به میزبانی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛
مراسم افتتاح دومین دوره طرح ملی «دانشجو متدبر قرآن» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، آیین افتتاحیه دومین دوره طرح ملی «دانشجو متدبر قرآن» به میزبانی جهاددانشگاهی استان مرکزی، ۷ شهریورماه با حضور دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، علی ابراهیمی نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، مصطفی عرف فرماندار شازند، سید محمدجواد شوشتری رییس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا و مسعود شهرجردی رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی، در اردوگاه امیرکبیر شهرستان شازند برگزار شد.
دانشجویان قرآنی سرمایههای دینی کشور محسوب میشوند
دکتر عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی کشور در این مراسم ضمن تقدیر از جهاددانشگاهی استان جهت اجرای طرح و همچنین فرماندار شازند و نماینده مردم این شهر در مجلس شورای اسلامی، فعالیتهای قرآنی جهاد دانشگاهی را از اهم برنامههای شاخص دانست و تصریح کرد: برای من مایه افتخار است که ورود بنده به جهاددانشگاهی با فعالیتهای قرآنی و سازمان قرآنی دانشگاهیان آغاز شده است.
وی در تشریح اهمیت اجرای طرح، حضور دانشجویان فعال در حوزه قرآن را در طرح مغتنم شمرد و گفت: دانشجویان قرآنی سرمایههای دینی کشور محسوب میشوند و قطعا سفیران ما در حوزه دین هستند.
دکتر علیزاده ادامه داد: اساتید خوبی برای اجرای طرح در نظر گرفته شده است و اگر بخواهیم هدف قرآن را براساس مبانی خود این مصحف شریف تبیین کنیم عمل به مضامین الهی و ورود مفاهیم قرآن به زندگی است. بسیار علاقمند بودم خیلی از پژوهشها و تحقیقات با محور تغییر دینداری، میزان دینداری و نحوه سبک زندگی اسلامی بین دانشجویان در نشستها تبادل نظر میشد که شاید اگر این اطلاعات در دسترس بود ارزش کار و تلاشی که در حال انجام است خیلی بیشتر نمود پیدا می کرد.
این مقام مسوول اضافه کرد: واقعیت این است اگر قرآن را به عنوان متن دانسته و بخواهیم به آن عمل کنیم میتوان در قالب دو نگاه به این مصحف شریف توجه کرد؛ نگاه اول اینکه این مصحف شریف در دورهای نازل شده و متناسب با آیات، روایات و تفسیری داشته است و کسی منکر آیات نیست و منحصر به همان دوره است، دومین نگاه اینکه باید به این کتاب الهی به عنوان کتاب زندگی نگاه کرد که میتواند در همه ادوار دستورالعمل زندگی باشد.
دکتر علیزاده تأسی به قرآن به عنوان کتاب راهگشا در زندگی را مورد تأکید قرار داد و افزود: فعالیتهای قرآنی در سازمان قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری ایکنا با هدف ورود مبانی قرآن به زندگی مردم شکل گرفته است. در خصوص تدبر به دنبال بحثهای تخصصی نیستیم هدف این است عموم با معانی قرآن با زبانی ساده و قابل فهم آشنا شوند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی تصریح کرد: ما و دیگر افرادی که در حوزه قرآن فعالیت دارند باید تعالیم قرآنی را به دیگران گوشزد کنند اگر خودمان به مبانی قرآنی عمل کنیم میتوانیم انتظار داشته باشیم با انجام این عمل شاهد رشد و تعالی و تکامل در جامعه باشیم؛ از اینرو باید اول خودمان عامل باشیم و پس از آن مبانی را آموزش دهیم.
وی سخنان خود را با ابیاتی از شعر احمد جامی به پایان رساند: غره مشو که مرکب مردان مرد را/ در سنگلاخ بادیه پیها بریدهاند/ نومید هم مباش که مردان جرعهنوش/ گاهی به یک پیاله به منزل رسیدهاند.
شاخصههای اخلاقی در کشور فروپاشیده است
در ادامه علی ابراهیمی، نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی ضمن خیرمقدم به دانشجویان ممتاز قرآنی سراسر کشور، بیان کرد: شازند یکی از شهرستانهای موفق در حوزههای مختلف است، وجود امامزادگان سهل بن علی(ع) و طالب بن علی(ع) باعث شده تا گردشگری دینی در این شهرستان از رونق خوبی برخوردار باشد.
وی اظهار کرد: اجرای طرح دانشجو متدبر قرآن یکی از برنامههای خوبی است که توسط جهاددانشگاهی احساس نیاز و هدفگذاری شده است، برای موفقیت در رسیدن به اهداف بلند باید برنامهریزی دقیق صورت گیرد، ناگفته نماند که نبی مکرم اسلام(ص) هدف از بعثت را توسعه مکارم اخلاق عنوان فرمودند.
ابراهیمی اضافه کرد: تمام آموزههای قرآن دارای اشارات اخلاقی است، اخلاق به عنوان پایه و اساس زندگی بشر تعریف شده است، متاسفانه این امر مهم چندسالی است که به دست فراموشی سپرده شده و حالت تنزلی به خود گرفته است، امید است اجرای این طرحها و در مجموع فعالیتهای قرآنی به ترویج اخلاق قرآنی کمک کرده و آنچه از بین رفته دوباره احیاء شود.
وی با ابراز تأسف جهت از بین رفتن فاکتورهای اخلاقی در کشور ادامه داد: شاخصههای اخلاقی در کشور فروپاشیده است، مسیر تخریبها، اتهامات، اختلاسها و سوءاستفادهها و آسیب زدن به نظام به مرز غیرقابل تحمل رسیده است. این امر نشاندهنده آن است که آنچه ما به عنوان مضامین دینی و قرآنی از آن حرف زدیم به آن عمل نکردهایم و این مهم کار همه را سنگینتر میکند.
ابراهیمی تعدد متولیان، مراکز و مؤسسات قرآنی را یادآور شد و بیان کرد: با وجود متولیان بسیار عدم کسب نتیجه لازم یکی از اشکالات است که در سطح کلان کشور باید به آن بیشتر پرداخته شود. هر یک از شما به اندازه توان خودتان در حوزه توسعه فرهنگ قرآنی گام بردارید.
هدف از اجرای طرحهای قرآنی ورود مضامین مصحف شریف به بطن زندگی است
همچنین، مسعود شهرجردی رییس جهاددانشگاهی استان مرکزی، ضمن خوشامدگویی به خادمان، حاملان و دانشجویان حاضر در طرح ملی متدبر قرآن، گفت: دانشجویان در این طرح شرکت کردند تا به تدبر در آیات قرآنی پرداخته و مبلغ بهترینهای جهان باشند.
وی با اشاره به اینکه با استفاده از تمام ظرفیتها و فرصتها میتوان آشنای قرآن شد، تصریح کرد: آشنایی ظاهری با این مصحف شریف باعث دانایی و ورود به اعماق آیات شده و زمینه اجرای موفق احکام دین مبین اسلام در زندگی فردی و اجتماعی را فراهم میکند.
شهرجردی بیان کرد: ورود به دورههای روخوانی و روانخوانی مقدمهای برای تدبر در آیات الهی است. امروز میزبان دانشجویان فعال در حوزه قرآنی هستیم، چه بسا تعدادی از این دانشجویان در زمینه علوم قرآنی نیز تحصیل نمیکنند اما بر خود واجب دانستند تا در حوزه تدبر ورود پیدا کرده و در این بخش حرفی برای گفتن داشته باشند.
وی اجرای طرحهای مختلف قرآنی را بهانهای برای جریانسازی قرآن و ورود مضامین قرآنی به بطن زندگی مردم به ویژه ایجاد انگیزه برای نوجوانان و جوانان دانست و اضافه کرد: برای جریانسازی مبانی قرآن باید همه دست بکار شویم جریانسازی تنها بر عهده دستگاههای خاص نیست و همه برای ترویج فرهنگ قرآنی باید گام برداریم.
نظر شما :