به مناسبت روز شعر و ادب فارسی برگزار شد؛
نکوداشت اساتید هیات تحریریهی فصلنامهی «پژوهش زبان و ادبیات فارسی» جهاددانشگاهی/ پیشنهاد دکتر طیبی دربارهی اهمیت دادن به رماننویسی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم که عصر امروز (27 شهریورماه) برگزار شد، با تقدیر از فعالیتهای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و انتشار پنجاهمین شمارهی فصلنامهی این پژوهشگاه و همچنین پیگیریهای دکتر حسینعلی قبادی، گفت: زبان عامل اصلی هویت هر ملت و قوم است و ما بهعنوان یک نهاد برآمده از انقلاب و مولود آن، وظیفه داریم در حد خودمان در ارتقای زبان و ادبیات فارسی تلاش و کوشش کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کشور با کمبود کتابهای رمان خوب مواجه هستیم، بیان کرد: مسالهی اهمیت رماننویسی بهشدت در کشور ما احساس میشود؛ این بحث را در تولید آثار نمایشی، هم در سینما و هم در صداوسیما شاهد هستیم.
دکتر طیبی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی نداشتن آثار نمایشی مناسب، نبود رمان خوب است که از آن فیلمنامهی درستی تولید شود؛ این همه رشادت در فرهنگ ما بهویژه در دوران جنگ تحمیلی را شاهد بودیم که منبع بسیار مناسبی برای بهرهگیری از آن است که متاسفانه نتوانستیم این بحث را به جایی برسانیم و باید بر روی آن فکر کنیم.
رییس جهاددانشگاهی با توجه به مسالهی دیگری که در ارتقای زبان موثر است، گفت: دادوستدی که با دیگر ملتها انجام میدهیم، یکی از عوامل اصلی آن کارهای علمی و فناورانه است؛ هرچقدر تولید علم در کشور ما توسعه پیدا کند، زبان نیز عامل انتقال خواهد بود.
وی ادامه داد: هرچقدر کشورمان در دنیا معروف بشود که توان تولید علم در دنیا را دارد، علاقه آموزش به زبان فارسی نیز افزایش پیدا خواهد کرد و باعث ارتقای آن میشود.
دکتر طیبی اضافه کرد: جهاددانشگاهی نیز در زمینهی تولید علم و فناوری در حد توان خود سعی و تلاش کرده و دست به الگوسازیهای خوبی زده است و زمانی کشور توسعه پیدا خواهد کرد که بر توان داخلی تاکید کنیم.
فعالیت حدود 1500 نفر برای تولید یک نشریهی وزین
دکتر ایرج فیضی رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی وابسته به جهاددانشگاهی نیز در این مراسم با تقدیر از اعضای هیات تحریریه و اساتید همراه آن در این سالها بهویژه دکتر قبادی، بیان کرد: خدا را شاکریم که بعد از سالها زحمت، یک نشریهی تاثیرگذار در زمینهی علوم انسانی همچنان چاپ میشود.
وی ادامه داد: حدود 1500 نفر در این سالها با این فصلنامه در ارتباط بودهاند.
دکتر فیضی بیان کرد: این پژوهشگاه به دلیل وابسته بودن به جهاددانشگاهی یک تفاوت بزرگ با دیگر مراکز تحقیقاتی کشور دارد و آن مسالهمحوری در راستای رفع نیازهای جامعه است.
رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشگاه، اظهار کرد: هویت ایرانی در زبان فارسی و پیمایش ملی هویت از جمله پژوهشهایی است که گروههای مختلف این پژوهشگاه بر روی آن تمرکز دارند.
همچنین در این مراسم، دکتر مهدی محقق استاد برجستهی زبان و ادبیات فارسی، سخنرانی خود را با موضوع «اهمیت شعر از زمان صدر اسلام» و دکتر حسینعلی قبادی رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و بنیانگذار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی نیز سخنرانی خود را با موضوع «توان بالای جهاددانشگاهی در ایفای نقش خود در زمینهی تمدنسازی» ارایه کردند.
در پایان از پنجاهمین شمارهی فصلنامهی علمی ـ پژوهشی «پژوهش زبان و ادبیات فارسی» رونمایی و از اساتید فرهیختهی تحریریهی این فصلنامه تقدیر شد.
نظر شما :