توصیه‌های بهداشتی به والدین در آستانه سال تحصیلی

۳۰ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۲ کد : ۱۱۵۱۲
مدیر درمانگاه تخصصی داخلی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی توصیه‌های بهداشتی به والدین در آستانه سال تحصیلی را تشریح نمود.
توصیه‌های بهداشتی  به والدین در آستانه سال تحصیلی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر راحله میری  در خصوص اضطراب جدایی از والدین و راهکارهای مدیریت آن، گفت: استرس زیاد باعث اختلالات گوارشی ، دل پیچه و حتی بعضا اسهال می‌شود.

به گفته وی، ترس از تنهایی و اضطراب جدایی و مواجهه با مکان‌های جدید مخصوصا در ورودی‌های جدید (کلاس اولی‌ها یا تعویض مدرسه ) بیشتر مشهود است،که توصیه به ویزیت روانپزشک،درضمن اضطراب والدین هم باید درمان شود توصیه می‌شود قبل از شروع مدارس با والدین به مدرسه بروند وتمام مکان‌ها رابرایش توضیح دهد تااسترس کم شود و تا با محیط مدرسه آشنا شود.

دکتر میری به برنامه تغذیه در مدارس اشاره و تصریح کرد: توجه به اقلام مجاز و غیرمجاز درمدارس، مصرف موادغذایی وتنقلاتی که ارزش غذایی دارند ترجیحا والدین میوه‌هاراشسته وخردکنند و لقمه‌های میان وعده کوچک باشد،وحتما صبحانه بخورند و بدون صبحانه در مدرسه حضور پیدا نکنند.

مدیر درمانگاه تخصصی داخلی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر رعایت بهداشت فردی دانش آموزان تاکید و عنوان کرد: آموزش به فرزند، در رعایت بهداشت وشستن دست‌های آلوده قبل از مصرف چاشت، استفاده از دستمال یکبارمصرف درموراد پاک کردن دهان و بینی برای جلوگیری از آلودگی، خودداری از نزدیکی به دانش آموزان بیمار، رعایت بهداشت فردی مثل کوتاه کردن مو، کوتاه کردن ناخن‌ها، نظافت دست‌ها (ترجیحا محلول ضد عفونی یا ژل شستشو همراه داشته باشد) و استفاده از لیوان شخصی و حوله کوچک شخصی از جمله نکاتی است که باید داتش آموزان نسبت به بهداشت فردی خود توجه داشته باشند.

دکتر میری بر انجام معاینات پزشکی قبل از رفتن به مدرسه تاکید کرد و افزود: این امر به تشخیص زودرس بسیاری از اختلالات و ناهنجاری های قامتی و بیماری های زمینه ای کمک می‌کند، چرا که در این معاینات قلب و ریه، ناهنجاری‌های اسکلتی-عضلانی و ستون فقرات، سلامت پوست ، مو ، ناخن از نظر ابتلا به عفونت‌های قارچی انگلی و شپش، صرع،ضعف بینایی ،وشنوایی ،معلولیت جسمی ،مشکل قلبی و تنفسی و... بررسی می‌شود و کودکانی که بیماری خاصی دارند مثل قبل از شروع مدارس تحت درمان باشد،ومعلم ومدیربایددرجریان بیماری کودک باشند.

وی اضافه کرد: در صورت ابتلا به بیماری های مسری نظیر آنفولانزا یا اسهال عفونی یا موارد مشابه حتما از فرستادن فرزند به مدرسه جلوگیری شود تا از شیوع بیماری جلوگیری شود و همچنین چنانچه فرزند به شپش یا بیماری مشابه شد‌، حتما پرسنل آموزشی را در جریان گذاشته  تا بسایر دانش آموزان هم معاینه شوند تا از اپیدمی بیماری جلوگیری شود.

به گفته وی، بطور کلی شیوع بیماری‌های تنفسی ،پوستی وانگلی به علت تجمع دریک محیط بسته وعدم رعایت نکات بهداشتی و...، بیشتر است.

دکتر میری به اختلالات خواب دانش آموزان به علت تعطیلات تابستانی اشاره و عنوان کرد: به والدین توصیه می‌شود درتنظیم خواب فرزند و معلمان که در زمان اول شروع مدارس از ارائه متراکم دروس وتکالیف زیاد بپرهیزند
و از یک هفته قبل ساعت خواب فرزندان تنظیم شود.

وی به خرید پوشاک و کفش مناسب برای دانش آموزان اشاره کرد و گفت: کفشها طبی وراحت ترجیحا کتانی باشد و کیف سنگینی نیز برای دانش آموز انتخاب نشود و کیف باتوجه به جثه دانش اموزان انتخاب شود، قابل شستشو باشد. کیف‌های کولی پشتی نیز  دوبنده باشد، تافشاربرروی ستون فقرات نباشد ودچاراسیب نشود.

مدیر درمانگاه تخصصی داخلی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: روان درمانی دانش اموزان در مواردی که سابقه مشکلات رفتاری واخلاقی بودند یا درخانواده ازهم گسیخته زندگی می‌کنند،یاسابقه مصرف دارو دارند،به اطلاع مدرسه برسد و این دانش آموزان تحت درمان باشند.

دکتر میری بر رعایت قوانین کلاس ومدرسه، آداب معاشرت،پذرش تفاوت‌ها، قوانین بازی، اخلاق جوانمردانه، انجام تکالیف، احترام به بچه‌های دیگر، رعایت نظافت، احترام به معلم وناظم، حضوربه موقع درکلاس وهنگام خروج از مدرسه به غیراز والدین ویا سرویس مدارس باغریبه نروند تاکیر کرد.

وی در خصوص تزریق واکسن آنفولانزا، خاطرنشان کرد: بهتر است تمام دانش آموزان واکسن آنفولانزا را در شهریور یا نهایتا مهر ماه تزریق کنند  ولی برای کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند  و یا طحال ندارند
یا دانش آموزان دارای مشکل قلبی یا تنفسی مثل آسم اکیدا توصیه می‌شود که واکسن آنفولانزا را دریافت کنند  و در موارد سرماخوردگی یا تب با عفونت فعال تا بهبودی واکسن تزریق نگردد.

 


نظر شما :