آمادگی جهاددانشگاهی قزوین برای ایجاد مرکز «رصد فرهنگی» در استان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی قزوین، در این نشست که دیروز 12 شهریور ماه برگزار شد، مهندس فرشاد پیلهچی رییس جهاددانشگاهی قزوین ضمن اشاره به ظرفیتهای این واحد بیان کرد: جهاددانشگاهی دارای پیشینه 40 ساله در کشور است؛ نکته قابلتوجه اینکه همواره دانش فنی یک استان قابل استفاده برای سایر استانهاست، بنابراین جهاد دانشگاهی مجموعهای یکپارچه است که میتوان همه تواناییهای آن را در هر استان جاری کرد.
وی در ادامه گفت: جهاددانشگاهی در استان قزوین شامل بخشهای فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، علمی کاربردی و ستفا است که هر یک در حوزههای تخصصی خاصی فعالیت دارند.
این مسوول خاطرنشان کرد: معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی قزوین در حوزه درمان درحال فعالیت است و مراکزی همچون درمان ناباروری و بانک خون بند ناف در این بخش فعالیت جدی دارد؛ در بخش ستفا که در واقع سازمان تجاری سازی و فناوری دانشآموختگان است میکوشیم پژوهشها و طرحهایی که بهصورت نظری وجود دارد به مرحله اجرا برسانیم.
وی با تأکید به اینکه جهاددانشگاهی باید پژوهشهایی که انجام میدهد را کاربردی کند تصریح کرد: پروژه کتاب «eight» که یک طرح ملی است توسط جهاد دانشگاهی قزوین طراحی و به اجرا درآمده و مطابق منویات مقام معظم رهبری در حوزه آموزش زبان خارجه است.
مهندس پیلهچی افزود: پروژه طراحی کتاب زبان که میبایست در 8 سطح انجام شود که هماکنون 6 سطح آن آماده شده و در مراکز آموزش زبان خارجه در جهاد دانشگاهی استانهای سراسر کشور بهصورت پایلوت تدریس میشود.
آمادگی اجرای طرح «مرکز رصد فرهنگی» را داریم
مهدی گلدوزها معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در این دیدار درخصوص ساختار معاونت فرهنگی گفت: دفتر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی قزوین از سال 1394 در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) راهاندازی شد.
وی بیان کرد: در دفتر سازمان در دانشگاه روی دو موضوع آزاداندیشی و کتاب تمرکز کردهایم و برنامههای فرهنگی این دفتر با محوریت این دو مورد پیش میرود بهعنوانمثال برگزاری مناظرات دانشجویی و راهاندازی سایت چراغ 24.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی قزوین تصریح کرد: انتشارات جهاددانشگاهی قزوین که با مجوز فرهنگ و ارشاد اسلامی شروع به کار کرده از سال 94 بهصورت تخصصی در حوزه هنر و معماری ورود پیدا کرده تاکنون 140 عنوان کتاب منتشر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز افکارسنجی و مجموعه خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا نیز زیرمجموعه معاونت فرهنگی است که برای هرکدام فعالیتهای مختلفی بهصورت تخصصی درنظر گرفته شده است.
این مسئول در ادامه با اشاره به طرح مرکز رصد فرهنگی گفت: این طرح توسط جهاددانشگاهی قزوین نوشته شده و با توجه به نیازهای استان مجموعه جهاد حاضر است با کمک دستگاههای متولی برای اجرایی شدن آن قدم بردارد و شورای فرهنگ عمومی که مهمترین شورای سیاستگذاری در فرهنگ است میتواند این مأموریت را به جهاد محول کند.
جهاددانشگاهی یک مجموعه کامل و قابل اعتماد است
در این نشست، محمدحسین اسماعیلی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین بیان کرد: نگاه بنده به حوزه فرهنگ و هنر این است که باید برای انجام فعالیتهای فرهنگی برنامهریزی دقیق و جامع داشت، فعالیتهای هیجانی نمیتواند مفید باشد.
وی افزود: یک فعالیت فرهنگی زمانی اثرگذاری لازم را در بلندمدت در جامعه خواهد داشت که یک خروجی داشته باشد حال این خروجی میتواند، کوتاهمدت، میانمدت و یا بلندمدت باشد.
اسماعیلی تصریح کرد: حوزه فرهنگ بسیار گستره، پیچیده بوده و فعالیت در آن بسیار زمانبر است لذا باید در این حوزه با برنامه جامع و علمی وارد شد.
وی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص فرهنگ عنوان کرد: وظایف ما در حوزه فرهنگ با گذشته متفاوت شده است، لذا ما باید بر اساس شناخت از شرایط موجود و با نگاه به آینده در این حوزه برنامهریزی داشته باشیم.
این مسئول در خصوص جهاد دانشگاهی بیان کرد: جهاددانشگاهی یک مجموعه علمی، پژوهشی است که با نگاه انقلابی و جهادی در حوزههای مختلف بهویژه فرهنگ فعالیت میکند و یک مجموعه کامل و قابلاعتماد است.
وی خاطرنشان کرد: برای انجام کار فرهنگی در استان قزوین نیاز به یک همگرایی و همدلی وجود دارد؛ البته تکثر فعالیتهای فرهنگی خوب است اما چون متولیان فرهنگ اشتراکاتشان را روی یک میز نمیگذارند و در کنار هم نمینشینند تا وفاق به وجود بیاید؛ کارهای فرهنگی که انجام میدهند اثرگذاری لازم را ندارد.
اسماعیلی در پایان با اشاره به لزوم ایجاد یک مرکز رصد فرهنگی گفت: در اولین جلسات شورای فرهنگ عمومی که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد برنامهریزی برای سند توسعه فرهنگی و رصد فرهنگی را در اولویت قرار خواهیم داد و جهاددانشگاهی میتواند متولی خوبی برای اجرای طرح رصد فرهنگی در استان باشد.
نظر شما :