآن کوچک بود و در بسیاری از عکسها و آثار به جا مانده از دفاع مقدس بسیاری از این قرآنها وجود دارد که گاه آغشته به خون شهداست و در موزهای که در بهشت زهرا(س) وجود دارد بسیاری از این قرآنها مشاهده میشود.
وی درباره کارکرد هیاتها در آموزش قرآن گفت: در گذشته بسیاری از کودکان و نوجوانان قرآن را در هیاتها و کلاسهای خانگی فرامیگرفتند و متأسفانه اکنون مدارس این نقش را به خوبی ایفا نمیکنند و عملا کلاسهای قرآن به دلیل عدم استفاده از نیروهای متخصص کارکرد واقعی خود را ندارند.
آموزش قرآن در مدارس رفع تکلیف است
سردار کارگر افزود: مساله آموزش قرآن در مدارس به صورت رفع تکلیف است و هدف آموزش قرآن نیست و اغلب هم در مدارس موفق به آموزش نشدهاند، اما در کنار مدرسه باید مراکزی باشد که به دانشآموزان قرآنخوانی را آموزش دهد، این آموزش یک نوع مهارت است، اما مدارس اغلب از معلمانی استفاده میکند که نه تنها بچهها را علاقهمند به قرآن نکرده، بلکه از این کتاب آسمانی دور نیز میکند.
وی در ادامه بازدید از گروه اجتماعی ایکنا به پیگیری مسائل و آسیبهای اجتماعی تاکید کرد و گفت: من عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای فرهنگی کشور هستم. مقام معظم رهبری، پنج آسیب اجتماعی را احصا کرده و بر حل آنها از جمله آنها اعتیاد، طلاق، حاشیهنشینی و مناطق بحرانی تاکید کردهاند که رسانهها باید این مسایل را از مسوولان پیگیری کنند.
نکات مهجور دفاع مقدس
سردار کارگر درباره قرآن و دفاع مقدس بیان کرد: یکی از مباحثی که در رابطه با دفاع مقدس مهجور و مظلوم واقع شده، نقش خدا، قرآن و امام خمینی(ره) در دفاع مقدس است. این مبحث بسیار مهم است و باید فعالیتهای علمی بیشتری در این زمینه انجام شود. شبهای عملیات، رزمندگان با آیات قرآن و فرمایشات امام علی(ع) آرامش و انگیزه پیدا میکردند و یا وجود روحانیون در جبهه که تلاوت قرآن همراه با ترجمه را مورد توجه داشتند، نقش عمدهای در تقویت روحیه رزمندگان داشت. در حالیکه داعش از قرآن استفاده شیطانی میکرد.
وی در بازدید از بخش بینالملل ضمن آشنایی با ۱۹ زبانی که اخبار قرآنی به آن زبانها ترجمه میشود، گفت: زبانهای اردو و پشتو از اهمیت ویژهای برخوردار است و زیرا گویشگران این زبانها فراواناند و در ضمن به مباحث اسلامی و اعتقادی هم گرایش زیادی دارند.
عظمت پیروزی در دفاع مقدس هنوز برای مردم تبیین نشده است
سردار کارگر در ادامه این بازدید در دیدار با سید محمدجواد شوشتری، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور با اشاره به هفته دفاع مقدس گفت: هر چه زمان میگذرد، به عظمت شخصیت امام خمینی(ره) بیشتر پی میبریم. امام (ره) در نظام انقلاب اسلامی، بسیار عالمانه و عاقلانه عمل کردند و اخلاص امام بود که ایشان را به این سطح و جایگاه رساند و هوشمندی امام در دفاع مقدس شاید یکی از نکاتی است که باید بدان پرداخت.
برکات جنگ را تبیین نکردیم
وی تصریح کرد: دفاع مقدس برکات فراوانی برای نظام اسلامی داشته که هنوز این برکات و خیرات بیان نشده است، ما هنوز ارزش این پیروزی بزرگ را به دقت تبیین نکردهایم،ما در دفاع مقدس پیروز شدیم، در ابتدای جنگ ما مورد هجوم واقع شدیم، عقبنشینی کردیم و شهرهایمان را از دست دادیم، اما با ایستادگی و رهبری امام خمینی(ره) ساماندهی و سازماندهی مردم صورت گرفت و با تلاش نیروهای نظامی، نه تنها شهرهایمان را بازپس گرفتیم، بلکه وارد خاک عراق شدیم.
وی ادامه داد: اگر همه ابزار در اختیار قرار میگرفت، بسیار موفقتر عمل میکردیم. در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم، معظمله فرمودند، دفاع مقدس واقعاً فوقالعاده بود و باید در ذره ذره آن تحقیق کنیم تا حض معنوی این دفاع را مردم ببرند و این مربوط به یک سال و دو سال نیست، بلکه مردم میتوانند ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال دیگر نیز از این دفاع مقدس حظ معنوی ببرند. همانطور که مردم اکنون نیز سرشکستگی و ذلت عهدنامه ترکمانچای را حس میکنند، بنابراین حض معنوی دفاع مقدس نیز تا سالهای متمادی باقی خواهد ماند.
اساس فعالیتهای جهاددانشگاهی
دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با تشریح برخی از فعالیتهای فرهنگی جهاد گفت: جهاددانشگاهی با انقلاب فرهنگی در دانشگاهها راهاندازی شد و اساس فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها، فعالیتهای قرآنی بوده و در این راستا بیست و پنج دوره جشنواره ملی قرآن را برگزار کردیم و بسیاری از مدیران قرآن و فرهنگی از دل همین جشنوارهها بیرون آمدند و بعد از بیست و پنج دوره، نهاد مقام معظم رهبری شورای قرآنی را تشکیل داد و به نوعی این امر بین سازمانها و نهادها تقسیم شد و تنها جایی که دو نماینده در این شورا دارد، جهاد دانشگاهی است.
وی افزود: ما در حوزه قرآنی دانشجویان، فعالیتهای بینرشتهای قرآنی داریم. زیرا علاقه دانشجویان به این است که در موضوعاتی همچون طب و قرآن، هنر و قرآن، نجوم و قرآن، ادبیات و قرآن و ... فعالیت کنند. شعار مرکز امام و انقلاب جهاد دانشگاهی نیز، برگشت به گفتمان امام و انقلاب است و بحثهایی که درباره مسائلی، چون فساد، عدالت و .... وجود دارد به این دلیل است که ما از گفتمان امام دور شدهایم و در این راستا همایشهایی را برگزار کردهایم.
علیزاده یادآور شد: ما یک نهاد عمومی غیردولتی هستیم و بودجه جاری جهاد دانشگاهی از طریق دولت تأمین میشود. در واقع هشت سازمان زیر نظر معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است و همین سازمانها در کل واحدهای استانها نیز وجود دارند.
براساس این گزارش، سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در پایان این دیدار بر گسترش همکاریهای میان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جهاد دانشگاهی در راستای راهاندازی کرسیهای مناظره در دانشگاهها با موضوع دفاع مقدس اعلام آمادگی کرد.
نظر شما :