در پارک علم و فناوری کرمانشاه برگزار شد؛

نشست بررسی تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد در استان

۰۲ مرداد ۱۳۹۷ | ۰۹:۱۴ کد : ۱۱۴۷ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
نشست بررسی تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد در کرمانشاه ۱ مرداد در پارک علم و فناوری استان برگزار شد.
نشست بررسی تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد در استان

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه، این پارک 1 مرداد میزبان فعالان حوزه اسب اصیل کرد شامل سازمان جهاد کشاورزی ، سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ، سازمان مدیریت و برنامه ریزی ، شرکت شهرک های صنعتی، هیات سوارکاری استان و جمعی از باشگاه داران اسب اصیل کرد بمنظوربررسی تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد در سالن شهید نوروزنژاد بود.
در ابتدای این جلسه بهرام بادکو رییس سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه با اشاره به این که باید از ظرفیت های استان در ایجاد کسب و کارهای نوپا و در جهت کاهش مشکل بیکاری استان استفاده کنیم گفت: جهاددانشگاهی استان از نشست های صاحب نظران در مباحث توسعه ای و کارهای نوآورانه حمایت می کند.
وی در ادامه با تاکید بر این که استان کرمانشاه پتانسیل بسیار خوبی در بخش راه اندازی خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد دارد، افزود: با حمایت همه صنایع بالا دستی و پایین دستی این  خوشه می توانیم در استان ثروت آفرینی کنیم.
در ادامه این جلسه دکتر معصومه خان احمدی سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به این که تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد یکی از ضرورت ها و مزیت های منطقه ای در استان است، گفت: در اسناد و برنامه های توسعه استان کرمانشاه یکی از دو قابلیت مهم استان در زیر بخش دام و طیور پرورش و نگهداری اسب اصیل کرد است.
وی ادامه داد: یکی از فرصت های مهم سرمایه گذاری بخش کشاورزی استان پرورش و اصلاح اسب اصیل کرمانشاه است.
دکتر خان احمدی در ادامه با بیان این که اسب نژاد کرد در غرب ایران علیرغم تاریخ چند هزار ساله در گمنامی است و به دنیا معرفی نشده است، گفت: اسب به عنوان یک صنعت درآمد زا و اشتغالزا می تواند در استان مطرح باشد.
وی تصریح کرد: پرورش اسب می تواند به عنوان یک صنعت استراتژیک و تخصصی منطقه ای به عنوان هسته رشد فعالیت های گردشگری در منطقه نمود یابد.
سرپرست پارک علم و فناوری کرمانشاه در ادامه با بیان این که مراکز رشد از طرح های فناورانه در مراکز رشد تکنولوژیکی و از کسب و کارهای نوآورانه مبتنی بر مزیت های استان حمایت می کند، گفت: بر همین اساس از کسب و کارهای نو آورانه حمایت می کنیم.
دکتر خان احمدی صنایع بالا دستی و پایین دستی مرتبط با این حوزه را قابل توجه دانست و گفت: تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد در استان می تواند فرصت هایی نظیر راه اندازی رشته های مرتبط با حوزه اسب در مراکز آموزش عالی، راه اندازی باشگاه سوارکاری ، توسعه خدمات دامپزشکی و کلینیک درمانی اسب، راه اندازی مرکز نعل بندی، راه اندازی مراکز سراجی، تولید تجهیزات و لوازم مورد نیازجانبی، توریست گردشگری و ده ها مورد دیگر برای استان ایجاد کند.
وی در پایان بیان کرد: آمادگی داریم دبیرخانه متمرکز خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد استان در پارک علم و فناوری کرمانشاه تشکیل شود.
در ادامه محمدی معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بر ضرورت تشکیل این خوشه در استان تا کید کرد و گفت: در اسناد توسعه استان برصنعت گردشگری تاکید شده است.
وی افزود: همه باید تلاش کنیم تا اسب اصیل کرد در استان را به برندی کشوری تبدیل کنیم تا استان از مزیت های اقتصادی آن به خوبی استفاده کند.
بهرام خانی معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در ادامه با بیان این که در استان بیش از پنج هزار راس اسب داریم، گفت: وجود این تعداد اسب سرمایه بزرگی محسوب می شود که باید برای توسعه آن تلاش کنیم.
وی افزود: اسب کرد شاخص های تعریف شده ای دارد و اصلاح نژاد توقف ندارد.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه با اشاره به این که با تشکیل این خوشه و توجه به این بخش صنایع وابسته آن یکی از موفق ترین ها در حوزه اسب در کشور خواهد بود، گفت: این سازمان بابسیج امکانات خود در این بخش کمک همه جانبه ای به این خوشه خواهد داشت.
جهانبخش شکری ریییس خانه صنعت استان و از فعالان حوب سوارکاری و پرورش اسب نیز با بیان این که اسب کرد با سابقه 500 سال قبل از میلاد یکی از معروف ترین نژاد های اسب در جهان است، گفت: استان کرمانشاه با سنگ تراش اسب در طاقبستان یکی از خاستگاه های مهم در جهان محسوب می شود که متاسفانه زیاد با وجود این پیشینه تاریخی به آن توجه نمی شود.
وی در ادامه با ابراز خرسندی از فراهم شدن زمینه های تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد استان از پارک علم و فناوری کرمانشاه و جهاددانشگاهی برای پیش قدم شدن به این بخش مهم و ثروت آفرین قدر دانی کرد و گفت : باید به سمت راه اندازی رشته های مرتبط این حوزه در دانشگاه حرکت کنیم.
در پایان مدیران بخش های مرتبط به  بررسی و تبادل نظر در خصوص ابعاد مختلف تشکیل خوشه کسب و کارهای نوآورانه اسب اصیل کرد در استان پرداختند.
 


نظر شما :