۴۰ سالگی انقلاب اسلامی - جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۱

مدیر کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی مطرح کرد: بررسی و تصویب ۱۲ طرح و اختتام ۱۶ طرح پژوهشی در حوزه کشاورزی و منایع طبیعی

۰۱ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۱:۵۵ کد : ۱۱۳۶ تاپ خبر
دکتر یزدانی در رابطه با مهم ترین اقدامات دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی اظهار کرد: بررسی و تصویب ۱۲ طرح پژوهشی و اختتام ۱۶ طرح پژوهشی در یکسال گذشته در حوزه های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی را می توان مهم ترین اقدام دانست.
مدیر کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی مطرح کرد:   بررسی و تصویب ۱۲ طرح و اختتام ۱۶ طرح پژوهشی  در حوزه کشاورزی و منایع طبیعی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی،‌ به مناسبت فرارسیدن سی و هشتمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی روابط عمومی این نهاد گفت و گویی اختصاصی را با دکتر داراب یزدانی مدیر کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی انجام داده است که در زیر می خوانید:

•     تازه ترین اقدامات این دفتر را تشریح بفرمایید؟
بخشی مهمی از فعالیت های این دفتر شامل موارد زیر می شود:
-    پیگیری ابلاغ فعالیت های جدیدی که تحت عنوان هدف 4 به واحدهای استانی که فاقد زمینه ملموس پژوهشی بودند (7 واحد سازمانی) که در بیشتر واحدها با موفقیت همراه بوده و پیشرفت خوبی داشته است و هم چنین آغاز 3 زمینه جدید در 3 واحد استانی دیگر از اواخر سال 96.
-    آغاز همکاری های مشترک با معاونت علمی ریاست جمهوری و هلدینگ کشاورزی، دامپروری و صنایع تبدیلی آستان قدس رضوی در قالب ارایه 5 طرحنامه در حوزه های کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی و هم چنین ارایه طرح "طراحی و استقرار سامانه هوشمند تصمیم‌گیری مدیریت" به منظور افزایش راندمان بهره برداری در واحدهای تولیدی.
-    آغاز به کار مرکز خدمات تخصصی بیوتکنولوژی در حیوانات مزرعه ای با هدف تولید تجاری جنین های تعیین جنسیت شده گاوهای با نژاد ممتاز در پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی که خوشبختانه توانسته است در فاصله زمانی کوتاهی نتایج پژوهش های خود را با موفقیت کامل در دامداری های کشور عرضه کند.
-    تصویب و اجرای طرح ملی "طراحی و پیاده‌سازی سامانه هوشمند مدیریت زنجیره ارزش گیاهان دارویی (زیره سبز و زعفران) در استان های خراسان جنوبی، خراسان شمالی و سیستان و بلوچستان با همکاری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاددانشگاهی که تا قبل از پایان سال به اتمام خواهد رسید.
-    واگذاری ماموریت پژوهش های ملی و کاربردی در بخش تامین گیاه «شیرین بیان» توسط دفتر طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی به جهاددانشگاهی.
-    امضای موافقت نامه و آغاز احداث پروژه احداث دهکده گیاهان دارویی در استان گلستان با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان.
-    اخذ موافقت های لازم و آغاز به کار پروژه پرورش ماهی در قفس در سواحل چابهار در استان سیستان و بلوچستان با محوریت واحد استانی سیستان و بلوچستان.
-    آغاز پروژه احداث شهرک گلخانه ای هوشمند به وسعت 60 هزار متر مربع در منطقه کوهدشت استان لرستان به محوریت جهاددانشگاهی واحد لرستان و پیشرفت 60 درصدی پروژه که پروژه های تاثیر گذار در اشتغال منطقه است.
-    طراحی و احداث مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی در بیرجند با محوریت جهاددانشگاهی خراسان جنوبی که بر روی گیاهان با ارزش دارویی زعفران، زرشک و عناب متمرکز هستند که منطبق بر وضعیت کم آبی منطقه است.
-    بررسی و تصویب 12 طرح پژوهشی و اختتام 16 طرح پژوهشی در طی یکسال گذشته در حوزه های مختلف کشاورزی و منایع طبیعی.
-    صدور مجوز و آغاز به کار 3 مرکز خدمات تخصصی جدید با عناوین مرکز خدمات تخصصی کنترل کمی و کیفی مواد خوراکی و آشامیدنی در جهاددانشگاهی واحد استان زنجان، مرکز خدمات تخصصی کشت بافت گیاهی مستقر در مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران و مرکز خدمات تخصصی بیوتکنولوژی در حیوات مزرعه ای پژوهشگاه ابن سینا.
-    ایجاد شبکه آزمایشگاه های جهاددانشگاهی در حوزه کنترل کیفی محصولات سالم کشاورزی بین 9 آزمایشگاه مجاز یا همکار سازمان های غذا و دارو، موسسه ملی استاندارد و سازمان محیط زیست در 9 پژوهشکده و واحد استانی جهاددانشگاهی.

•    نقش دفاتر تخصصی را در ارتباطات علمی و همکاری های برون سازمانی بیان کنید؟  
در صورت وجود ظرفیت های علمی و اجرایی در واحد های استانی، دفاتر به عنوان پل ارتباطی می توانند معرف توانمندی های واحدهای استانی به سازماهای متناظر باشند و متقابلا نیازهای سازمان های اجرایی را به واحدهای و پژوهشکده ها منتقل کنند.  

•    به نظر شما تا چه حد در تدوین طرحنامه ها دقت عمل صورت می گیرد؟ آیا ضرورت توجه بیشتر به نیازهای پژوهشی کشور در شرایط فعلی اقتصادی احساس می شود؟
تلاش دفتر بر این است تا قبل از تعریف طرحنامه، مجریان با آگاهی از محیط استانی و ملی و نیاز بازار اقدام به نگارش پروپوزال کنند. قطعا اولویت تحقیق در کشور باید بر اساس نیازهای پژوهشی باشد چون در برهه فعلی باید در صرف وقت و هزینه نهایت تلاش و جدیت صورت بگیرد و اگر طرحنامه ای تنظیم می شود باید با هدف حل مشکلی از صنعت و یا تاثیر مثبتی بر جامعه و بازار داشته باشد.


•    دفتر تخصصی که جنابعالی مسوولیت آن را به عهده دارید، سال آینده و در همین تاریخ در چه نقطه و جایگاهی قرار دارد؟
امیدوارم در سال آینده تمام پروژه هایی که شروع شده طبق برنامه زمانبندی پیشرفت خوبی داشته باشند و پروژه هایی که مرحله تحقیق را گذرانده اند تجاری سازی شده و به تولید برسند و به بازار راه پیدا کنند. امید داریم که تاثیر مثبت نتایج به دست آمده از فعالیت های پژوهشی در این دفتر را در جامعه شاهد باشیم چون اعتقاد داریم که نتیجه تمام پژوهش ها، انتشار مقالات و ثبت اختراعات موقعی مثبت ارزیابی خواهد شد که تاثیر مثبت آن را در جامعه ببینیم.


نظر شما :